Jan P. 29.02.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Myśleć , a jak się nie wymyśli to zatrudnić fachowca ,który to wie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 29.02.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 chopie... Hipotetycznie rzecz ujmując - być może znajdę fachowca, który będzie wiedział jak ogarnąć wentylację, ale kto mi zagwarantuje, że ów fachowiec będzie wiedział jak kłaść papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Pół biedy jak masz poddasze nieużytkowe tam bez żadnego problemu pod warunkiem, że nie będziesz ocieplał do kalenicy. W pozostałych fragmentach dachu trzeba wiercić otwory w krokwiach lun w każdym polu wyciąć otwory w deskach i zastosować systemowe połaciowe elementy wentylacyjne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 01.03.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Dzięki! Rozumiem, że te obróbki, o których wspominałem w pierwszym poście mieszczą się w pojęciu "systemowe połaciowe elementy wentylacyjne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Te, o których piszę są wykonane z tworzywa i pokryte posypka w kolorze gontu bitumicznego. Te, o których Ty wspominasz mogą być takie ale raczej będą to elementy wentylacji kalenicowej wykonane z tworzywa. Nakrywa się fragmentami gontu bitumicznego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Dobry dekarz zrobi Ci wentylację kalenicową z takiej samej blachy co obróbki. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 02.03.2012 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Panowie, mam wrażenie, że się nie rozumiemy - obróbki kalenicowe (umożliwiające wentylację) to oczywista oczywistość (że pozwolę sobie pojechać klasykiem) i jak najbardziej występują one w ofercie IKO właśnie w kolorze gontu, natomiast poza nimi IKO ma odpowiednik obróbek kalenicowych (czyli także ponoć od góry bezpiecznych przed wodą, a od dołu otwarte dla pary wodnej, ale dla obrzeży dachu i podobno zdaje to egzamin. Jakoś trudno mi w to uwierzyć i dlatego postanowiłem podzielić się z Wami wątpliwościami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Obrzeża trzeba potraktować jak okap , dając obróbkę z blachy pod która są otwory wentylacyjne. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja to już jestem stary i dlatego nie rozumiem, ale to nie mój problem bo to nie mój dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts