Charlie 15.10.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 .... kaucję gotówkową można sobie zamienić na gwarancję bankową lub ubezpieczeniową. ...QUOTE] ...Budimex Ci naprostuje tę teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.10.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 ..... wal do Tynk BUD-u w Wawie. Niskie ceny ale 2 tygodnie i masz kasę - bez żadnych kaucji i takich tam cwaniackich zagrywek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 15.10.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 .... kaucję gotówkową można sobie zamienić na gwarancję bankową lub ubezpieczeniową. ...QUOTE] ...Budimex Ci naprostuje tę teorię Budimex nie czyni z tym żadnych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sgaczynski 19.02.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam Mam pytanie odnośnie tynków i gładzi. W grudniu zakończyłem kłaść tynki c-w wraz z wylewkami. Budynek zamknięty ocieplony. Poddasze nie zabudowane (brak KG, wełny i itp) bez ocieplenia tylko blachodachówka. Chciałbym zacząć w marcu kłaść gładź gipsową. Moje pytanie czy nie za szybko (wilgotność, odparzenia i itp)? Nie wiem czy czekać z gładzią czy mogę już się bawić dalej remont. Budynek nie jest ogrzewany . Ogrzać mogę jedynie za pomocą jakiegoś piecyka CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 19.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Jest taka masa szpachlowa którą możesz to szpachlowanie wykonać nawet w jednej warstwie. To LSR firmy Flugger (jest na allegro). Szpachlować nią możesz nawet miejscowo lekko wilgotne tynki bo jest to masa gotowa i nie wiąże tylko wysycha. Przy tynkach CW zużycie na m2 około 1L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konspect 02.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Zaczekałbym. 1. Jak przyjdzie atak zimy (a któż to wie?) możesz nie dogrzać i mogą poodparzać.2. Jak będzie wolno schło (a w takim budynku będzie raczej na pewno) mogą być różne problemy z jakością/trwałością i z późniejszym dotarciem. Najlepiej gdy położona dwukrotnie gładź dosycha max. do kilku dni i tuż po doschnięciu dociera się ją.Gdyby budynek był porządnie ogrzewany to co innego. Zajmuję się zawodowo budowlanką i zdecydowanie nie podjąłbym się wykonania gładzi w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.03.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Konspect- skoro zajmujesz sie zawodowo budowlaną mógłbyś odnieść sie do mojego posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 03.03.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam Mam pytanie odnośnie tynków i gładzi. W grudniu zakończyłem kłaść tynki c-w wraz z wylewkami. Budynek zamknięty ocieplony. Poddasze nie zabudowane (brak KG, wełny i itp) bez ocieplenia tylko blachodachówka. Chciałbym zacząć w marcu kłaść gładź gipsową. Moje pytanie czy nie za szybko (wilgotność, odparzenia i itp)? Nie wiem czy czekać z gładzią czy mogę już się bawić dalej remont. Budynek nie jest ogrzewany . Ogrzać mogę jedynie za pomocą jakiegoś piecyka CO. Na pierwszym miejscu robi się ocieplenie poddasza później dopiero gładzie, ponieważ profilami,płytami itp zniszczysz gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.03.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 No ale jak ma jeszcze parter to co mu bronisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 04.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Bez ocieplenia poddasza jakiekolwiek ogrzewanie budynku nie ma sensu a przy obecnych temp. dogrzać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbes 23.08.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam, bardzo proszę o kontakt w sprawie wykonania gładzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spectrum 04.05.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Odswiezam temat. Cena za gladz od 18zl/m2 (2-3 krotnie nakladanie z przetarciem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konspect 04.05.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Odswiezam temat. Cena za gladz od 18zl/m2 (2-3 krotnie nakladanie z przetarciem). Dokładnie. Do tego gruntowanie przed: 2-3zł, malowanie z gruntowaniem po- od 8zł (2 kolory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstudio 21.10.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Zamiast robienia gładzi na tynkach ja natryskuję kleksy bardzo gęsto specjalną szpachlą basenową i ściana wygląda jak dno groszkowe w patelni. Są to po prostu delikatne, drobne, lekko wypukłe kleksy, które dają taką szorstką powierzchnię, bardzo równą. Tak się robi wykończenia we Francji, nawet w tańszych hotelach. Takie wykończenie maluje się i gruntuje oczywiście, tak jak wszystko inne. Zaletą tego jest brak jakichkolwiek kłopotów z "morkami", nierównościami, rysami, załamywaniem się światła, itp. Ściany wyglądają naprawdę porządnie. Ja to wykonuję bardzo rzadko, raz na parę lat, bo nie jest to powszechne w Polsce. To wykończenie kosztuje 10 zł/m2 z materiałem i gruntowaniem. Klient kupuje farbę jaką chce i można malować. Nawet amator potrafiłby pomalować, to żaden problem. Trudno mnie będzie przekonać kogokolwiek, że to jest ładne wykończenie. Jak chce zobaczyć, to niech jedzie do Francji. W hotelach tych powszechniejszych takie wykończenie to norma. Pozdrawiam serdecznie wszystkich gawędziarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam 44 31.08.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Hej kładę u siebie gładź na ścianę i mam taki problem, że pojawiają się małe pęcherzyk powietrza. Co może być tego przyczyną? Jestem amatorem w tym względzie, ale uparłem się, że robię to sam. Zaprawę mieszam ręcznie szpachelką, więc raczej nie jest za szybko rozmieszana i nie wtłoczyłem tam powietrza. Sam nie wiem. Czy jak takie otwory po pęcherzykach przejadę jeszcze raz gładzą, aby je przykryć to nie wyjdą później? Druga sprawa to mam problem z położeniem gładzi na łączeniu ściany z sufitem, bo nie ma tam 90 stopni tylko jest mocne zaokrąglenie. Ni jak nie mogę do tego podejść packą, żeby dobrze wyszło. Jakieś rady? Mam nadzieję, że dobry temat wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts