bluenet 28.02.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) czy posłankę Grodzką można nazwać mężczyzną czyli co sądzisz o inności w Polsce... Edytowane 28 Lutego 2012 przez bluenet Lopesjus - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 28.02.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Czy transseksualiści to mniejszość seksualna? Transseksualizm nie określa preferencji seksualnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 28.02.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 oczywiście nie miałem na myśli seksualności jako takiej tylko poszanowanie wolności wyboru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatalna 28.02.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Żenująca prowokacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Czemu prowokacja? Temat do dyskusji jak każdy inny. W końcu Grodzką Panem nie nazwał autor wątku, tylko na przykład niejaki Dziedziczak, który wykazał się buractwem. Czy ludzie transseksualni albo homoseksualni (mniejsza o definicje, wiadomo, o co chodzi) mają lekko w Polsce? Moim zdaniem zależy jak sami do tego podchodzą. Znam jedną osobę transseksualną i kilka homoseksualnych. I powiem, że jest różnie. Niektórzy są roszczeniowi wobec otoczenia, domagają się szczególnego traktowania, ciągle podkreślają swoją odmienność i zachowują się tak, jakby ciągle czekali na atak. Inni wręcz przeciwnie i nie słyszałam aby narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 28.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Co sądzę... Płci nie da się zmienić, i jest to nadal mężczyzna tylko ze zmienionymi zewnętrznymi narządami płciowymi. Pytanie zatem - czy można go nazywać kobietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 29.02.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Co sądzę... Płci nie da się zmienić, i jest to nadal mężczyzna tylko ze zmienionymi zewnętrznymi narządami płciowymi. Pytanie zatem - czy można go nazywać kobietą. Jeśli sprawę płci można sprowadzić tylko do genitaliów, to pewnie masz rację... Ale nie można. Czy przestaniesz być mężczyzną jak Ci urwie klejnoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Mnie osłabiło, jak Monika Olejnik zapytała Grodzką, czy ta czerpała przyjemność seksualną w czasie, gdy była mężczyzną. Popisała sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 29.02.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jeśli sprawę płci można sprowadzić tylko do genitaliów, to pewnie masz rację... Ale nie można. Czy przestaniesz być mężczyzną jak Ci urwie klejnoty? Chyba mnie nie zrozumiałeś. Właśnie płci nie zmieni operacja plastyczna ani terapia hormonalna. Anna Grodzka nadal pozostaje facetem bo takie ma chromosomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.02.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Mnie osłabiło, jak Monika Olejnik zapytała Grodzką, czy ta czerpała przyjemność seksualną w czasie, gdy była mężczyzną. Popisała sie. Skąd taka niekonsekwencja u Koleżanki? Pozwól ,że zacytuję Ciebie : Temat do dyskusji jak każdy inny Rozumiem , że pani Olejnik nie musi być lubiana, ale idzie z duchem naszych czasów, trzeba jej to przyznać. Rozmowa poniżej poziomu tabloidu nie jest dla ludu ciekawa, nawet gdy prowadzi się ją z politykiem ( polityczką ) Zresztą, oni sami warci są takich pytań. Nie wierzysz? Posłuchaj panią ministrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Skąd taka niekonsekwencja u Koleżanki? Pozwól ,że zacytuję Ciebie : Temat do dyskusji jak każdy inny No wybacz Pepeg, ale jest różnica w pytaniu o sprawy, które są oczywiste i nie ukrywane przez rozmówcę, czyli w tym wypadku sprawa zmiany płci, a o przyjemność z seksu. Poza tym Grodzka była zaproszona jako posłanka, a nie osoba transeksualna, więc nawiązywanie do tego było delikatnie mówiąc niestosowne. To tak, jakby Niesiołowskiego, czy Hofmana, czy Migalskiego, czy Pitere przy okazji rozmowy o pracach sejmowych zapytać, jak im jest w czasie zabawy w te klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 29.02.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Wszystko można. Geja nazwać pedałem, księdza katabasem, osobę z ZD debilem, czarnoskórego posła murzynkiem. Czy w imię Prawdy i wolności słowa, czy czegoś bardziej wrednego - rzecz do dyskusji. Jak to w życiu - ktoś idzie do toalety, ktoś się wysr... Komunikat NIBY ten sam. A co do pani Olejnik - teraz praktycznie wszystkie media ciągną ku tabloidom. Może za parę latek newsem dnia będzie "pan minister zapomniał majtek i było mu widać" Coś to mówi o nas jako o grupie, mam nadzieję, że to tylko trynd. Ale wiadomo jak z nadzieją. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.02.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No wybacz Pepeg, ale jest różnica w pytaniu o sprawy, które są oczywiste i nie ukrywane przez rozmówcę, czyli w tym wypadku sprawa zmiany płci, a o przyjemność z seksu. Poza tym Grodzka była zaproszona jako posłanka, a nie osoba transeksualna, więc nawiązywanie do tego było delikatnie mówiąc niestosowne. To tak, jakby Niesiołowskiego, czy Hofmana, czy Migalskiego, czy Pitere przy okazji rozmowy o pracach sejmowych zapytać, jak im jest w czasie zabawy w te klocki. Ja Cię doskonale rozumiem ale jakże ciekawiej klei się dyskusja po tak soczystym pytaniu. Wiem, że "przed wojną nie do pomyślenia". Co nas może obchodzić nasza przyszłość i los jaki nam zgotują, jednak czy poseł miał orgazm a ile posłanka ma w zwodzie - to zawsze poruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Czytam tabloidy a nie brukowce... To w odniesieniu do potrzeb, których w kiblu nigdy nie załatwiam, bo mam toaletę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.03.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Czytam tabloidy a nie brukowce... To w odniesieniu do potrzeb, których w kiblu nigdy nie załatwiam, bo mam toaletę ... Zabrzmiało iście z pańska . W takim razie również nie jesz tylko konsumujesz i nie srasz a jedynie wydalasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.03.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja Cię doskonale rozumiem ale jakże ciekawiej klei się dyskusja po tak soczystym pytaniu. Wiem, że "przed wojną nie do pomyślenia". Co nas może obchodzić nasza przyszłość i los jaki nam zgotują, jednak czy poseł miał orgazm a ile posłanka ma w zwodzie - to zawsze poruszy. Ale zauważ, że taką Grodzką wypada zapytać o pewne rzeczy, a taką Piterę już nie. Czy to nie jest odpowiedź na temat wątku? Czyli, że nawet dziennikarze uważający się za wyrocznię pozwalają sobie na większą poufałość wobec ludzi postrzeganych przez tę naszą pożal się Boże opinię publiczną jako odmienni, a wręcz cudaczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 02.03.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Naprawde nie macie o czym rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.03.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Właśnie płci nie zmieni operacja plastyczna ani terapia hormonalna. Anna Grodzka nadal pozostaje facetem bo takie ma chromosomy. Idąc tym tokiem rozumowania, ludziom którzy utracili słuch nie powinny pomagać implanty, tym którzy stracili kończyny - protezy... Ludziom transseksualnym takie zabiegi są potrzebne, nawet jeśli oznacza to ograniczenie ich funkcjonalności w sferze seksualnej. Więcje wiary we współczesną medycynę, weź pod uwagę, że medycynie jest łatwiej, jeśli pacjent ma cechy hermafrodyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 02.03.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ale zauważ, że taką Grodzką wypada zapytać o pewne rzeczy, a taką Piterę już nie. Czy to nie jest odpowiedź na temat wątku? Czyli, że nawet dziennikarze uważający się za wyrocznię pozwalają sobie na większą poufałość wobec ludzi postrzeganych przez tę naszą pożal się Boże opinię publiczną jako odmienni, a wręcz cudaczni. Stwórcę zostawiłbym w spokoju. To raczej nasza narodowa przypadłość, której nie potrafię określić jednym słowem. Każda inność, nawet jeśli nas nie bulwersuje , to już powoduje postawę, która gdzieś na samym końcu kryje wrogość i pogardę. Pedał Biedroń, poseł murzynek, lesba Kazimiera nawet gdyby mówili mądrze i o ważnych sprawach traktowani są z góry niepoważnie i zawsze z politowaniem, konfidencjonalnie. Nasza czwarta władza, z poziomu łatwego w odbiorze brukowca, dostraja się tylko chętnie do reszty. Jesteśmy nietolerancyjni i wrogo nastawieni do wszystkich , którzy nie wyznają naszego światopoglądu, religii, orientacji czy wręcz postawy.A kultywowane przez "celebrytów" wzorce łatwo zaczynają być normą. Dotyczy , to obu stron zresztą. Pedał ma w dupie heteryka, katolik za idiotę ateistę a poseł prawicy uważa lewicowca za przekrętasa. W najlepszym wypadku stajemy się tylko ironiczni, w najgorszym - ściągamy nawet do swych szeregów bandytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.03.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Brak wykształcenia i obycia w świecie, do tego powszechne prostactwo. To chyba główne przyczyny takiego stanu rzeczy. Nos wściubiony w swój zaścianek, powoduje często strach. Pies jak się boi, robi się agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts