Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki producent Okien PCV??

Jakiego producenta PCV wybraliście?  

276 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego producenta PCV wybraliście?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aluplast to okna niskiej jakości. Moi rodzice kupili i strasznie się namordowałem żeby je wyregulować. Musiałem przesuwać niektóre elementy okuć. Kiedyś się ta firma wydzieliła z Trasa i produkuje okna dla developerów, których za parę lat nie interesuje co się z nimi stanie. Ogólnie odradzam. Ale na drugiej kondygnacji montowaliśmy OknoPlus. Pozytywne odczucia jak na razie.

Aluplast to okna niskiej jakości. Moi rodzice kupili i strasznie się namordowałem żeby je wyregulować. Musiałem przesuwać niektóre elementy okuć. Kiedyś się ta firma wydzieliła z Trasa i produkuje okna dla developerów, których za parę lat nie interesuje co się z nimi stanie. Ogólnie odradzam. Ale na drugiej kondygnacji montowaliśmy OknoPlus. Pozytywne odczucia jak na razie.

Niskiej jakości ????

Pieprz....ysz Waść :evil:.

Sam po chwili piszesz o regulacji OKUĆ !!! a nie profilu.

Tak naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma złych PROFILI są do dupy PRODUCENCI !!! i MONTAŻYŚCI !!!! oraz Ci co przyjmują zamówienia gwałcące zalecenie dla danego systemu - najczęściej przekraczając gabaryty maksymalne

Jareko, - to, co piszesz to święta racja. Niestety chyba każdy podejmując decyzję zakupu okien ryzykuje. Jedni są zadowoleni z producenta a inni nie. Z oknami jest tak samo jak z dachówką, materiałem na ściany itp. Nigdy nie możesz być do końca pewny ...Wybrałam taki profil, jaki jest chwalony na tym forum + dobre podobno okucia. A reszta jest kwestią szczęścia. :wink:

prystelka - od zarania mówimy jedno. Podpytaj znajomych, każdego producenta zweryfikować możesz choćby pisząc maila do dystrybutora danego systemu profili

Tak jak jakiś czas temu Aluplast czy Schuco poleciło mi producentów dobrych - choć daleko ode mnie. Gdzie w okolicach Wa-wy producentów jest bez liku a mimo wszystko nie polecanych przez centrale

• 7 months później...
No właśnie trochę już od pierwszych głosów w tej sądzie minęło i mam pytanie czy oknoplast Kraków czy Veka bo nie mogę się zdecydować na razie przeważają okna z Krakowa (lepsi sprzedawcy) ale tu nie o to chodzi... Proszę o pomoc

A czy ktoś z was słyszał o oknach Butzbach - niemiecka firma, maja fabryke blisko mnie i rodzice kupili już okna do prawie całego domu. Moim zdaniem są zarąbiste- aczkolwiek nie mam porównania. Jeśli można prosić o wypowiedź fachowców jak oceniają tą firmę w porównaniu z innymi. Te znam będę miał odniesienie.

Z góry dzieki

A czy ktoś z was słyszał o oknach Butzbach - niemiecka firma, maja fabryke blisko mnie i rodzice kupili już okna do prawie całego domu. Moim zdaniem są zarąbiste- aczkolwiek nie mam porównania. Jeśli można prosić o wypowiedź fachowców jak oceniają tą firmę w porównaniu z innymi. Te znam będę miał odniesienie.

Z góry dzieki

ja słyszłam pozytywne opinie, próbowałam się z nimi kilkakrotnie skontaktować, panowie mieli mi przygotowac oferte, niestety nawet po 4-5 przypomnieniach się i kajaniu, że zaraz wyślą - olali mnie, więc ja mam negatywna opinię :evil:

Z góry dzieki

ja słyszłam pozytywne opinie, próbowałam się z nimi kilkakrotnie skontaktować, panowie mieli mi przygotowac oferte, niestety nawet po 4-5 przypomnieniach się i kajaniu, że zaraz wyślą - olali mnie, więc ja mam negatywna opinię :evil:

hmm może dlatego że mieszkam 8 km od ich fabryki nigdy nie było problemu, telefon do przedstawiciela, nastepnego dnia był na miejscu wymierzył sam, opisał, za miesiąc przywieźli. Mieliśmy raz problem z drzwiami balkonowymi tzn. rozpórka w środku została zrobiona o 5 mm za wąska czy jakoś tak, także efekt był taki że były nieszczelne środkiem- z reklamacją bez problemu: miło zadzwonili, zapytali kiedy będziemy w domu tak aby mogli zdemontować okno. Przyjechali zabrali, zrobili i po południu wrócili z dobrym okienkiem :)

Pytam sie bo sporo czytałem na temet tych okien. Dają na nie 10 lat gwarancji - to dużo czy standard?

Proszę o opinię "fachowców" w tej dziedzinie bo widzę że niektórzy zajmują się tym zawodowo.

Pozdrawiam