Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozprowadzenie dgp w podłodze

majkot

Recommended Posts

Tak właśnie o to pytam,czy jest taka możliwość zrobienia dgp na parterze w podłodze.Mam strop z płyt żerańskich i nie chce w nim kuć dziur ,dlatego pytam czy jest taka możliwość. a poza tym chciałabym by ciepłe powietrze dmuchło dołem a nie unosilo się pod sufitem,oczywiście biorę pod uwagę zamontowanie turbiny.

• 3 weeks później...

Mam podobną zagwozdke tylko ze u mnie kominek na parterze i chcialbym pusicic przewody do pokoi rowniez na parterze w wylewce na stropie poddasza uzytkowego - bedzie tam 20cm styro + 5 cm wylewki - wiec zmiescic sie zmiesci - tylko czy tak mozna?

A jeszcze wieksza zagwozdka pojawila sie po przeczytaniu kilku postow - czy w ogole robic mechaniczne DGP skoro tak strasznie brudzi??? ma to sens???

Glownym zrodlem i tak bedzie kociol na gaz ( podlogowka + grzejniki).

Tak właśnie o to pytam,czy jest taka możliwość zrobienia dgp na parterze w podłodze.Mam strop z płyt żerańskich i nie chce w nim kuć dziur ,dlatego pytam czy jest taka możliwość. a poza tym chciałabym by ciepłe powietrze dmuchło dołem a nie unosilo się pod sufitem,oczywiście biorę pod uwagę zamontowanie turbiny.

Nie widzą problemu, jedynie pogrubiłbym izolacje rur ze względu na styro...

Mam podobną zagwozdke tylko ze u mnie kominek na parterze i chcialbym pusicic przewody do pokoi rowniez na parterze w wylewce na stropie poddasza uzytkowego - bedzie tam 20cm styro + 5 cm wylewki - wiec zmiescic sie zmiesci - tylko czy tak mozna?

A jeszcze wieksza zagwozdka pojawila sie po przeczytaniu kilku postow - czy w ogole robic mechaniczne DGP skoro tak strasznie brudzi??? ma to sens???

Glownym zrodlem i tak bedzie kociol na gaz ( podlogowka + grzejniki).

wklej rzuty domu...

Ta dziewczyna patrząca w okno , czeka na męża? wykonawcę kominka ? teściową ? :confused: , stoi w takiej pozie jak rewolwerowiec gotowy do pojedynku na śmierć i życie ;)...

Strach się bać ....

Oj nosi cię z ranka oj nosi :(:( .Myślę ,że analizując ten rzut projektu jesteś na lekkim ten teges kacyku :D:D .Rzeczywiście ona może czekać na :

-męża

-teściową

kuźwa ale nie na ciebie :D:D:D jako wykonawcy kominka.Ale idąc dalej twoim tokiem rozumowania(poniosło i mnie :D;)) ,jak przez przypadek ciebie przez okno zobaczy i nie daj Bóg będziesz miał jakieś czeskie znaki rozpoznawcze nie mylić z insygniami,,,,to se może coś zrobić albo tobie.:D;);)

Niktspecjany czy Ty masz jakieś inne zajęcia , innymi słowy czy potrafisz robić coś jeszcze , oprócz pisania takich "mądrych inaczej" zaczepek ?

Postać w tej wizualizacji wygląda dość zabawnie ...

Zacytuję cię ale chyba już nie powinienem.O jakich ty kuźwa zaczepkach piszesz. Ciebie to się będę czepiał .....jak już chcesz takim językiem gadać.Popatrz jak zabawnie(poniosło mnie znowu) odpowiadasz ludziskom na FM.Popatrz,poczytaj siebie a potem dopiero porozmawiamy.