dux777 29.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam, Na wiosnę będe ocieplał dom styropianem 15cm. Jak wykonać ocieplenie przy górnej krokwi. Położyć styropian do krokwi czy też wyciąć ząbek w styropianie i zakryć krokwie styropianem i tak samo zrobić w małym daszku ozdobnym wychodzącym z garażu? Wydaje mi się że górna krokwia powinna być odsunięta od ściany o wymiar ocieplenia wtedy styropian włożył bym między krokwie a mur, ale dekarze nie odsuneli mi jej tylko przytulili ją do muru-krokwia ta ma 8cm szerokości. Tylko jak obłoże krokwie styropianem to czy po paru latach nic się z nimi nie stanie tzn. bez powietrza dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 29.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 zrobiłbym dokładnie tak jak mówi FlashBack:) 1 - robi się po ociepleniu2 - z tym się nie da nic zrobic, no chyba ze ocieplenia na scianę chcesz dac np 20 cm, to wtedy możesz czesciowo zakryc krokiew, ale tylko z boku, bo z góry i tak będzie stanowiła mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 02.03.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ktoś tu spier..... bo zrobili krokiew jak dla ściany 3-warstwowej ja bym zrobił tak, zerknął w projekt jak projektant tak wyrysował to poprosić pana by w tym miejscu zrobił ocieplenie jak jest dobrze narysowane to zaprosić ponownie cieśle by założył ocieplenie chyba że by sie uporałeś by tak zrobili bo lepiej sie podbitkę mocuje bo ja sie upierałem ale mam ścianę 3W w takim wypadku gdzie był kierownik budowy Jak masz poddasze nieużyteczne to małe piwo ale jak mieszkalne to niestety będziesz to odczuwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts