Agata i Darek 23.03.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Jle może kosztować opaska betonowa wokół domu szerokości ok 50-60 cm .Chodzi o wysypanie gruzem i zalanie betonem ,ale bez wierzchniego krycia kostką czy gresem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bud-bet 24.03.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ok 20 zł za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 14.04.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Chcesz zrobić betonową ścieżkę przylegającą do muru. Jest to jeden z najlepszych sposobów na zawilgocenie budynku! Nie dość, że woda nie może wyparować to jeszcze deszcz brudzi elewację. Zastanów się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 14.04.2004 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Tak chodzi mi właśnie o taką ścieżkę , i właśnie jestem na etapie jej budowy ma okalać cały dom do tego dochodzi taras 20 m2 i wjazd do garażu około 150 m2 . Znalazłam już wykonawców i zapłacę im za całość 1000 pln .Za wysypanie gruzem i zalanie betonem razem 270 m 2.Taras i wjazd do garażu robię z przyczyn oczywistych natomiast tę opaskę ponieważ :1)-Mam dom dwupoziomowy i trudno samym gruntem wywołać taki spadek (część domu byłaby pod ziemią a to dopiero powodowałoby zawolgocenie tymbardziej,że dom jest z Ytonga )2)-Mam bardzo szeroki fundament ponad 60 cm ,który wystaje poza ściany i paskudnie wygląda i jedynie taka opaska jest w stanie go przykryć ( to dlatedo że grunt był bardzo piaszczysty i wszystko się obsuwało to zalecenie architekta i kierownika budowy )3)- O trzecim powodzie nie mogę napisać ,ale też jest bardzo ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts