prystelka 06.09.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 A my musimy właśnie podjąć decyzję czy wziąć 5-komorowego Aluplasta czy 6-komorowego Rehau. Różnica w cenie to ok. 2.5 tys. zł.Co sądzicie o tych oknach?Czy opłaca się kupować droższe Rehau?Okucia to Roto przy Rehau i Maco przy Aluplast. Pomóżcie podjąć decyzję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakowiaczek 06.09.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Aluplast to okna niskiej jakości. Moi rodzice kupili i strasznie się namordowałem żeby je wyregulować. Musiałem przesuwać niektóre elementy okuć. Kiedyś się ta firma wydzieliła z Trasa i produkuje okna dla developerów, których za parę lat nie interesuje co się z nimi stanie. Ogólnie odradzam. Ale na drugiej kondygnacji montowaliśmy OknoPlus. Pozytywne odczucia jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Aluplast to okna niskiej jakości. Moi rodzice kupili i strasznie się namordowałem żeby je wyregulować. Musiałem przesuwać niektóre elementy okuć. Kiedyś się ta firma wydzieliła z Trasa i produkuje okna dla developerów, których za parę lat nie interesuje co się z nimi stanie. Ogólnie odradzam. Ale na drugiej kondygnacji montowaliśmy OknoPlus. Pozytywne odczucia jak na razie. Niskiej jakości ???? Pieprz....ysz Waść . Sam po chwili piszesz o regulacji OKUĆ !!! a nie profilu. Tak naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma złych PROFILI są do dupy PRODUCENCI !!! i MONTAŻYŚCI !!!! oraz Ci co przyjmują zamówienia gwałcące zalecenie dla danego systemu - najczęściej przekraczając gabaryty maksymalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 07.09.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Jareko, - to, co piszesz to święta racja. Niestety chyba każdy podejmując decyzję zakupu okien ryzykuje. Jedni są zadowoleni z producenta a inni nie. Z oknami jest tak samo jak z dachówką, materiałem na ściany itp. Nigdy nie możesz być do końca pewny ...Wybrałam taki profil, jaki jest chwalony na tym forum + dobre podobno okucia. A reszta jest kwestią szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.09.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 prystelka - od zarania mówimy jedno. Podpytaj znajomych, każdego producenta zweryfikować możesz choćby pisząc maila do dystrybutora danego systemu profiliTak jak jakiś czas temu Aluplast czy Schuco poleciło mi producentów dobrych - choć daleko ode mnie. Gdzie w okolicach Wa-wy producentów jest bez liku a mimo wszystko nie polecanych przez centrale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 07.09.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No tak. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 07.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 My mamy zakupione okna na profilu Rehau, okucia Roto system brilant 5-o komomorowe. Producent to firma Nexbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 07.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Oknoplast Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 07.09.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Oknoplast Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek81 08.04.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No właśnie trochę już od pierwszych głosów w tej sądzie minęło i mam pytanie czy oknoplast Kraków czy Veka bo nie mogę się zdecydować na razie przeważają okna z Krakowa (lepsi sprzedawcy) ale tu nie o to chodzi... Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 08.04.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 My w rezultacie wybraliśmy Thermoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 08.04.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A czy ktoś z was słyszał o oknach Butzbach - niemiecka firma, maja fabryke blisko mnie i rodzice kupili już okna do prawie całego domu. Moim zdaniem są zarąbiste- aczkolwiek nie mam porównania. Jeśli można prosić o wypowiedź fachowców jak oceniają tą firmę w porównaniu z innymi. Te znam będę miał odniesienie. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 09.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 A czy ktoś z was słyszał o oknach Butzbach - niemiecka firma, maja fabryke blisko mnie i rodzice kupili już okna do prawie całego domu. Moim zdaniem są zarąbiste- aczkolwiek nie mam porównania. Jeśli można prosić o wypowiedź fachowców jak oceniają tą firmę w porównaniu z innymi. Te znam będę miał odniesienie. Z góry dzieki ja słyszłam pozytywne opinie, próbowałam się z nimi kilkakrotnie skontaktować, panowie mieli mi przygotowac oferte, niestety nawet po 4-5 przypomnieniach się i kajaniu, że zaraz wyślą - olali mnie, więc ja mam negatywna opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 U mnie będą schuco od Jezierskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 U mnie będą M&S na profilu Bruegmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 11.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 A czy ktoś z was słyszał o oknach Butzbach - niemiecka firma, maja fabryke blisko mnie i rodzice kupili już okna do prawie całego domu. Moim zdaniem są zarąbiste- aczkolwiek nie mam porównania. Jeśli można prosić o wypowiedź fachowców jak oceniają tą firmę w porównaniu z innymi. Te znam będę miał odniesienie. Z góry dzieki ja słyszłam pozytywne opinie, próbowałam się z nimi kilkakrotnie skontaktować, panowie mieli mi przygotowac oferte, niestety nawet po 4-5 przypomnieniach się i kajaniu, że zaraz wyślą - olali mnie, więc ja mam negatywna opinię hmm może dlatego że mieszkam 8 km od ich fabryki nigdy nie było problemu, telefon do przedstawiciela, nastepnego dnia był na miejscu wymierzył sam, opisał, za miesiąc przywieźli. Mieliśmy raz problem z drzwiami balkonowymi tzn. rozpórka w środku została zrobiona o 5 mm za wąska czy jakoś tak, także efekt był taki że były nieszczelne środkiem- z reklamacją bez problemu: miło zadzwonili, zapytali kiedy będziemy w domu tak aby mogli zdemontować okno. Przyjechali zabrali, zrobili i po południu wrócili z dobrym okienkiem Pytam sie bo sporo czytałem na temet tych okien. Dają na nie 10 lat gwarancji - to dużo czy standard? Proszę o opinię "fachowców" w tej dziedzinie bo widzę że niektórzy zajmują się tym zawodowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 15.04.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 5-cio komorowy GEALAN -Clasic w złotym dębie , okucia Maco. Cena i jakość przekonały mnie do zakupu. Mam tylko zastrzeżenia co do jakości klamek (ciężko chodzą) Ale to drobiazg -do piwnic zmienię na takie z kluczykiem , reszta jeszcze nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 16.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 bezsensowna, nic nie dająca i wprowadzająca w błąd ankieta. Po 1 wymieniono systemodawców profili a nie producentów Okien. A wybieranie stolarki tylko pod względem profilu to tak jak kupowanie auta tylko ze względu na jego kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 17.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 BERTRAND ODRADZAM(wiecej na czarnej liscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 17.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 BERTRAND ODRADZAM(wiecej na czarnej liscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts