batix 09.01.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Start i Finish z Lafarge są super do kładzenia i obróbki. Z tego co wiem startem Lafarge 2 warstwy i ostatnia akryl putz finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 09.01.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Akryl putz'em nie robilem to nie wiem.Ja kładłem 2x starta i 2x finisha i luks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 09.01.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Akryl putz taki sobie , ciastowaty przy nakladaniu , nieźle się przeciera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 10.01.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Z tego co mi wiadomo, to ACRYL PUTZ robi się na mokro bez przecierania tzw technika bezpyłowa. Kładziemy raz grubiej później druga warstwa cieńsza i wykończamy "zlizując" ścianę. Efekt szkło Przed malowanie konieczne gruntowanie ale nie farbą gruntującą tylko dobrym, penetrującym gruntem, żeby farba miała sie czego trzymać he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Z tego co mi wiadomo, to ACRYL PUTZ robi się na mokro bez przecierania tzw technika bezpyłowa. Kładziemy raz grubiej później druga warstwa cieńsza i wykończamy "zlizując" ścianę. Efekt szkło Przed malowanie konieczne gruntowanie ale nie farbą gruntującą tylko dobrym, penetrującym gruntem, żeby farba miała sie czego trzymać he he Sam robiłeś tak Acrylputzem , ???? czy tylko o tym słyszałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 10.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Tak jak pisałem wcześniej nie robiłem akryl putzem właśnie słyszałem a w zasadzie widziałem np: >>> Choć producent podaje też technikę tradycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.01.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Tak jak pisałem wcześniej nie robiłem akryl putzem właśnie słyszałem a w zasadzie widziałem np: >>> Choć producent podaje też technikę tradycyjną. No to zrób ww materiałem cokolwiek , i znajdziesz różnicę między tym co w necie a tym co w realu , i jeszcze tym co obiecuje producent . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 10.01.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Jak będę miał okazje wypróbować acryl putz'a to podziele sie wrazeniami. Poki co start i finish z lafarge dla mnie najlepszy.Robiłem alpolem, naszą nidą, master ,masem,. i uniflotem i po za master masem lafarge najlepszy do kładzenia i docierania.Ogólnie przestawiam sie na technikę na mokro bo nienawidzę syfu podczas docierania, a te wszystkie żyrafy i inne badziewia nadają sie do prac w hurtowni albo biurowcach gdzie nikt sie tak nie spina a nie na mieszkaniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 20.01.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 zapomniałeś wspomnieć o sheetrock gdyby nie cena choć w porównaniu do jakości też nie jest jakoś powalająca jest to dla mnie najlepsza szpachla zaraz przed lafarge, co do akrylputz to daje redę ale robić go na mokro to sobie nie wyobrażam chyba że w pięciu jeżeli gruntowanie to tylko gruntem dulux w szarych opakowaniach na allegro po 50zł za 5l, zawsze też gruntuje nim lekko podbarwionym farbą po pierwszym malowaniu- prawie nie ma wtedy smug ale trzeba malować dokładnie bo niepomalowany grunt będzie się błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 21.01.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie zapomniałem, poprostu jej nie znam, nigdy nią nie robiłem, a tak szczerze mówiiąc pierwszy raz słyszę Na budowach przy galeriach czy biurowcach najdroższą szpachlą jaką robiłem był gotowy mastermas. Na ogół główny wykonawca leci po kosztach i kupuje badziew typu alpol czy inną tanioche. Na prywatkach jak powiesz komuś że szpachla za 28zł worek jest lepsza niż ta za 15 to choćby niewiem jak argumentował i uzasadniał jej zakup i tak wybierze za przeproszeniem gówno. Dlaczego w 5 robic akryl putza? Robota jak każda inna, łatwiejsza i bez syfu.Nie długo planuje remont u siebie to go przetestuje na mokro.Osobiście wolałbym tę metode niż uganiać sie z syfem czego inwestorzy podczas prac w zamieszkałym już domu strasznie nie lubią. Nie wiem jak by ponaklejał folie itp zawsze cus tego syfu sie wydostaje, a na miejscu pracy to już rzeż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 23.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ten wątek jest o cenach. Jak chcecie bić pianę o zabudowie poddasza to spierniczać do zakładki o poddaszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.02.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ktoś tu sie dziwił, że nie można zrobić szpachlowania za 11zł/m². Można, ale na pewno nie z ręki tylko maszynowo. Można również zrobić jakość pod halogen chociaż odbiór wyszpachlowanych i pomalowanych ścian powinien odbywać się (wgITB) z odległości metra od ściany w rozproszonym świetle. Cena za gładż gipsową w poznaniu waha się od 15-20zł za wysoki standard. Ja biorę do 23 zł z materiałem przy czym materiał do najtańszych nie należy ale wolę spuscić na cenie za metr niz robic tańszym materiałem. Poniżej próbka możliwości. Wyszpachlowanie 13m² w 10minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.02.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wszystko się zgadza, pod warunkiem, że pykasz 1000 m2 na m-c na prywatkach. Miesięczne koszta firmy Ci się przynajmniej zwracają . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.02.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 1000m² miesięcznie było by wspaniałe. Szczerze przyznam, że targam agregat nawet na 50m². Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 18.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam speców i prosze o pomoc. W zeszłym roku latem miałem położone tynki tradycyjne ( cementowo wapienne) zacierane piaskiem kwarcowym. Miały być pod malowanie jak się okazałao po wyschnieciu że do malowania to im daleko... polecono ściany zaciągnąć gipsem i stąd moje pytania. na apewno muszę szczotą ryżową usunąć piasek ze sciany. Czy potem ją fruntować? jaką głądź nakładać? laik lepiej poradzi sobie z gładzią na sucho z docieraniem czy na mokrko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.02.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 wczoraj miałem propozycję zlecenia ........gładź z malowaniem za 7 zł ...... pani pytała czy coś jeszcze z tej ceny zejdę bo po 7zł to ona juz ma ale słyszała że jestem dobry w te klocki .... i chce abym to ja zrobił tę robotę ...i co wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 wczoraj miałem propozycję zlecenia ........gładź z malowaniem za 7 zł ...... pani pytała czy coś jeszcze z tej ceny zejdę bo po 7zł to ona juz ma ale słyszała że jestem dobry w te klocki .... i chce abym to ja zrobił tę robotę ...i co wy na to ??? jar.os zejdź jej ze 2 zł jeszcze, nie bądź taki - co będzię Pani (przepraszam: powinno być PANI) przepłacać Ja ostatnio mam szczęście (albo nazwę to dobrą passą) - nie dzwonią do mnie ludzie z takimi propozycjami, ale jak znam życie to niedługo zadzwonią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 26.02.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Cena miód malina . Nic tylko narzędzia pakować i jechać na robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 jar.os zejdź jej ze 2 zł jeszcze, nie bądź taki - co będzię Pani (przepraszam: powinno być PANI) przepłacać Ja ostatnio mam szczęście (albo nazwę to dobrą passą) - nie dzwonią do mnie ludzie z takimi propozycjami, ale jak znam życie to niedługo zadzwonią Pozdrawiam mówisz że zejść do pięciu i wykosić konkurencję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.02.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 szkoda że jeszcze nikt nie wymyślił telefonu który by rozpoznawał że dzwoni wariat lub wariatka i samoistnie nie odrzucałby takiego połączenia .....przydałby się taki gadget ....ehhhh , ile to nerwów człowiek by zaoszczędził.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts