Thyssen_Royal 03.05.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Polecam Thyssena w wersji Royal - do kupienia tylko w Normie 2000 . Profil 3 komorowy , z b . duzym wzmocnieniem w środku , stabilniejszy od większości " czwórek " . Miałem kiedyś do czynienia z 5 komorowym Rehauem - po osadzeniu ram piana wybiła mi je do góry i porobiły się tzw . " banany " - szczerze odradzam . Zresztą nie ilośc komór jest ważna , tylko szerokośc profilu . 5 komorowy Thyssen Platinium ma 76 mm szerokości ... moze zaczne od wyrazenia mojej opini na temat bzdur jakie wypisujesz tyssenie 1. tyssen 5-cio komorowy jest do kupienia w kilkunastu firmach na terenie kraju ( jesli nie kilkudziesieciu) 2. piana oczywiscie ze moze wygiac KAZDA rame powody sa dwa - a) nieumiejetne dozowanie piany montazowej b) brak kotw lub dybli montazowych lub za mala ich ilosc ( oszczednosc domoroslych montarzystow) 3. nie tylko tyssen ma profil o szer. 76 mm jest jeszcze kilka. sa rowniez takie co maja 80 i 82 mm szer. 4. ja rowniez odradzam okna montowane przez takich " fachowcow" ktorzy z okien robia "banany" na koniec mama pytanie - czy norma 2000 ma dalej takie rabaty tj. 40 %, oczywiscie okno 034 kosztuje bez rabatu 1200 zl ps. przenies swoj post do ogloszen drobnych lub jakie okna ... Heh , widzę że kolega nie do końca przczytał mojego posta . Pisałem wyraźnie o systemie 3 komorowym , a nie 5 . To że Thyssen jest dostępny w całym nimal kraju , to mi doskonale wiadomo , ale akurat system Royal jest systemem sprzedawanym przez Normę . Co do fachowców to akurat źle trafiłeś - ten 5 komorowy Rehau nie miał po prostu takiego wzmocnienia , jak wmawiano mi że będzie miał - stąd jego wygięcie . Nie pisałem też , że Platinium jest jedynym tak szerokim systemem okiennym , ale w porównaniu n. p. do rzekomo 5 komorowego Koemmerlinga , ze zbrojeniem z ceownika , różnica jest bardzo wyraźna . Co do rabatów ... Każdy sposób na przyciągniecie klienta jest dobry . Zresztą konkurencja stosuje te same metody i nie widzę w tym nic zdrożnego . Jeśli poczujesz się od tej wiadomości lepiej , to w maju najprawdopodobniej rabatów nie będzie . W razie jakichkolwiek jeszcze pytań , uwag czy też zarzutów , jestem do dyspozycji Pozdrawiam . P.S. I proszę o dokładniejsze czytanie moich postów , nim znowu będziesz łaskaw napisać zę piszę bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thyssen_Royal 03.05.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Wybrałam Kommerlinga 5- cio komorowy....EuroFutur -superOKNO Zabrze. ( tego systemu nie ma w Ankiecie) Wybacz , ale to nie jest system pięciokomowory , wbrew temu co pan Marek K . sugeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomczyk 04.05.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Schuco CT 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kif 04.05.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Polecam okna z profili Brugmann lub Salamander http://www.okna.net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal21 14.07.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ja kupiłem w koncu okna.Naczytałem sie o oknach opinii mnóstwo zgłupiałem jak cholera.Kazdy sobie rzepke skrobie zachwala swoje.Chciałem kupic okna w miare tanie ale i trwałe estetyczne itp. jak kazdy chyba;)No i tu sie zaczęła nagonka zastanawiałem sie czy wybrac Thyssena 3komorowego Ad czy 3 komorowe Kbe itp.KBE mi większośc odradziła co Thyssena opinie było mnie druzgocące więcej pozytywów.No i dopiero zgłupiałem na szczescie moja zonka zdecydowała za mnie.Poszła sobie do Thyssen Okna (dawny Budvar) o którym gdzies przeczytałem że nie solidni.Popisała umowe wpłaciła zaliczke.Wkurzyłem sie jak nie wiem co.no bo przeciez ktos mi ta firme odradził,ale co sie bede z babą kłócił.No i niespodzianka Ci niesolidni rzekomo przywieźli okna po 14dniach od zamówienia zamontowali posprzątali zaplaciłem i juz 3 lata sobie je użytkuje i nie narzekam.Niedawno natknełem sie na ich strone www a tam co,że maja 70 punktów sprzedazy.No to nie mam sie co dziwic ze w kilku moze sie zdarzyc zła obsługa ale to nie przesadza o całośći firmy. P.S Gdzie diabeł nie moze tam babe posle Jak sie nie mozecie zdecydowac na okna to wyslijcie żonke one maja nosa do tych spraw chyba... P.S. temat okien przerabiałem znów od nowa bo teść wziął sie w koncu za wymiane.Poleciłem mu Thyssena Okna ale on sobie wymarzył profil Veka no sie sparzył bo cos zupełnie innego przywieźli niz zamówił(nie ten kolor nie ten podzial skrzydeł)po oczekiwaniu 6tyg.A dobrze mu tak ...Upierał sie to ma co chciałNo po za tym go nie lubie to mi go wcale żal nie było.No niestety moja zona wyratowała tatusia rzecznik praw konsumenta itp.Tamte okna zwrócił (stracił zaliczke Jak ochłonął kupił sobie w koncu i tak tego Thysena ma go dopiero 6miesięcy na razie nie narzeka ale kto wie hee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 14.07.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam.A ja mam tak:W dożym pokoju - fix - Aura, obok drzwi balkonowe - IDEAL 2000.W kuchni Schuco Corona.W sypialni Schuco Corona CT 70 z szybami 4,4/16/4, niskoemisyjna + gaz SF6 [sześciofluorek siarki - chyba tak ten gaz się nazywa]. Nie mieli ksenonu. Szare uszczelki. Zamontowane na gąbki Illbruck + pianka PU. Izolacyjność akustyczna 43 dB -zmierzona. Cicho jak ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Pchelek - ciesze sie ze z domu wystawke okien zrobiles - czy potencjalnych klientow oprowadzac tam bede mogl? a swoja droga mieszkasz przy jakiejs bardzo ruchliwej arterii ze zaszalales z tymi decybelami ale jesli placic za to musiales to szkoda zes sie nie zapytal bardziej doswiadczonego (dla innych - to zarty oczywiscie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 moja refleksja po obejrzeniu wykresow a mowia ze reklama TV jest nieskuteczna - a chyba tak naprawde ona zaowocowala pierwsza pozycja VEKI - co prawda firma ktora ja produkowala padla - ale kazdy wie ze jest takie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradziu 14.07.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Przestrzegam wszystkich mieszkańców Katowic i okolic przed firmą Techbud!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 nie pisz tak nigdy - to moze jako pomowienie byc odczytane - jesli chcesz byc wiarygodny w tej przrestrodze opisz sytuacje gdyz tak mozna pisac cokolwiek Przestzregam przed Lepperem - to nic nie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.07.2004 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Tak dla przypomnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.07.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam Krajana Piaskowa sie klania w G.M. Tu nie ma co przypominac - branza spi = obudzi sie dopiero we wrzesniu z letargu ............... lub wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 25.07.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 pierwsza pozycja VEKI - co prawda firma ktora ja produkowala padla Jareko - mógłbyś rozwinąć temat lub podać namiary na źródło informacji? Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.07.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 pierwsza pozycja VEKI - co prawda firma ktora ja produkowala padla Jareko - mógłbyś rozwinąć temat lub podać namiary na źródło informacji? Pozdrawiam, Maciek Jot w 2000 w TVP (1 i 2) byly spoty reklamujace prdofil VEKA. Firma produkujaca okna w tym systemie (jedna z wielu - nazwy teraz na 100% pewny nie jestem a nie chce podac chocby lekko zmieninej by nikogo nie skrzywdzic) niestety nie wytrzymala kosztow z taka reklama zwiazanych. Przez przypadek jeden cel osiagnela - profil jest ogolnie w kraju znany i wlasciwie kazdy o VECE slyszal - i dobrze - gdyz nie jest to zly profil Poszperam w notatkach i nazwe tej firmy przypomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.07.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Płacisz za 5-komór , a jak ci przywiozą i zamontują to nawet nie wiesz ile faktycznie te okna mają komór!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.07.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Płacisz za 5-komór , a jak ci przywiozą i zamontują to nawet nie wiesz ile faktycznie te okna mają komór!!! Oj przesadzasz.... poznasz gdyz jak podpisywales umowe to jak sadze choc trojkat w dany systemie widziales. Poza tym jak masz watpliwosci zawsze mozesz dostawce poprosic by czarno na bialym ci udowodnil co ci dostarczyl i dopiero wtedy z kasy wyskoczysz Tez czasem jestem zwolennikiem totalnej teorii spiskowej ale nie przesadzajmy - takie oszustwo ma bardzo krotkie nozki. Sa inne sposoby na oszukanie klienta - proponije lektore watku: "szukam dobrych okien" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 25.07.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 pierwsza pozycja VEKI - co prawda firma ktora ja produkowala padla Jareko - mógłbyś rozwinąć temat lub podać namiary na źródło informacji? w 2000 w TVP (1 i 2) byly spoty reklamujace prdofil VEKA. Firma produkujaca okna w tym systemie [...] niestety nie wytrzymala kosztow z taka reklama zwiazanych. Z poprzedniej Twojej wypowiedzi wynikało, że padła Veka jako producent profili co kłóciło by się z wynikiem powyższej sondy i mogło by spowodować masowy odwrót od tego systemu ... wlasciwie kazdy o VECE slyszal - i dobrze - gdyz nie jest to zly profil Czym powinna się cechować Veka aby napisać, że jest to dobry profil a nie tylko, że nie jest zły ? Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.07.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 JMaciek Przepraszam zarowno Ciebie jak i innych - faktycznie sformuowalem ten post tak jakby VEKA padla - wybaczcie. Z tego co wiem profil trzyma sie dobrze jak i jego wytworca i jak widze zdobywa coraz wieksza rzesze nabywcow zapewne dzieki Perfect Line A co do mego sformuowania ze nie jest zly - JMaciek - zostaw juz ten watek nie raz tutaj walkowany - ok? Po prostu nie jest zly i niech tak zostanie Juz kiedys tutaj pisalem jak ja dziele jakosc profili i jakie kryterium tego podzialu uznaje - dlatych co chca tem poglad poznac - zapraszam - posty jareko w temacie "szukam dobrych okien" - przyjemnej lektury tak od konca marca 2004 - daty nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 25.07.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Jareko a jakie masz zdanie o oknach z Thermoplast, kupiłem 4-komorowe (Baron) z zewnątrz oklejane i nie wiem "co kupiłem". Czy mógłyś w dwóch, trzech zdaniach wymienić ich wady i zalety?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.07.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 thalex Juz nie raz wspominalem ze nie ma zlych profili - tak jak nie ma zlych zamochodow Wszystko zalezy od wielkosci okien, ciezaru skrzydel, funkcji jakie maja spelniac i czy wyrob finalny jest zrobiony uczciwie i zgodnie z zaleceniami danego systemu oraz prawidlowo osadzony w murze, z zastosowaniem pewnych zasad niezmiennych od sposobu ich montazu - czy na piane czy na tasme czy tez na inne bardziej skomplikowane sposobu uszczelnienia polaczenia mur-okno Reszta to nasze gusta - ktory nam sie bardziej podoba, jaki ma odcien bieli czy inne takie, zalezy takze od zasobnosci portfela. Biorac to wszystko pod uwage Thermoplast jest dobrym profilem jak kazdy inny o ile miesci sie w warunkach powyzej opisanych Powtorze jeszcze raz jedna prawde - tak naprawde dopiero rozniece miedzy profilami pojawiaja sie wtedy gdy zblizamy sie do wartosci maksymalnych ograniczajacech zastosowanie tego czy innego profila - ale na tym bazujac nie mozna powiedziec ze np. Schuco jest naj...naj....najlepsze gdyz ciezar skrzydla w profilu okiennym moze wyniesc ponad 100 kg - bo gdy skrzydlo wazy tylko 50 wiekszosc juz bedzie tak samo dobra jak Schuco.Podobnie gdy drzwi balkonowe maja 1000/2500 to znow Schuco czy Salamander wytrzyma ale to nie znaczy ze przy wymiarach np. 800/2300 wciaz one beda najlepsze - wytrzyma np. Aluplast Ideal-2000 i bedzie tak samo dobry. Wszystko jest wzgledne i nie da sie odpowiedziec tak jednoznacznie - ten jest dobry a ten zly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts