new0 01.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam, mam spory problem i mam nadzieje, że pomożecie mi go rozwiązać. Ostatnio kupiłem na tej licytacji drążek. http://allegro.pl/d15-stalowy-drazek-do-podciagania-350kg-do-sciany-i2086107483.html Niestety już po zapłaceniu dostałem wiele informacji, że ściany kamienicy w której teraz mieszkam są już bardzo stare. Jest to międzywojenna kamienica więc faktycznie ma już swoje lata. Dodatkowo usłyszałem potem historie o spadającej szafce kuchennej czy spadającym kaloryferze. :/ Nie wiem jakich śrub mam użyć, żeby drążek wytrzymał ciężar ok. 100 kg. Ewentualnie, czy uważacie, że wymiana drążka na jakiś ze stelażem pomoże(ale to w ostateczności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 02.03.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 To zależy z czego jest wykonana ściana na której chcesz zamontować ten drążek. Jak np. z pełnej cegły lub z bloczków betonowych to te metalowe kotwy z zestawu powinny wytrzymać, chyba że w fugę trafisz ;/ Możesz też kupić pręt gwintowany na metry i przewiercić się na wylot, z tym że z drugiej strony ściany musiałbyś jakoś zamaskować te wystające śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts