nec2 28.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam! Zastanawiam się nad odświeżeniem mieszkania tzn. chciałbym wymalować całe mieszkanie osobiście i w związku z tym moje pytanie brzmi:- czy gruntować ściany i sufity przed malowaniem?- ściany malować 1 warstwę na biało a poźniej dopiero kolor czy odrazu kolor? Ściany w mieszkaniu są w bardzo dobrym staniem nigdzie nic nie odpada po prostu wymagają odświeżenia. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 12.12.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Gruntowanie ścian z pewnością poprawi krycie farby nawierzchniowej, więc zdecydowanie polecam wykonanie tego zabiegu. Grunt wyrówna chłonność i ujednorodni podłoże, pozwoli też na obniżenie kosztów malowania – poprawiając przyczepność warstwy nawierzchniowej oraz zmniejszając jej zużycie. Po gruntowaniu ścian nie ma potrzeby malowania ich 1 warstwą na biało – po całkowitym wyschnięciu gruntu może Pan od razu malować powierzchnię farbą kolorową. Do zagruntowania ścian proponuję wykorzystanie farby Śnieżka Grunt http://www.przemaluj.pl/1131_320.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinki1100 02.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 WitamRobię remont w starym mieszkaniu .Mam problem z sufitem, sufit jest zrobiony tak:deska; słoma; tynk; 10 warstw farbyFarbę zdrapałem i na tynku jest dużo rys tzn. pęknięć.Jak to zrobić żeby nie pękało?Przykleić na cały sufit siatkę na klej uniwersalny tak jak do ocieplenia ścian?Czy przykręcić płyty re-gipsowe? A przyklejenie na placki i przykręcenie re-gipsu do komina to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieniastus 05.01.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 moja siostra miała podobny problem, i firma położyła płyty. teraz na razie jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 05.01.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Admin powinien Cię zbanować (pinki1100). Zanim coś napiszesz przeczytaj "dobre obyczaje forum", punkt 4, podpunkt h. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam! Zastanawiam się nad odświeżeniem mieszkania tzn. chciałbym wymalować całe mieszkanie osobiście i w związku z tym moje pytanie brzmi: - czy gruntować ściany i sufity przed malowaniem? - ściany malować 1 warstwę na biało a poźniej dopiero kolor czy odrazu kolor? Ściany w mieszkaniu są w bardzo dobrym staniem nigdzie nic nie odpada po prostu wymagają odświeżenia. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdro Grunt oczywiście tak, malowanie na biało - skąd taki pomysł w ogóle? Ja nigdy nie małowałam przed kolorem na biało, nawet jak ciemne ściany na jasną żółć przemalowywałam. Tylko 3 wartwy farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 12.01.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A jakbys raz (tanią) białą przemalował, to później dwie warstwy (drogiej) kolorowej by wystarczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts