AgnesK 05.11.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Ori, zdjęć, więcej zdjęć, pllliizzzzzzzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 06.11.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 AgnesK jutro idę robić zdjęcia i będe wklejać, ale mało widac teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.11.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Ori, uśmiałam się z halowwenowych historii Po przeczytaniu Twoich perypetii z łązienką zaczynam się bać Dlaczego tam im właśnie nie wyszło? Do tej pory zdawało mi się, że położenie regipsów jest trudne, ale nie niemożliwe, szczególnie dla fachowców. Co się dzieje z Twoimi oknami? Jaką wełnę dawałaś na ocieplenie dachu i, jeśli można, ile Cię wyniosła? Masz odkurzacz centralny (sorry, ale zapomniałam już czy tak czy nie...) - tu znowu pytanie o koszty materiłów bez jednostki centralnej. Pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.11.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 AgnesK nie ma co sie bać nida-gipsu , oni po prostu nie potrafią sie ze mną rozstać Z odkurzaczem to była zabawna historia, chieliśmy mieć na początek jeno rury a kieeeeeeeeedyś tam dokupić jednostkę centralną, a kiedy pojechliśmy po elemnety do rozprowadzenia to trafiliśmy na wyprzedaż starszego modelu i jeszcze trochę utargowaliśmy bo płacimy gotówką nie kartą ... Skończyło się na tym, ze za rury,złączki, kolanka , płyn do odłuszczania, klej, 3 gniazda+szufelka+gniazdo wyrzutowe,tłumik , kabel (to akurat dokupiliśmy później nieco ), jednostkę (na pięć gniazd) i komplet szczotek + rurę odkurzaczową zapłaciliśmy 2800zł. Ponieważ kupiliśmy z montażem to mielismy 7%vat. Wiem , że normalnie zapłacilibyśmy o wiele więcej, ale tak nam się trafiło. Jak będziecie robić rozprowadzenie to musicie wiedzieć na ile gniazd kupicie jenostkę centalną... PS Z moimi oknami nic sie już nie dzieje Dwa skrzydła zacinały sie bardzo przy otwieraniu . Pan przyszedł rozkręcił obejrzał w jednym był zły element zamontowany, a w drugim -balkonowym- były odrobinę za duze poprzeczki i stąd stale haczyły , nastąpi wymiana - i w sumie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.11.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 te historyjki dyniowo-cukierkowe rozprzestrzeniają sie po naszym kraju....czy to koniecznie potrzebne komuś to nie wiem....sama jestem chyba przeciw.... ...no i oczywiście trzymam kciuki za gwiazdkę....i z lasu...nie plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.11.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 A wiesz, że : Zwyczaj ustawiania w domach i przystrajania choinek w okresie Bożego Narodzenia pochodzi z Niemiec. Drzewko bożonarodzeniowe pojawiło się w XVI w., najprawdopodobniej w Alzacji. Tam właśnie zaczęto wstawiać choinki do domów i ubierać je jabłkami oraz papierowymi ozdobami. W Polsce zwyczaj ten pojawiły się około 100 lat temu. Dlatego sądzę że dyniowe święto też wniknie w naszą kulturę. I jakoś nie odczuwam wewnętrznego sprzeciwu , za to Walentynki budza mój niesmak i w zaden sposób nie potrafię tłumaczyć sobie , że choinki tez do nas przywędrowały Cóz pełen subiektywizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.11.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ostatnio czytałem pamiętniki gościa z Anglii z okresu gdy u nas żył Jan Hryzostom Pasek. Bardzo współczesne mi się wydały. I Walentynki już tam były natomiast żadnych dyń nie uświadczyłem. Czyli Walentynki mają, przynajmniej w Anglii, bardzo długą tradycję, znacznie dłuższą niż takie dynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 A ja tam Walentynki lubię. Lubię dobre, miłe, radosne święta/uroczystości a takie są właśnie wg mnie walentynki. I nie rozumiem skąd wokół nich co roku taaaka dyskusja. Oby każdy dzień był jak walentynki, to będzie pięęęknie. Z serdecznym blisko- i wszelkoświątecznym pozdrowieniemhttp://www.gif.marktrad.pl/serca/s4.gif Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.11.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Ori trzymam kciuki za wybory Jesień powiadasz u nas to już zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.11.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Ori gartulki a jednak warto było czekac cena atrakcyjna i masz co chciałać to teraz czekam na zdjęcia tego cudeńka Życzę więcej takich promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.11.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Ori czyżby nie tylko Kroyena to prorok, czy jakoś tak. PS1. A to byłby dopiero scenariusz do horroru. Kupiliśta wypatrzone, ulubione i tak z przyzwyczajenia na wystawę, a tam o tak napisane: Wyprzedaż - 50% PS2. A co do zakupów to dodam tylko, że dawniej na takich klientów to były ściany z fotografiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.11.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Dobrze, że nie macie wiecej dzieci, bo chyba byście nie wyszli z konfrontacji z podłogami przy zdrowych zmysłach... A jak wygląda obecnie przewidywany harmonogram robót? Czy przeprowadzka w styczniu, czy przekładacie na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.11.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 a to się zdziwiłam że masz córkę ...zawsze były Klony i myślałam że to same chłopaki ....i już się pogubiłam jaką podłogę w końcu będziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 15.11.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Nazywam nasze odnóżki Klonami bo córka wygląda jak mąż gdyby był dziewczynką, a chłopacy to już kompletne kopie. Mój współudział genetyczny ograniczył się do przekazania ....alergii i zamiłowań ogrodowych A wiesz kroyena też myślałam ze jeszcze chwila to będziemy ozdabiać ściane z napisem "Tych klientów nie obsługujemy" Dziś odbieram dostawę partii dolnych domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 15.11.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Harmonogram przeprowadzkowy opiewał pierwotnie na 10 grudnia , teraz przesunęliśmy na wakacje zimowe dzieci czyli styczeń. Jeśli chodzi o mnie mogłabym dziś W każdym razie staramy się... w tym tygodniu chyba zamkniemy wreszcie ocieplanie, a że w czwartek z lekkim poślizgiem wchodzi pan od kafelków to dom zacznie mieć też własne życie wewnętrzne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 16.11.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Uwielbiam ludzi z takim nastawieniem do świata i bliźnich! Gdy człowiek ma o innych ludziach wysokie mniemanie, na ogół wcale się nie rozczarowuje. Odwrotna reguła też działa, niestety. Czyli trzeba mysleć pozytywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.11.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Ori czytam i czytam i już mam wizję wyborów u nas ale co tam będzie wesoło, trzymam kciuki za pomyslność i czekam na zdjęcia tych dolnych parti domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 16.11.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Pozytywne myślenie - pozytywnym, ale po wszystkim wczoraj padłam z emocji na dziób tuż po 21.00 chyba ostatnio w dzieciństwie tak wcześnie powędrowałam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.11.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 tak, tak...też jestem za tym żeby było więcej słonka !!!!! ...tylko nie wiem kiedy się doczekamy ....wczoraj jak wychodziłam z pracy było czarno, padał deszcz, z naprzeciwka same tiry na wąskiej drodze.....ja kiedyś napisałam że polubiłam jesień...ale chyba jednak nie do końca trzymaj się dzielnie i pisz, pisz....bardzo lubię ten Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.11.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Oj wszyscy czekają na słońce A tu jeszcze przyjdzie na nie poczekać Ale co tam przyjdzie wiosna swait nabierze kolorów to co miłe panie a by do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts