darroo 28.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam ,czy nie orientujecie się może jaki jest średni koszt wykonania schodów betonowych przez ekipę? Podam kilka szczegółów: Schody z parteru na poddasze ,proste zabiegowe z jednym spocznikiem ,łącznie 16 trepów. Materiał na szalunki ,zbrojenie ,betonowanie i projekt mam tylko nie wiem ile może kosztować robocizna. Nie ma mnie w kraju a nie chciał bym zostać zbytnio naciągnięty więc chciałbym znać (mniej więcej) cenę za robociznę. Wiem że wiele czynników na to się składa ,region kraju ,ekipa itp. Ale proszę o wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 28.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wyceny zrobienia schodów również z spoczynkiem i 16szt, jakie dostałem to ekipa1 1500zł i ekipa2 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 01.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Wyceny zrobienia schodów również z spoczynkiem i 16szt, jakie dostałem to ekipa1 1500zł i ekipa2 2500zł. Widzę że średnio zarobiłem 2000 w trzy dni robiąc schody samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 01.03.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 No to szybko żeś się uwiną ,trzy dni od szalowania do wylania to naprawdę szybko. Ja niestety muszę to komuś zlecić i myślę że w 1500 się zmieszczę zważając na region (lubelskie) ,dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 02.03.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 robiłem już trzecie w życiu, więc z zamkniętymi oczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 05.03.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 My mamy wycenę za 17 stopni 1275 zł (woj. śląskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 06.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 18.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) heine84, zagłębiliśmy się ostatnio w naszą wycenę i jest bardzo dziwna. Niektóre elementy robią bardzo tanio jak np schody, a niektóre wycenili z kosmosu. Za strop z terrivy wołają 95 zł za metr, za ściany nośne 50 zł, ściany działowe 35 zł, kominy 65 zł, wylewki 20 zł, słupy 50 zł, wieniec 50 zł. Za fundamenty płaciliśmy ogółem 10 000 zł. Za dach nie mam wyceny bo ta ekipa robi tylko murarkę. W sumie za całość robocizny (bez dachu) wychodzi nam 50 000 zł :/ (pow użytkowa domu to 163 m). Poważnie zastanawiamy się nad zmianą ekipy bo ci Panowie chcą nas chyba skroić, a ciężko się z nimi negocjuje. Z tego co czytałam na forum to ludzie płacą za domy o podobnej powierzchni 35 - 40 tysięcy razem z dachem , a nam bez dachu wychodzi więcej. Edytowane 18 Marca 2012 przez Gola86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 19.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 u nas pow. użytkowa 140 mkw, projekt w-49.12 z podwójnym garażem. majster krzyknął za sso 27 tys. - bez więźby, bez prac ziemnych, ale asystował przy koparce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 28.03.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A orientujecie się jaki jest czas schnięcia takich schodów? Jedna z ekip powiedziała, ze 53 dni !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 28.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A orientujecie się jaki jest czas schnięcia takich schodów? Jedna z ekip powiedziała, ze 53 dni !! Mnie uczono w szkole na technologi ,że beton w tzw. warunkach polowych uzyskuje pełną wytrzymałość po 28 dniach.Po 4 tygodniach możesz więc śmiało rozebrać deskowanie od spodu(deskowanie boczne możesz rozebrac po 2 dniach) i odbić stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 29.03.2012 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mnie uczono w szkole na technologi ,że beton w tzw. warunkach polowych uzyskuje pełną wytrzymałość po 28 dniach.Po 4 tygodniach możesz więc śmiało rozebrać deskowanie od spodu(deskowanie boczne możesz rozebrac po 2 dniach) i odbić stemple. Zgadza się lecz w temperaturze 18degC+/-2degC. Ekipa która wymieniła kwotę 51dni również mogła mieć rację, mianowicie: im niższa temperatura, tym czas potrzebny do uzyskania projektowanej wytrzymałości się wydłuża. Przykładowo w temperaturze 5deg C po 28 dniach beton osiągnie tylko ~70% wytrzymałości obliczeniowej, a całkowitą wytrzymałość po ~3-ch miesiącach. Oczywiście jest więcej czynników mających wpływ na czas osiągnięcia pełnej wytrzymałości, lecz oględnie rzecz ujmując dla dobrze wykonanej i ułożonej mieszanki betonowej temperatura dojrzewania oraz pielęgnacja ma kluczowe znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 29.03.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Zgadza się lecz w temperaturze 18degC+/-2degC. Ekipa która wymieniła kwotę 51dni również mogła mieć rację, mianowicie: im niższa temperatura, tym czas potrzebny do uzyskania projektowanej wytrzymałości się wydłuża. Przykładowo w temperaturze 5deg C po 28 dniach beton osiągnie tylko ~70% wytrzymałości obliczeniowej, a całkowitą wytrzymałość po ~3-ch miesiącach. Oczywiście jest więcej czynników mających wpływ na czas osiągnięcia pełnej wytrzymałości, lecz oględnie rzecz ujmując dla dobrze wykonanej i ułożonej mieszanki betonowej temperatura dojrzewania oraz pielęgnacja ma kluczowe znaczenie. dzieki Wam za odpowiedz. Ale czy to znaczy, ze np przez 53 czy 28 dni nie bede mogłą wejść na góre domu? Jeśli ekipa bedzie chciała np kłaść płytki u góry ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 29.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Chodzić można, schody stoją po prostu na stemplach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 29.03.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 a macie może jakaś sprawdzoną firme w Krakowie lub okolicach, która wylewa takie schody ?? Nie umiem znaleźć Dzieki Hydrogenium za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts