WoMo 06.03.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Póki co planujemy budować z gazobetonu 24cm plus styropian 15cm. kamaar A Wy macie jakąś kwotę, w której myślicie, że się zamkniecie? Edytowane 6 Marca 2012 przez Wo&Mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 06.03.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 chcielibyśmy ze wszystkim, czyli działka, dom, ogrodzenie i meble zmieścić się w kwocie 350tyś. Na budowę domu chcemy wziąć kredytu 200tyś. w tej kwocie, mamy zamiar postawić dom i go urządzić. Myślę,że się uda. u nas ciężko znaleźć tanio działkę , więc na ten cel musimy mieć ze 100tyś. No i te wszystkie formalności, projekt, adaptacja, przyłącza. W głowie mi się nie mieści, ile to kosztuje. w każdym bądź razie 350t to jest maksimum, zdolność mamy troszkę większą,ale ja nie zamierzam całe życie się denerwować, że braknie nam na kredyt, tym bardziej, że jeszcze mamy mieszkanie na kredyt, które 4 lata temu kupiliśmy. to kiedy zaczynacie tą budowę, bo już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak będzie rosła:) ta zośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 06.03.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 My jeszcze dokładnie nie wiemy czy zaczniemy w tym roku. Z rozpoczęciem nam się nie spieszy. Taki mały domek to będzie szybko. Chcielibyśmy w przyszłe wakacje już w nim zamieszkać. Jeżeli się nie uda, to ze dwa miesiące później. My mamy pozwolenie na budowę innego domu, także nie wiem dokładnie jak u nas ta zmiana będzie wyglądała no i ile to będzie trwało. Ale najprawdopodobniej tyle samo jak byśmy zaczynali od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 07.03.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 a to szkoda, miałam nadzieję podpatrzeć co nie co. Działka, którą sobie upatrzyliśmy leży jakiś kilometr od lotniska wojskowego, niby nie używanego,ale to zawsze lotnisko (zrezygnowaliśmy). jak widać znalezienie odpowiedniej parceli jest bardzo trudne. Albo cena zaporowa, albo rzeczka, albo daleko do pkp,albo lotnisko;) mamy wymagania. No,ale my chcemy postawić dom i mieszkać w nim do starości, więc działka musi nam odpowiadać przynajmniej w 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 07.03.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 My dostaliśmy w prezencie od rodziców męża działkę, także wyboru nie mieliśmy:) Ale mimo to jesteśmy bardzo zadowoleni z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Najbardziej podoba mi się sypialnia i grzejnik który będzie grzał stópki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 08.03.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Najbardziej podoba mi się sypialnia i grzejnik który będzie grzał stópki Ja się zastanawiam czy to dobry pomysł. Ale z drugiej strony lepsze to niż grzejnik nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 08.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 grzejnik najbardziej wydajny jak będzie pod oknem. potrzebujesz taką dużą komodę w sypialni? ja wstawiłam taką mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 08.03.2012 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 [ATTACH=CONFIG]105350[/ATTACH]grzejnik najbardziej wydajny jak będzie pod oknem. potrzebujesz taką dużą komodę w sypialni? ja wstawiłam taką mniejszą W swoich wizualizacjach też mam taką opcję. Ale mi bardziej chodzi o to by na przeciwko drzwi tę ścianę zabudować. Chcę mieć tam szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 09.03.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witaj jestem fanką malych domków myślałam o tym projekcie ale luby chciał garaż i wybralam promyk będe kibicować powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gab98 09.03.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witam my też planujemy budowe małego domku na ok 8m x7m i mamy trochę problem z ustaleniem ile nas to wyniesie proszę o podpowiedż dużo z robót wykonamy we własnym zakresie . Ile was kosztowało to papierkowe zawirowanie? od projektu do wkopania łopaty w ziemie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 09.03.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witaj jestem fanką malych domków myślałam o tym projekcie ale luby chciał garaż i wybralam promyk będe kibicować powodzenia Witam. Promyk, to bardzo fajny projekt. U nas niestety warunki zabudowy wymagają kąt nachylenia dachu pow.30stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 09.03.2012 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 gab98 Jeszcze nie wbiliśmy łopaty, także nie wiem ile dokładnie wyniosą sprawy papierkowe. Jednakże wszystko zależy od architekta ile weźmie za adaptację oraz za zmiany, czy musicie mieć zrobiony projekt wjazdu na działkę i pewnie jeszcze jakieś czynniki wpływają na tę kwotę. Ale o to bardziej bym radziła się podpytać osób budujących w rejonie, w którym Wy planujecie budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 11.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witaj Wo&Mo- będę mocno trzymać kciuki, żeby papierkowe sprawy przebiegły szybko. I niech się wszystko poukłada po Waszej myśli. Domek śliczny, zresztą wiesz, że lubię projekty prostych domków tej pracowni Zmiany bardzo przemyślane, widać, że masz już doświadczenie Na pewno będę do dziennika często zaglądać i kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 11.03.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ja mam w warunkach zabudowy około 35 stopni i podniesienie o dwa pustaki pani projektant nam właśnie robi trochę jest wolna ale mam jeszczxe trochę czasu. będe podgłądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigkris 30.03.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 witam, nasza Zosia buduje sie od dwóch tygodni, na teraz wymurowane są ściany fundamentowe, ogólnie dom poszerzyliśmy o 1m i zrezygnowaliśmy z kominka w salonie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 06.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Zdrowych, Wesołych Świąt Wielkanocnych. Spędzenia czasu w gronie najbliższych i na planowaniu swojego wymarzonego gniazdka http://puzzle-dzieci.pl/upload/img/kurczaczek-wielkanocny.big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 06.04.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 dusiaka Dziękuję za życzenia. Również życzę zdrowych oraz pogodnych Świąt Wielkanocnych. bigkris Z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć. Oraz jeżeli to nie jest tajemnicą to coś o kosztach budowy proszę napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigkris 06.04.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 witam, stan zero wyniósł nas 26tys. zł(12tys robocizna) Fotki wrzucam na bigkris.mojabudowa.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 07.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wesołych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego dyngusa życzą Marcin z Iwoną http://img35.imageshack.us/img35/5774/easterl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts