zwil 28.02.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam, Mam 2 pytania do fachowców, proszę o radę 1.Czy specjalna dachówka którą sie montuje na dachu jako zakonczenie odpowietrzenia kanalizacji nie jest za niska w wypadku gdy śnieg napada na dach i to zostanie przysypane i nie spełni swojej funkcji bo sie przytka> 2.Jeżeli odpowietrzenie takie z tą dachówką będzie w odległosci bliskiej od komina wentylacyjnego który juz jest postawiony czy nie będzie to przeszkadzało że odległosc jest zbyt mała- gdzies wyczytałem na necie że jakaś odleglosc powinna byc zachowana, a z drugiejs strony patrząc to po co skoro te "smrody idą w powietrze do góry więc raczej chyba nie powinno ich zawiać do komina" Proszę o porady. W zalaczniku w/w dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie zawsze tak wygląda, czasem takhttp://dachyb2b.pl/images/stories/19098:kominek_odpowietrzajacyok.jpgwtedy nie będziesz miał problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.02.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wyziewy z kanalizy zwykle są ciepłe i topią śnieg naokoło takiego kominka, więc teoretycznie przynajmniej nie powinno być problemów. Jak się ma teoria do praktyki - ja szczerze mówiąc nie wiem, ze swoimi kominkami (typ bardziej zbliżony do tego pierwszego) póki co nie mam problemów, ale mam wrażenie, że gdyby to był problem, słyszałoby się o tym częściej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts