Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie ogrzewanie domu i wody?

fajnytanidomeq

Recommended Posts

a zamiast ekogroszku moge w tym piecu palic miałem ?? badz drewnem ???

W automacie miałem owszem palić możesz.

Podobnie jak groszkiem węgla brunatnego.

w/w paliwa są dostępne juz jednak tylko do tego skam-pa z palnikiem żeliwnym II-ej generacji, na zwykłej retorcie nie pójdą.

To są tańsze paliwa, które mogą jeszcze nieco obniżyć koszty.

Drewnem natomiast tylko na ruszcie awaryjnym juz bez wykorzystania automatu.

W automacie miałem owszem palić możesz.

Podobnie jak groszkiem węgla brunatnego.

w/w paliwa są dostępne juz jednak tylko do tego skam-pa z palnikiem żeliwnym II-ej generacji, na zwykłej retorcie nie pójdą.

To są tańsze paliwa, które mogą jeszcze nieco obniżyć koszty.

Drewnem natomiast tylko na ruszcie awaryjnym juz bez wykorzystania automatu.

Jarek co ty fanzolisz ? przecież ja na zwykłej retorcie samym brunatnym mogę palić, kiedyś uzbierało mi się chyba ze 4 wiadra miału ze starych zapasów orzecha jeszcze ze śmieciuszka, wsypałem po wiadrze miału i groszku na przemian i paliło się jak lala.

Czy coś źle zrozumiałem ?

• 1 month później...
Pomyśl może o zintegrowanym ogrzewaniu. Takim kompletnym systemie do ogrzewania domu jednorodzinnego i przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Składa się z kolektorów słonecznych Turbosolar z zasobnikiem, Turbokominka z płaszczem wodnym, oszczędnego kotła gazowego oraz Integratora. Dzięki temu, że turbokominki mają dużą rozpiętość mocy można dodać odpowiedni modelu w domach o powierzchni od 80 – 400 m2.

Nie zapomnij jeszcze o Turbodekoderze :)

To był żart :)