lubawa 29.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam, mam pytanie do tych którzy przechodzili z gazu propan-butan na gaz ziemny i pozbywali się zbiornika podziemnego na gaz. U nas to wyglądało tak, że umowę na dostawę LPG mieliśmy z Orlen Gaz, w pewnym momencie indywidualnych odbiorców przejęła firma GasPol, a w aneksie do umowy jest zapis, że wszelkie zmiany warunków umowy odbędą się na korzyść klienta. Od niedawna mamy przyłączony gaz ziemny i trzeba było pozbyć się zbiornika podziemnego. Wiadomo, zbiornik trzeba odkopać, a pozostały gaz wypompować. Szczerze mówiąc cennik firmy GasPol powala na kolana. Interesuje mnie konkretnie ile taka usługa kosztowała jeszcze w Orlen Gaz. Jeśli ktoś to robił i zechce podzielić się informacją, to będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.03.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Ceny tych usług we wszystkich firmach są bardzo podobne.Pewne jest, że zaboli finansowo. Trzeba było nie podpisywać umowy z Gaspolem, zabrali by za darmoteraz to po ptokach. Płać i płacz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 napisz gdzie mieszkasz, może Ci pomogę "pozbyć" się gazu za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.03.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, mam pytanie do tych którzy przechodzili z gazu propan-butan na gaz ziemny i pozbywali się zbiornika podziemnego na gaz. U nas to wyglądało tak, że umowę na dostawę LPG mieliśmy z Orlen Gaz, w pewnym momencie indywidualnych odbiorców przejęła firma GasPol, a w aneksie do umowy jest zapis, że wszelkie zmiany warunków umowy odbędą się na korzyść klienta. Od niedawna mamy przyłączony gaz ziemny i trzeba było pozbyć się zbiornika podziemnego. Wiadomo, zbiornik trzeba odkopać, a pozostały gaz wypompować. Szczerze mówiąc cennik firmy GasPol powala na kolana. Interesuje mnie konkretnie ile taka usługa kosztowała jeszcze w Orlen Gaz. Jeśli ktoś to robił i zechce podzielić się informacją, to będę wdzięczna Rozważ pozostawienie zbiornika. Może sie bardziej opłacać wnoszenie opłaty za dzierżawę niż ponoszenie kosztów zabrania zbiornika przed wygaśnięciem umowy. Nie piszesz czy masz telemetrię. Jeśli tak to gaz w zbiorniku jest własnością Gaspolu i nie możesz nim dysponować. Chyba, że kupić w Gaspolu /po 3,6 zł/litr???/ i sprzedać za 1,5 zł. Ostrożnie też z samodzielnym odkopywaniem, gdyż mogą obciążyć dodatkowo za uszkodzenie powłoki. Wtedy całość będzie jeszcze bardziej kosztowna. Ciekaw też jestem, czy w umowie z Gaspolem jest punkt o doprowadzeniu terenu do stanu pierwotnego - zasypanie wykopu - a będzie tego ze 3 m3 ????? Z tego co piszesz z pewnością problem zostanie rozwiązany z cyt. korzyścią dla klienta. Wybacz sarkazm, ale nie jesteś pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts