Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tania nieruchomość "z dreszczykiem"

Recommended Posts

ja bym się bała nie "duchów" czy "klątwy" ale rzeczywistego źródła tych opowieści - radonu (choroba byłych mieszkańców), złej, krzywej konstrukcji (skrzypienie, otwieranie się drzwi i szuflad "bez przyczyny"), zagrzybienia (halucynacje)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie się kojarzy film "Paranormal Activity" :)

Nigdy nie obejrzałam całości.....do momentu jak ona schodzi i huśta się na dworze na jakieś ławeczce. Ciekawa jestem co tam się dzieje :)

Wracając do tematu to w obecnym moim mieszkaniu babeczka powiesiła się na kaloryferze. Pierwsze samotne nocki tutaj były straszne ale teraz już jest ok.

A ja zgodzę się z Elfir. Nie klatwa, nie duchy ale gadanie ludzi ma zwykle banalniejszą przyczynę i można jej w porę nie odkryć. No chyba, że ktoś ma umysł S Holmesa, czas na dociekania i wystarczającą wiedzę, zeby powiązać fakty. Ale z drugiej strony - jeżeli dom jest np zagrzybiony jakąś pleśnią felerną, to wytępienie paskudztwa może oznaczać rozbiórkę domu, więc nawet tanio może okazać się drogo.

Myslę, że w każdym mieście jest "dom w którym straszy", wszyscy o tym wiedzą, mówią, ale nikt nie doświadczył.

Ps. Baba, gdzie ta nieruchomość ? mam trochę zaskórniaków :)

A niby 95 % społeczeństwa to katolicy. A katolicy nie wierzą w gusła, Kochani.

Duchy krzywdy nie robią - o ile się ich nie wkurzy :) A filmy to takie tam pierdu pierdu :) Bierz na nic nie patrz :)

A że ludzie gadają ? A w dupie z ich gadaniem :)

Przyjedziemy, zrobimy imprezę i duchy sobie pójdą :)

Edytowane przez Nefer

Na przeciwko mojego aktualnego miesca zamieszkania jest "feralna nieruchomość".

Pradziadek - utopił się w stawie

Dziadek - popełnił samobójstwo

Ojciec - zginął w wypadku

Wnuk - alkoholik, przetrwonił majątek zbudowany przez ojca

Nieruchomość była na sprzedaż przez długi czas. Ktoś kupił. Jakiś obcy, mimo, że ziemia okolicznym mieszkańcom jest potrzebna (tereny sadownicze). Wszyscy mówią że jest klątwa. Zastanawiamy się, co będzie z nowym właścicielem. Niby nikt w takie banialuki nie wierzy, a jednak, jakiś ułamek duszy każde postępować nieracjonalnie:-)

pzdr i udanych zakupów!

To co opisujesz to raczej uszkodzenie genów poprzednich mieszkańców :)

Ja bym kupiła.

Nie wierzę w gusła i zabobony.

Najpierw bym podpytała miejscowego księdza. Kto jak kto, ale on się zna na ludziach i pewnie niejedno wie.

A później poprosiłabym o pobłogosławienie domu jak na kolędzie- tak na wszelki wypadek, żeby ludzie też przestali gadać.

Ale ja jestem wierz.prakt.

A ludzie? Ludzie wymyślą takie bzdury jakie dobrze się "sprzedadzą".

Ja bym kupiła.

Nie wierzę w gusła i zabobony.

Najpierw bym podpytała miejscowego księdza. Kto jak kto, ale on się zna na ludziach i pewnie niejedno wie.

A później poprosiłabym o pobłogosławienie domu jak na kolędzie- tak na wszelki wypadek, żeby ludzie też przestali gadać.

Ale ja jestem wierz.prakt.

A ludzie? Ludzie wymyślą takie bzdury jakie dobrze się "sprzedadzą".

heheh - nie wierzę w gusła, ale na wszelki wypadek pokropię chałupę :):) Dobre :)

energia się rozprasza.

Energia w ludziach nie bierze się znikąd. Jest wytwarzana przez funkcjonujący organizm i rozpraszana w formie temperatury i pracy. Dlatego zmarli stygną - rozpraszają energię, której już nie uzupełniają.