Jarecki79 03.03.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 a zamiast ekogroszku moge w tym piecu palic miałem ?? badz drewnem ??? W automacie miałem owszem palić możesz. Podobnie jak groszkiem węgla brunatnego. w/w paliwa są dostępne juz jednak tylko do tego skam-pa z palnikiem żeliwnym II-ej generacji, na zwykłej retorcie nie pójdą. To są tańsze paliwa, które mogą jeszcze nieco obniżyć koszty. Drewnem natomiast tylko na ruszcie awaryjnym juz bez wykorzystania automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 03.03.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 hmm przy tych rosnacych cenach gazu i zapowiedziach to czy napewno w tych 2000 sie zmieszcze za gaz ??? śmiem wątpic .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.03.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 W automacie miałem owszem palić możesz. Podobnie jak groszkiem węgla brunatnego. w/w paliwa są dostępne juz jednak tylko do tego skam-pa z palnikiem żeliwnym II-ej generacji, na zwykłej retorcie nie pójdą. To są tańsze paliwa, które mogą jeszcze nieco obniżyć koszty. Drewnem natomiast tylko na ruszcie awaryjnym juz bez wykorzystania automatu. Jarek co ty fanzolisz ? przecież ja na zwykłej retorcie samym brunatnym mogę palić, kiedyś uzbierało mi się chyba ze 4 wiadra miału ze starych zapasów orzecha jeszcze ze śmieciuszka, wsypałem po wiadrze miału i groszku na przemian i paliło się jak lala. Czy coś źle zrozumiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.04.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Pomyśl może o zintegrowanym ogrzewaniu. Takim kompletnym systemie do ogrzewania domu jednorodzinnego i przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Składa się z kolektorów słonecznych Turbosolar z zasobnikiem, Turbokominka z płaszczem wodnym, oszczędnego kotła gazowego oraz Integratora. Dzięki temu, że turbokominki mają dużą rozpiętość mocy można dodać odpowiedni modelu w domach o powierzchni od 80 – 400 m2. Nie zapomnij jeszcze o Turbodekoderze To był żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts