Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reklamacja paneli podłogowych

Recommended Posts

witam mam problem z panelami w salonie po dosłownie kilku myciach na łączeniach sie podniosły,

nie można chodzić na boso ,grożi skaleczeniem ,zaznaczam że panele były myte wilgotną szmatką.

dobrymi płynami;drogimi; zamątowałe nie jedną podloge,znam zasady montażu ,

pytanie czy ktoś podpowie jak to reklamować -skutecznie.i czy to ma sens .

pozdrawiam.

witam mam problem z panelami w salonie po dosłownie kilku myciach na łączeniach sie podniosły,

nie można chodzić na boso ,grożi skaleczeniem ,zaznaczam że panele były myte wilgotną szmatką.

dobrymi płynami;drogimi; zamątowałe nie jedną podloge,znam zasady montażu ,

pytanie czy ktoś podpowie jak to reklamować -skutecznie.i czy to ma sens .

pozdrawiam.

Panele spęczniały pod wpływem wilgoci, to pewne i nie ulega wątpliwości. Pytanie, skąd ta wilgoć? Co znaczy wilgotny mop? Jak często myto? Jaka była wilgotność podłoża? Jaki klimat w pomieszczeniu? Co jest pod pomieszczeniem?

witam skąd wilgoć .pod pomieszczeniem piwnica ogrzewana.pod podłogą wyschniety strop,folia,podkład aspro.

myto 4-5 razy w ciągu 2 dni.wyćisnietum dobrze mopem specjalnym do podłóg. a,co do wilgotnośći pomieszczenie suche,

dodam że w pozostałych 3 pokojach jest ok. podkusiło i kupiliśmy panele w super promocji .po pierwszych cieciach

jedną podłoge oddałem do sklepu ,po przecieciu kawałki sie kruszyły jak płyta wiórowa ,wymienili bez problemu.

wzielismy inną , podczas montażu było lepiej .cztery paczki uszkodzone ,wymienili bez problemu ,

a teraz lipa

witam skąd wilgoć .pod pomieszczeniem piwnica ogrzewana.pod podłogą wyschniety strop,folia,podkład aspro.

myto 4-5 razy w ciągu 2 dni.wyćisnietum dobrze mopem specjalnym do podłóg. a,co do wilgotnośći pomieszczenie suche,

dodam że w pozostałych 3 pokojach jest ok. podkusiło i kupiliśmy panele w super promocji .po pierwszych cieciach

jedną podłoge oddałem do sklepu ,po przecieciu kawałki sie kruszyły jak płyta wiórowa ,wymienili bez problemu.

wzielismy inną , podczas montażu było lepiej .cztery paczki uszkodzone ,wymienili bez problemu ,

a teraz lipa

Laminat jest wyjątkowo wrażliwy na wilgoć. 4-5 razy mycie wilgotną szmatą powoduje, że para dostaje się między szczeliny. Wyparowuje dużo wolniej, a przede wszystkim dyfunduje w papier (mdf). Panele z mdf o gęstości 600kg/m3 wykazują tendencję do puchnięcia w warunkach letnich. Folia 0,2mm nie jest gwarantem na uszczelnienie wilgoci w podłożu. Podłoże -przeczytaj instrukcję układania- może mieć maksymalnie 2CM%. Ile miało? To oczywiście przypuszczenia. Nie widzę. Zmierz wilgotność paneli.

• 2 months później...
witam panele reklamowane u produceta i zadziwie experta to wina produceta a nie wilgoci oddali pieniądze i pisemnie przeprosili za wadliwą serie podłogi .

troche cierpliwośći i efekt.tylko znowu remont

wcale mnie nie zadziwiłeś. Pisałem to co przypuszczałem, dodając iż jest to robione na odległość.

Powiedz nam co panowie producenci orzekli. Jaką podali przyczynę? Co robili jakie wykonali badania, pomiary?