piotrgrz 29.04.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Rehau Brillant Design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.04.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Jak się tak dobrze przyjrzeć i dobrze policzyć to te 5 cio komorowe tak naprawdę mają 4 komory. Moje okna były akurat w zimowej promocji i kosztowały tyle co 3 komorowe.Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 29.04.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Mam M&S i jest ok, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 29.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 System KBE - jako jedyni zrobili to co chcialem i tak jak chcialem za najmniejsze pieniadze, np VIDOK (VEKA) za to samo chcieli 3000 wiecej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 29.04.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 To nie są producenci a jedynie systemy okien. I to nie wszystkie.Wszystkich jest ok. 80. A producentów okien w tych systemach jest coś ok. 1500 firm - to co mam adresy. Okno to nie tylko system to jeszcze szyba, okucia, uszczelki i cała kupa innych rzeczy. Jakby kto był ciekawy to KOMMERLING, TROCAL, KNIPPING i KBE są pod jednym zarządem. BRUGMANN i SALAMANDER tak samo. DECEUNINCK jest z THYSSENEM a Aluplast z FORBO. W tych wszystkich systemach jest taki sam polichlorek winylu, taka sama kreda i prawie identyczne inne dodatki. W każdym tym systemie są profile od jednej komory do trzech, czterech. W każdym prawie syetmie są podsytemy 3, 4, 5, i 6-komorowe. Ja w tym "siedzę" już 15 lat i nie zrobiłbym takiego rankingu bo to nic nie da. To tylko nazwy Firm.To tak jakby robić ranking tego samego samochodu, np. OPEL CORSA - ale w różnych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.04.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 ...To tak jakby robić ranking tego samego samochodu, np. OPEL CORSA - ale w różnych kolorach... Lubią go kobiety, to pewnie wygrałby czerwony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.04.2004 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 To nie są producenci a jedynie systemy okien. I to nie wszystkie. Wszystkich jest ok. 80. A producentów okien w tych systemach jest coś ok. 1500 firm - to co mam adresy. Okno to nie tylko system to jeszcze szyba, okucia, uszczelki i cała kupa innych rzeczy. Jakby kto był ciekawy to KOMMERLING, TROCAL, KNIPPING i KBE są pod jednym zarządem. BRUGMANN i SALAMANDER tak samo. DECEUNINCK jest z THYSSENEM a Aluplast z FORBO. W tych wszystkich systemach jest taki sam polichlorek winylu, taka sama kreda i prawie identyczne inne dodatki. W każdym tym systemie są profile od jednej komory do trzech, czterech. W każdym prawie syetmie są podsytemy 3, 4, 5, i 6-komorowe. Ja w tym "siedzę" już 15 lat i nie zrobiłbym takiego rankingu bo to nic nie da. To tylko nazwy Firm. To tak jakby robić ranking tego samego samochodu, np. OPEL CORSA - ale w różnych kolorach. Ojejej..straszne rzeczy....A jaki ty mądry jesteś!! I tak i tak "wszyscy" wiemy o co chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 29.04.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 PAMO-PLAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.04.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 To nie są producenci a jedynie systemy okien. I to nie wszystkie. Wszystkich jest ok. 80. A producentów okien w tych systemach jest coś ok. 1500 firm - to co mam adresy. Okno to nie tylko system to jeszcze szyba, okucia, uszczelki i cała kupa innych rzeczy. Jakby kto był ciekawy to KOMMERLING, TROCAL, KNIPPING i KBE są pod jednym zarządem. BRUGMANN i SALAMANDER tak samo. DECEUNINCK jest z THYSSENEM a Aluplast z FORBO. W tych wszystkich systemach jest taki sam polichlorek winylu, taka sama kreda i prawie identyczne inne dodatki. W każdym tym systemie są profile od jednej komory do trzech, czterech. W każdym prawie syetmie są podsytemy 3, 4, 5, i 6-komorowe. Ja w tym "siedzę" już 15 lat i nie zrobiłbym takiego rankingu bo to nic nie da. To tylko nazwy Firm. To tak jakby robić ranking tego samego samochodu, np. OPEL CORSA - ale w różnych kolorach. Ojejej..straszne rzeczy....A jaki ty mądry jesteś!! I tak i tak "wszyscy" wiemy o co chodzi.... Senser, nie ruszaj pchelka, bo Ci się oberwie. Nasz pchelek wyprowadził niejednego forumowicza z psychozy okiennej. Kto wie, może zapobiegł niejednemu harakiri albo sepuku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.04.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 No właśnie! Grzegorz63 bodygard pchełka jak wyjmie pistolet, to Ci da po senserze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 29.04.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Oknoplast Kraków orzech jedna strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.04.2004 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ojej ale afera, a jak się boje!Niech sobie będzie jak mówi, ale nie o to chodzi....Niepodoba się?? To nie głosujemy!!!To jest Ankieta, a nie smęty....I to wszystko z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 30.04.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Senser: przykro mi to stwierdzić, ale sam smęcisz - poczytaj Pchełka odpowiedzi na pytania i doceń człowieka, bo niewielu na forum jest takich. Przy okazji wyszedł Twój brak netykiety - niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 30.04.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Wybrałam Kommerlinga 5- cio komorowy....EuroFutur -superOKNO Zabrze. ( tego systemu nie ma w Ankiecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 30.04.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 5 komorowy aluplast - wygląd bardzo podoba się mojej żonie, a mnie cena i jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 30.04.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 salamander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.05.2004 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Oj widzę, że Veka się mocno trzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thyssen_Royal 02.05.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Polecam Thyssena w wersji Royal - do kupienia tylko w Normie 2000 . Profil 3 komorowy , z b . duzym wzmocnieniem w środku , stabilniejszy od większości " czwórek " . Miałem kiedyś do czynienia z 5 komorowym Rehauem - po osadzeniu ram piana wybiła mi je do góry i porobiły się tzw . " banany " - szczerze odradzam . Zresztą nie ilośc komór jest ważna , tylko szerokośc profilu . 5 komorowy Thyssen Platinium ma 76 mm szerokości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 02.05.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Polecam Thyssena w wersji Royal - do kupienia tylko w Normie 2000 . Profil 3 komorowy , z b . duzym wzmocnieniem w środku , stabilniejszy od większości " czwórek " . Miałem kiedyś do czynienia z 5 komorowym Rehauem - po osadzeniu ram piana wybiła mi je do góry i porobiły się tzw . " banany " - szczerze odradzam . Zresztą nie ilośc komór jest ważna , tylko szerokośc profilu . 5 komorowy Thyssen Platinium ma 76 mm szerokości ... moze zaczne od wyrazenia mojej opini na temat bzdur jakie wypisujesz tyssenie 1. tyssen 5-cio komorowy jest do kupienia w kilkunastu firmach na terenie kraju ( jesli nie kilkudziesieciu) 2. piana oczywiscie ze moze wygiac KAZDA rame powody sa dwa - a) nieumiejetne dozowanie piany montazowej b) brak kotw lub dybli montazowych lub za mala ich ilosc ( oszczednosc domoroslych montarzystow) 3. nie tylko tyssen ma profil o szer. 76 mm jest jeszcze kilka. sa rowniez takie co maja 80 i 82 mm szer. 4. ja rowniez odradzam okna montowane przez takich " fachowcow" ktorzy z okien robia "banany" na koniec mama pytanie - czy norma 2000 ma dalej takie rabaty tj. 40 %, oczywiscie okno 034 kosztuje bez rabatu 1200 zl ps. przenies swoj post do ogloszen drobnych lub jakie okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.05.2004 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Dokładnie, to spam czystej postaci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts