andrzejka 13.02.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Ale świetny domek A helikopter extra. Szkoda że nie ma zdjęc z innych pokoi z malowidłami- pewnie też bardzo ciekawie wyglądają. Bardzo fajnie macie umieszczony kominek a co do koloru salonu to mi się podoba lubię takie maturalne jesienne kolory, są cieplutkie i przytulne. Przed tobą wyprowadzka z dotychczasowego mieszkanka a jednocześnie przeprowadzka do własnego domu życzę dużo siły i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Ewa, kilka pytań (znowu ) 1. czy obudowa kominka jest z jednego kawałka kamienia? Czy tak to sprytnie połączyli? Jaki to kamień? 2. Z tego co widze nie robiliście kratek nawiewnych w pokoju dużym. Zawsze na obudowach kominka są kratki, nie wiem.. nie trzeba? A może ją gdzieś ukryliście?? 3. Czy izolowaliście miejsce pod kominkiem styropianem? Wełną? Nie izolowaliście..? To chyba narazie na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 13.02.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Andrzejko miło zobaczyć wsparcie Nie Aga to jest tak fajnie zrobione, ale to nie jest monolit. Kominek jest z trawertynu. Kratki oczywiscie są ale z drugiej stony obudowy.Dolna zabiera powietrze z pokoju do chłodzenia wkładu, górna bije ciepłym powietrzem aż miło Natomiast pod kominkiem nie ma żadnej izolacji jest pełen fundament z doprowadzonym nawiewem z zewnątrz , a przed kominkiem w odpowiedniej odległosci idzie ogrzewanei podłogowe na ekranach ze styropianu. Uwaga w pokoju nie ma zaprojektowanego osobnego kanału wentylacyjnego - kominkowcy nam go zamurowali. Inaczej to co by kominek nagrzał to wentlek by zabrał - bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.02.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ori jak ja Ci zadroszczę tej przeprowadzki Ale bardzo się cieszę że nadeszła ta godzina zero Życzę miłego mieszkania i wiele radości w nowym domku Wracaj do nas szybko, pochwal się jak się mieszka i czekam na prace ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.02.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ewa, niech Wam się w tym cudnym domu szczęśliwie żyje. Szybko wracaj na Forum i opisuj dokładnie potyczki ogrodowe.Trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy serdecznieAgnieszka i s-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 16.02.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 ori_noko Witam Ciebie serdecznie! Samych cudownych i szczęśliwych chwil w nowiutkim domku Tobie i Twojej Rodzince Życzę! Jestem na początku drogi, a przykład taki jak Twój pokazuje, że kiedy się zacznie to kiedyś nadchodzi upragniony koniec- może się kiedyś przekonam jakie to uczucie! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.02.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ori - wszyskiego dobrego w nowym domku Nie zpomnij o nas i pisz jak Wam się mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.02.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ori Jak fajnie że dzieci przyjdą do domu Podoba mi się ten zwrot Pisz pisz i nie zapominaj o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.02.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Jednym słowem Ori_noko dziś odcięta od forum. Gratuluję całkowitej przeprowadzki i życzę samych radosnych i szczęśliwych chwil w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 01.03.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Powoli wracam do wirtualnego życia cos tam powklejam niech no tylko skończą schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.03.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ori witaj i pisz pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.03.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ori, "Życie jest piękne" co nie? Tylko klonom czołgu w nagrodę nie obiecuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.03.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Ori jak ja Cię dobrze rozumiem Ja już zapowiadam mojej młodszej córci że twórczość ścienna, będzie ograniczona tylko do jej pokoju, jak będzie zobaczymy jak piszesz o swoej złości to jakbym siebie widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 07.03.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Hej, gratuluję domku i dziennika. Lekko się czyta ale Wam bywało nielekko Mam pytanie o schody- ile masz stopni i na ile fachowcy wycenili Ci tę przyjemnośc wraz z materiałem?? My mamy 19 stopni (też betonowych) a dostaje jakies chore ceny po 14-15k A na marginesie- nie denerwuj się tym, że mogłaś mieć całe drewniane. Są one zdecydowanie bardziej akustyczne co przy Twoich Klonach jest kwestia nie do pominięcia Pozdrawiam i miłęgo mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.03.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Kochane ludziska są na tym forum Wszystkim serdecznie dziękuję, za każde dobre slowo ktorym sie podzieliliscie. Ale ten rok to minąl !!! Dziś siedzę w duzym pokoju, w kominku plonie, a ja sobie odrabiam (hm dziwne że na stronie Muratora ) zalegle prace. Natomiast jeżeli chodzi o wycenę 14-15 k - to można za te pieniądze pokusić sie o naprawdę fantazyjne schody...z giętą poręczą, dwoma gatunkami drewna. Tak myślę. Schody są oblożone jesionem - moim i męza ulubiomym drewnem, calkowity koszt to niestety 6 tys! Cena wyszla taka ponieważ , mamy i stopnie i podstopnice i balustradę i tralki z litego drewna.Stopni jest Ze sosny wyszloby taniej, ale dom nie muzeum na górę to już byśma musieli chodzić na boska z krótko obciętymi pazurkami Może uda mi się na dniach wklejić zdjecie bo mam bardzo slabe lącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 08.03.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Mi też się tak wydawało. A ja chcę tylko dębowe stopnice (podstopnice i boki maja być malowane) i jak najprostsze tralki-najlepiej prostokątne. Nie wiem czy ja trafiam na takich fachmanów czy wszyscy tutaj mają poprzewracane w głowach Ale Twoja cena pokazuje, że można, więc szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.03.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ori teraz tylko czekać na zdjęcia tego co opisujesz Miło się czyta takie zadowolenia z nowego domu, jeszcze raz gartuluje i życzę samych miłych chwil przy kominku a jak już nadejdzie wiosna to w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.03.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Podziwiam za opanowanie i zimną krew Swoją drogą to chyba dobrze jak dzieciaki dziedziczą nasze talenty plastyczne. A artysta tworzy tam gdzie mu serce i natchnienie podpowiada Dopiero co sie wprowadziliście a już przemalowanko Gratulki raz jeszcze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 11.03.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Andrzejka to nie zimna krew to rezygnacja. No bo co wlaściwie można wtedy zrobić? Pomyślmy o tym jak o kolejnej opowieści do pamiętania w historii rodziny. I chyba gdyby nie wywijali takich numerów to nie docenialabym spokojnych dni które dzięki temu są wyraźniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.03.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Ori świete słowa jak ja doceniam ten przedpołudniowy spokój A co do twórczości na scianach i innych przedmiotach gadam gadam a i tak jakis kwiatek zawsze sie znajdzie - bo z piłki na wykładzinie mozna zrobic kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts