WoMo 01.03.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Zapraszam wszystkich chętnych do komentowania naszego dziennika. Wojtek i Monika. Edytowane 1 Marca 2012 przez Wo&Mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 01.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 witam budujacych nowinke z MG.Domek malutki ale ma fajny układ.Ile zamierzacie przeznaczyć na budowe?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 01.03.2012 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 witam budujacych nowinke z MG.Domek malutki ale ma fajny układ.Ile zamierzacie przeznaczyć na budowe?Pozdrawiam Chcielibyśmy zmieścić się w 150tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 02.03.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witamy na forumfajny projekt sobie wybraliście, jeśli mógłbym coś doradzić to zrezygnowałbym z WC na koszt większej sypialni, bo i tak na parterze macie łazienkę, ale to tylko taka moja sugestia, pozdrawiamy i życzymy spełnienia marzeń o domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 02.03.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witamy na forum fajny projekt sobie wybraliście, jeśli mógłbym coś doradzić to zrezygnowałbym z WC na koszt większej sypialni, bo i tak na parterze macie łazienkę, ale to tylko taka moja sugestia, pozdrawiamy i życzymy spełnienia marzeń o domku Witam. Ja z chęcią bym z wc zrezygnowała, ale niestety mąż walczy od początku by było osobne. A wszystko dlatego, że jesteśmy trzy kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 02.03.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 aha no to to rzeczywiście zmienia postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 03.03.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 a w łazieneczce zmieści się i wanna i prysznic.Będziecie miec kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 04.03.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 a w łazieneczce zmieści się i wanna i prysznic.Będziecie miec kominek? Z kominka zrezygnowaliśmy, ponieważ nie planowaliśmy nim ogrzewać domu. Więc jesteśmy pewni, że by tylko stał i był. A tak mamy wolną ścianę na tv i zaoszczędzone pieniądze w kieszeni W łazience zmieści się albo wanna albo prysznic. My planujemy wstawić prysznic z głębokim brodzikiem 90X90. Mam zrobioną wizualizację łazienki, także jak znajdę chwilę wolnego to wkleję ją do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 04.03.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 na waszym miejscu wstawiłabym prysznic 80 w miejscu pralki.wanna pod oknem.kibelek za prysznicem a naprzeciw mała umywalka i macie 2 w 1 a pralka do kotłowni jesli bedzie gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 04.03.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 W kotłowni będzie piec, także pralka tam stać nie może. A prysznic z głębokim brodzikiem nam zupełnie wystarczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 04.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 o kurczę, wpisałam Ci się do dziennika, a potem dopiero zobaczyłam komentarze. Absolutnie nie miałam zamiaru zaśmiecać przepraszam. A domek wygląda fajnie,nawet namawiam na niego mojego M, ale on chce koniecznie 100m. a dla mnie kryterium aby były 3 pokoje i wc oddzielne od łazienki. Tam w dzienniku przedstawiłam Ci jak ja widzę zosię. Oczywiście sama też porobiłam wizualizację, żeby zobaczyć,a przede wszystkim przekonać moją drugą połowę, że 70m nam wystarczy, no i czy mi się zmieści, to co chcę. będę śledzić Wasze postępy. My dopiero szukamy działeczki i jak coś, to budowę zaczniemy w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 05.03.2012 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 kamaarWitam:) Widzę, że okno w pokoju też przeniosłaś na ścianę frontową domu. W salonie nie widzę kominka, ale komin chcesz zostawić? Ja za chwilkę postaram się wkleić jak widzę salon z kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 05.03.2012 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) kamaarDopiero teraz jak przeczytałam drugi raz, to doszło do mnie, że piec kaflowy macie. W miejscu gdzie macie tę dużą komodę pomiędzy drzwiami też o tym myśleliśmy, ale niestety tam jest dobre miejsce na grzejnik. Więc u nas nie możemy tam jej postawić. My kuchnię mamy zamkniętą i na przedpokoju zmieści się wielka szafa:) Może uda Ci się usunąć post z mojego dziennika i przenieść go tutaj? W przyszłości chcielibyśmy sobie wydrukować dziennik budowy na pamiątkę Z góry dziękuję. Jeżeli natomiast się nie uda to trudno. Edytowane 5 Marca 2012 przez Wo&Mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 05.03.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 a ja tak widzę elewację tego domku. powiem szczerze, że jak na tak małą powierzchnię, to ten dom bardzo dobrze się prezentuje. przepraszam za jakość, ale szybko robione w paint-cie. zgodnie z prośbą przenoszę w małych krokach post z dziennika. tak jak pisałam w dzienniku, koło tv jest piec kaflowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 05.03.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ten program co ja posiadam, niestety ma brzydkie podłogi i nieciekawe meble (przynajmniej nie takie, jakie bym chciała Ja:) ),ale zarys jest. Ja wolałam mieć kuchnię pół otwartą. chciałam mieć wejście z przedpokoju, żeby nie krążyć w koło i w miarę zamkniętą na pokój. teraz mam otwartą kuchnię i czasem się zastanawiam, czy siedzę w kuchni i czy już w salonie Twoja wizualizacja bardzo ładna, kuchnia fajna, jedynie pokój wydaje mi się trochę ciasny. ja grzejnik umieściłam koło stołu w jadalni. Zostawiał komin, bo marzy mi się kominek, a że kominki drogie, i dużo z nimi zachodu, stanęło na piecu kaflowym. w październiku, jak będą chłody, a jeszcze nie zacznie się tak sezon grzewczy, pomyślałam sobie,że jak się rozpali w kominku, to w całej chałupie będzie gorąco. i moje zmiany w łazience, koniecznie wanna, rezygnacja z kibelka. Będzie w wc. tak mały metraż, więc uważam, że w łazience zbędny. Mój M powolutku się przekonuje do projektu, więc może kupimy troszkę mniejszą działkę niż planowaliśmy. Wo&Mo będziecie stawiać obok domu garaż, wiatę, czy samochód będziecie parkować pod chmurką? tutaj nie wiem jak to rozwiązać. Na początku chciałam dostawić wiatę do domu,ale nie chcę mieć widoków z kuchni i łazienki na samochód, a poza tym będzie wyjście z kotłowni na dwór. Będzie piec na paliwo stałe (węgiel, drzewo) Ale się rozpisałam. jeszcze podsyłam moje wizje na sanitariaty:) i tym kończę, bo to w końcu Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 05.03.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 kamaarTutaj są komentarze, także pisz ile chcesz:) Nasz salon pomniejszyłam leciutko na rzecz kuchni. Kuchnia będzie otwarta na salon, także mam nadzieję, że będzie widoczna przestrzeń. Teraz mam mniejszy salon i jakoś się mieścimy także i w tym w zosi też się zmieścimy. Jeżeli chodzi o garaż to na początek kupimy zwykły blaszak. W przyszłości jak będą pieniądze jakoś go zastąpimy bądź też otynkujemy i będzie wpasowany pod dom elewacją Wiem, że takie blaszaki otynkowane sprzedają na allegro, ale jeszcze nie wiem jak to samemu zrobić. No ale to już zadanie dla męża:) Jeżeli chodzi o ogrzewanie to my chcemy gazowe, ale wstawimy też zwykły piec i będziemy palić gdyby koszta ogrzewania były wysokie. Lub będziemy paliś w piecu, a jak najdzie nas lenistwo to będziemy grzać gazem:) Jeszcze tego nie mamy dobrze obmyślonego. Łazienki fajnie można zaprojektować w programie http://www.paradyz.com. Też lubię program do pokoi projektujikupuj. A kuchnię najlepiej mi się projektuje w ikea.pl. Za to widzę, że w Twoim programie są ładniejsze kafelki i można je ciekawie układać, chyba, że ja w tych co ja robię nie potrafię. Kuchnię zamknęliśmy tylko i wyłącznie z tego powodu by mieć dużą szafę na przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 05.03.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) ja korzystam z programu power-net, ściągnęłam z internetu. tam są łazienki (duży niby wybór,ale to co przedstawiłam to tylko poglądowo), kuchnie i meble to brw,ale zawsze coś można dobrać. tak to polecam, fajna zabawa. zanim rozgryzłam, jak mogę stawiać ściany, zmieniać położenie płytek, trochę to zajęło. Program okrojony troszkę i czasem się muli. A i nie można w nim robić skosów na ścianach. JA mam projekty wszystkich domków, które nam się podobały i niektóre tez ze skosami, niestety w programie na wizualizacji nie wyglądało to tak jak trzeba. Edytowane 5 Marca 2012 przez kamaar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 06.03.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 widzę, że skorzystałaś z tego samego programu, jak sie kliknie dwa razy np na meble kuchenne, to można zmienić kolor szafki, większości rzeczy można zmienić kolor, oprócz mebli gotowych z zestawów brw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 06.03.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 widzę, że skorzystałaś z tego samego programu, jak sie kliknie dwa razy np na meble kuchenne, to można zmienić kolor szafki, większości rzeczy można zmienić kolor, oprócz mebli gotowych z zestawów brwTak ściągnęłam i wczoraj cały dzień go próbowałam:) Jest lepszy niż ten co ja mam. Przesunęłam lekko tę ścianę za szfką na tv i więcej miejsca się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 06.03.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 no dobra, zmiany wewnętrzne wiem jak będą wyglądać. a z czego zamierzacie budować? w projekcie jest silka 18 plus styropian 15cm, zostajecie przy tym?Ja namawiałam swojego na termalica,ale uparciuch z niego i powiedział, że jesli dom, o tylko z ceramiki, więc już nawet się nie sprzeczam, bo za to będę miała wolną rękę w urządzaniu:) więc u nas ceramika 25 i wełna mineralna 15, no i tynk czerwony, jak warunki zabudowy zezwolą. upatrzylismy sobie jedna działke, może uda nam się ją w tym tygodniu obejrzeć. moim marzeniem byłoby jeszcze w tym roku zrobić stan zero,ale mój facet jest taki marudny i uparty, że mam nadzieję, że chociaż działkę kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts