Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do malutkiego domu ( Zosia mgprojekt)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witamy na forum

fajny projekt sobie wybraliście, jeśli mógłbym coś doradzić to zrezygnowałbym z WC na koszt większej sypialni, bo i tak na parterze macie łazienkę, ale to tylko taka moja sugestia, pozdrawiamy i życzymy spełnienia marzeń o domku

Witam. Ja z chęcią bym z wc zrezygnowała, ale niestety mąż walczy od początku by było osobne. A wszystko dlatego, że jesteśmy trzy kobitki :)

a w łazieneczce zmieści się i wanna i prysznic.Będziecie miec kominek?

Z kominka zrezygnowaliśmy, ponieważ nie planowaliśmy nim ogrzewać domu. Więc jesteśmy pewni, że by tylko stał i był. A tak mamy wolną ścianę na tv i zaoszczędzone pieniądze w kieszeni :) W łazience zmieści się albo wanna albo prysznic. My planujemy wstawić prysznic z głębokim brodzikiem 90X90. Mam zrobioną wizualizację łazienki, także jak znajdę chwilę wolnego to wkleję ją do dziennika.

o kurczę, wpisałam Ci się do dziennika, a potem dopiero zobaczyłam komentarze. Absolutnie nie miałam zamiaru zaśmiecać:) przepraszam. A domek wygląda fajnie,nawet namawiam na niego mojego M, ale on chce koniecznie 100m. a dla mnie kryterium aby były 3 pokoje i wc oddzielne od łazienki. Tam w dzienniku przedstawiłam Ci jak ja widzę zosię. Oczywiście sama też porobiłam wizualizację, żeby zobaczyć,a przede wszystkim przekonać moją drugą połowę, że 70m nam wystarczy, no i czy mi się zmieści, to co chcę. będę śledzić Wasze postępy. My dopiero szukamy działeczki i jak coś, to budowę zaczniemy w przyszłym roku

kamaarDopiero teraz jak przeczytałam drugi raz, to doszło do mnie, że piec kaflowy macie. W miejscu gdzie macie tę dużą komodę pomiędzy drzwiami też o tym myśleliśmy, ale niestety tam jest dobre miejsce na grzejnik. Więc u nas nie możemy tam jej postawić. My kuchnię mamy zamkniętą i na przedpokoju zmieści się wielka szafa:)

Może uda Ci się usunąć post z mojego dziennika i przenieść go tutaj? W przyszłości chcielibyśmy sobie wydrukować dziennik budowy na pamiątkę:) Z góry dziękuję. Jeżeli natomiast się nie uda to trudno.

Edytowane przez Wo&Mo

a ja tak widzę elewację tego domku. powiem szczerze, że jak na tak małą powierzchnię, to ten dom bardzo dobrze się prezentuje. przepraszam za jakość, ale szybko robione w paint-cie. zgodnie z prośbą przenoszę w małych krokach post z dziennika. salon z.jpg tak jak pisałam w dzienniku, koło tv jest piec kaflowy

ziska.JPG

zosia.jpg

wc z.jpgłazienka z.jpgten program co ja posiadam, niestety ma brzydkie podłogi i nieciekawe meble (przynajmniej nie takie, jakie bym chciała Ja:) ),ale zarys jest. Ja wolałam mieć kuchnię pół otwartą. chciałam mieć wejście z przedpokoju, żeby nie krążyć w koło i w miarę zamkniętą na pokój. teraz mam otwartą kuchnię i czasem się zastanawiam, czy siedzę w kuchni i czy już w salonie ;) Twoja wizualizacja bardzo ładna, kuchnia fajna, jedynie pokój wydaje mi się trochę ciasny. ja grzejnik umieściłam koło stołu w jadalni. Zostawiał komin, bo marzy mi się kominek, a że kominki drogie, i dużo z nimi zachodu, stanęło na piecu kaflowym. w październiku, jak będą chłody, a jeszcze nie zacznie się tak sezon grzewczy, pomyślałam sobie,że jak się rozpali w kominku, to w całej chałupie będzie gorąco. i moje zmiany w łazience, koniecznie wanna, rezygnacja z kibelka. Będzie w wc. tak mały metraż, więc uważam, że w łazience zbędny. Mój M powolutku się przekonuje do projektu, więc może kupimy troszkę mniejszą działkę niż planowaliśmy.

Wo&Mo będziecie stawiać obok domu garaż, wiatę, czy samochód będziecie parkować pod chmurką? tutaj nie wiem jak to rozwiązać. Na początku chciałam dostawić wiatę do domu,ale nie chcę mieć widoków z kuchni i łazienki na samochód, a poza tym będzie wyjście z kotłowni na dwór. Będzie piec na paliwo stałe (węgiel, drzewo) Ale się rozpisałam. jeszcze podsyłam moje wizje na sanitariaty:) i tym kończę, bo to w końcu Twój dziennik

kamaarTutaj są komentarze, także pisz ile chcesz:) Nasz salon pomniejszyłam leciutko na rzecz kuchni. Kuchnia będzie otwarta na salon, także mam nadzieję, że będzie widoczna przestrzeń. Teraz mam mniejszy salon i jakoś się mieścimy także i w tym w zosi też się zmieścimy. Jeżeli chodzi o garaż to na początek kupimy zwykły blaszak. W przyszłości jak będą pieniądze jakoś go zastąpimy bądź też otynkujemy i będzie wpasowany pod dom elewacją:) Wiem, że takie blaszaki otynkowane sprzedają na allegro, ale jeszcze nie wiem jak to samemu zrobić. No ale to już zadanie dla męża:) Jeżeli chodzi o ogrzewanie to my chcemy gazowe, ale wstawimy też zwykły piec i będziemy palić gdyby koszta ogrzewania były wysokie. Lub będziemy paliś w piecu, a jak najdzie nas lenistwo to będziemy grzać gazem:) Jeszcze tego nie mamy dobrze obmyślonego. Łazienki fajnie można zaprojektować w programie http://www.paradyz.com. Też lubię program do pokoi projektujikupuj. A kuchnię najlepiej mi się projektuje w ikea.pl. Za to widzę, że w Twoim programie są ładniejsze kafelki i można je ciekawie układać, chyba, że ja w tych co ja robię nie potrafię.

Kuchnię zamknęliśmy tylko i wyłącznie z tego powodu by mieć dużą szafę na przedpokoju.

ja korzystam z programu power-net, ściągnęłam z internetu. tam są łazienki (duży niby wybór,ale to co przedstawiłam to tylko poglądowo), kuchnie i meble to brw,ale zawsze coś można dobrać. tak to polecam, fajna zabawa. zanim rozgryzłam, jak mogę stawiać ściany, zmieniać położenie płytek, trochę to zajęło. Program okrojony troszkę i czasem się muli. A i nie można w nim robić skosów na ścianach. JA mam projekty wszystkich domków, które nam się podobały i niektóre tez ze skosami, niestety w programie na wizualizacji nie wyglądało to tak jak trzeba. Edytowane przez kamaar

widzę, że skorzystałaś z tego samego programu, jak sie kliknie dwa razy np na meble kuchenne, to można zmienić kolor szafki, większości rzeczy można zmienić kolor, oprócz mebli gotowych z zestawów brw
Tak ściągnęłam i wczoraj cały dzień go próbowałam:) Jest lepszy niż ten co ja mam. Przesunęłam lekko tę ścianę za szfką na tv i więcej miejsca się zrobiło.

no dobra, zmiany wewnętrzne wiem jak będą wyglądać. a z czego zamierzacie budować? w projekcie jest silka 18 plus styropian 15cm, zostajecie przy tym?

Ja namawiałam swojego na termalica,ale uparciuch z niego i powiedział, że jesli dom, o tylko z ceramiki, więc już nawet się nie sprzeczam, bo za to będę miała wolną rękę w urządzaniu:) więc u nas ceramika 25 i wełna mineralna 15, no i tynk czerwony, jak warunki zabudowy zezwolą. upatrzylismy sobie jedna działke, może uda nam się ją w tym tygodniu obejrzeć. moim marzeniem byłoby jeszcze w tym roku zrobić stan zero,ale mój facet jest taki marudny i uparty, że mam nadzieję, że chociaż działkę kupimy