Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to i ja powarczę, żeby raźniej było. A co mi tam :wink: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D

• 2 weeks później...

Co ty tak kraczesz?

Dopiero 3 listopad po wygrzewaniu będzie dajmy na to 29. Ile trzeba na ułożenie płytek w jednej łazience tydzień.

To zanczy, że nie będziesz miła kogo gnębić 5 grudnia o wystawione zabłocone buciory (łopatrzność czuwa nad resztą rodzinki, letkim dydem sobie zasłużą na wkładkę do buta.

A z jedną łazienką i dwoma weekendami to się uwuniesz z przeprowadzka i jeszcze starczy czasu na jaką chojnę z lasu (no bo chyba nie plastik, nie w pierwszą Wilię co?) :roll:

Ori - a z tym wygrzewaniem to aby troszeczkę nie przesadził? O ile pamiętam to w muratorze z początku roku (marzec, kiecień) było na temat kafelków na podłodze z grzewaniem podłogowym.

Mój fachowiec od glazury (bardzo dobry i szybki) na mojej podłogówce stosował mieszankę pół na pół dwu klei. Na razie 0 problemów. A mam 90 m^2 podłogi. Możesz zobaczyć jak to mniej więcej wygląda na moich zdjęciach.

Jeśli Cię interesuje jakie to były kleje - mogę w domu sprawdzić.

Pozdrawiam

hm zajrzę do Muratorów z początku roku ale i tak odpalimy grzanie. Informację o wygrzewaniu betonu to nie tylko kafelkarz dał, podobnie uraczył nas serwisant od pieca i drugi glazurnik. Widocznie coś jest na rzeczy. _bogus_ cieszę sie , że jak widac na twoich zdjeciach zadnych pęknieć nie dostałeś w "prezencie" . Podejrzewam, że twój pan od glazury musiał sie znać na swojej pracy :D A gdybyś był tak uprzejmy i zerknał jakie to były kleje ...

wiesz Kroyena , pan odpadł dokładnie ze względów które wymieniłeś: chciał zaklepywać klientów, a sam nie potrafił nam podać żadnego konkretnego terminu.

Współpraca z kolejnymi ekipami może doprowadzić każdego do działań własnoręcznych na niwei budowlanej. :roll:

Ori - słuchaj, mi 100 m^2 podłogi + glazura w toalecie, łazience i kuchni + biały montarz + jedna ścianka działowa GK, glazurnik (a właściwe 2 ich było) w tydzień ułożył. I po 6 miesiącach 0 problemów z tym związanych. Inna sprawa że raczej drogi był (ale słyszałem już o dużo droższych). Więc rzecz jest absolutnie wykonalna.

Inna sprawa że z pustego i Salomon... Jak się nie daje to nie ma co na siłę - mieszkać i tak będziesz lata wiec ten miesiąc w jedną czy drugą stronę to pikuś.

Odnośnie kleju sprawdziłem na starych fakturach. Wygląda na to że stosowano u mnie Ceresit CM 11 i CM 17 pół na pół. CM 17 (elastyczna zaprawa) jest tak 2,5 raza droższy niż CM 11 (podstawowa zaprawa). Właściwie producent (a przynajmniej hurtownie) twierdzi że do ogrzewania podłogowego to jest CM 17. Nie jestem specjalistą wiec mogę tylko opierać się na swoich doświadczeniach i potwierdzić że nie mam po 0,5 roku problemów z płytkami. Ale może są inne równie dobre albo i lepsze systemy (a dodatkowo tańsze ;) )

Pozdrawiam