Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ori, uśmiałam się z halowwenowych historii :lol:

Po przeczytaniu Twoich perypetii z łązienką zaczynam się bać :o Dlaczego tam im właśnie nie wyszło? Do tej pory zdawało mi się, że położenie regipsów jest trudne, ale nie niemożliwe, szczególnie dla fachowców.

Co się dzieje z Twoimi oknami?

Jaką wełnę dawałaś na ocieplenie dachu i, jeśli można, ile Cię wyniosła? Masz odkurzacz centralny (sorry, ale zapomniałam już czy tak czy nie...) - tu znowu pytanie o koszty materiłów bez jednostki centralnej.

Pozdrowienia

Agnieszka

AgnesK nie ma co sie bać nida-gipsu , oni po prostu nie potrafią sie ze mną rozstać :wink:

Z odkurzaczem to była zabawna historia, chieliśmy mieć na początek jeno rury a kieeeeeeeeedyś tam dokupić jednostkę centralną, a kiedy pojechliśmy po elemnety do rozprowadzenia to trafiliśmy na wyprzedaż starszego modelu i jeszcze trochę utargowaliśmy bo płacimy gotówką nie kartą ...

Skończyło się na tym, ze za rury,złączki, kolanka , płyn do odłuszczania, klej, 3 gniazda+szufelka+gniazdo wyrzutowe,tłumik , kabel (to akurat dokupiliśmy później nieco ), jednostkę (na pięć gniazd) i komplet szczotek + rurę odkurzaczową zapłaciliśmy 2800zł. Ponieważ kupiliśmy z montażem to mielismy 7%vat.

Wiem , że normalnie zapłacilibyśmy o wiele więcej, ale tak nam się trafiło.

Jak będziecie robić rozprowadzenie to musicie wiedzieć na ile gniazd kupicie jenostkę centalną...

PS Z moimi oknami nic sie już nie dzieje :) Dwa skrzydła zacinały sie bardzo przy otwieraniu . Pan przyszedł rozkręcił obejrzał w jednym był zły element zamontowany, a w drugim -balkonowym- były odrobinę za duze poprzeczki i stąd stale haczyły , nastąpi wymiana - i w sumie jest OK :D

A wiesz, że : Zwyczaj ustawiania w domach i przystrajania choinek w okresie Bożego Narodzenia pochodzi z Niemiec. Drzewko bożonarodzeniowe pojawiło się w XVI w., najprawdopodobniej w Alzacji. Tam właśnie zaczęto wstawiać choinki do domów i ubierać je jabłkami oraz papierowymi ozdobami. W Polsce zwyczaj ten pojawiły się około 100 lat temu. :D Dlatego sądzę że dyniowe święto też wniknie w naszą kulturę. I jakoś nie odczuwam wewnętrznego sprzeciwu , za to Walentynki budza mój niesmak i w zaden sposób nie potrafię tłumaczyć sobie , że choinki tez do nas przywędrowały :wink: Cóz pełen subiektywizm... :wink: :wink:

Ostatnio czytałem pamiętniki gościa z Anglii z okresu gdy u nas żył Jan Hryzostom Pasek. Bardzo współczesne mi się wydały. I Walentynki już tam były natomiast żadnych dyń nie uświadczyłem. Czyli Walentynki mają, przynajmniej w Anglii, bardzo długą tradycję, znacznie dłuższą niż takie dynie.;)

A ja tam Walentynki lubię. Lubię dobre, miłe, radosne święta/uroczystości a takie są właśnie wg mnie walentynki. I nie rozumiem skąd wokół nich co roku taaaka dyskusja. Oby każdy dzień był jak walentynki, to będzie pięęęknie.

Z serdecznym blisko- i wszelkoświątecznym pozdrowieniemhttp://www.gif.marktrad.pl/serca/s4.gif :wink:

Agnieszka

Ori czyżby nie tylko Kroyena to prorok, czy jakoś tak. :roll:

PS1. A to byłby dopiero scenariusz do horroru. Kupiliśta wypatrzone, ulubione i tak z przyzwyczajenia na wystawę, a tam o tak napisane:

Wyprzedaż - 50%

PS2. A co do zakupów to dodam tylko, że dawniej na takich klientów to były ściany z fotografiami. :o :roll: :lol:

Nazywam nasze odnóżki Klonami bo córka wygląda jak mąż gdyby był dziewczynką, a chłopacy to już kompletne kopie. Mój współudział genetyczny ograniczył się do przekazania ....alergii :lol: i zamiłowań ogrodowych :D :D

A wiesz kroyena też myślałam ze jeszcze chwila to będziemy ozdabiać ściane z napisem "Tych klientów nie obsługujemy" :oops: :oops: :oops:

Dziś odbieram dostawę partii dolnych domu ...

Harmonogram przeprowadzkowy opiewał pierwotnie na 10 grudnia , teraz przesunęliśmy na wakacje zimowe dzieci czyli styczeń. Jeśli chodzi o mnie mogłabym dziś :D W każdym razie staramy się... w tym tygodniu chyba zamkniemy wreszcie ocieplanie, a że w czwartek z lekkim poślizgiem wchodzi pan od kafelków to dom zacznie mieć też własne życie wewnętrzne ...

tak, tak...też jestem za tym żeby było więcej słonka !!!!! ...tylko nie wiem kiedy się doczekamy :-? ....wczoraj jak wychodziłam z pracy było czarno, padał deszcz, z naprzeciwka same tiry na wąskiej drodze.....ja kiedyś napisałam że polubiłam jesień...ale chyba jednak nie do końca 8)

trzymaj się dzielnie i pisz, pisz....bardzo lubię ten Twój dziennik :D