anSi 11.03.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Witaj ori-noko, z wielkim zainteresowaniem czytam Twój dziennik. Masz nie tylko talent plastyczny, ale i literacki. Podoba mi się Twoja koncepcja wykończenia wnętrz, ale na szczególną uwagę zasługuje w moim odczuciu kominek. Jak Ty to zrobiłaś, że z prostej (na wcześniejszych zdjęciach z kominkiem) ściany powstały te prześliczne pomarańczowe półokrągłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 13.03.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dziękuję Jednak "pomarańczowe okrąglości" to konieczność a nie plan Na wcześniejszych zdjeciach widać w tym miejscu plątaninę rur do DGP teraz są ukryte ot i cala tajemnica... Gdyby kominek mial formę prostokątną to czopuch też by byl prosty, to forma kominka narzucila nam takie rozwiazanie, swoją drogą faktycznie ciekawie wyszlo A zobione zostalo to tak: nad kominkiem zamocowane są stelaże ujęte na pólkolistym stelażu ponacinanym tak by promień byl taki jak kominka.Stelaż ma dwie funkcje: 1) trzyma welnę mineralną 2) trzyma plytę k/g pomnacinana w pięciocentymetrowe odcinki tak by dalo się ją zginać . Plyta k/g zostaa pokryta siatką, na to gips, napierw taki grubszy , następnie szpachlowy.Teraz wystarczy to wyszlifować, zagruntować, znowu wyszlifować, pomalować dwa razy kolorkierm i juz ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.03.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Stelaż ma dwie funkcje: 1) trzyma welnę mineralną 2) trzyma plytę k/g pomnacinana w pięciocentymetrowe odcinki tak by dalo się ją zginać . O mój Ty smutku, a kto tę płytę w pięciocentymetrowe odcinki nacinał? Czy to pan kominkarz taki zdolny i cierpliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 13.03.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Wlaśnie tak ale też to robilam z innej okazji . Nudne, ale wykonalne Trza tylko ciąć nie za glęboko a później bardzo delikanie"nagiąć" i juz . Spróbuj na malym kawalku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.03.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 ori_noko, wczoraj wpadłam w podziw i do dzisiaj wyjść nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.03.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ori ten Twój ogród będzie piękny Gratuluję uznania brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 14.03.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Aga - brat kompletnie mnie zaskoczl i bardzo wzruszyl .Wiem że nam kibicowal , ale to cenne zdobyć uznanie bliskich. To jest to! anSi! A nad czym ty nieboga wpadlaś w zachwyt? toć to tylko plyta k/g ,a wiesz jakie bajery można zrobić z plyty obornickiej? Albo wyciąć w gipsowych ścinach? Kiedyś namówilam znajomych na wycięcie kwiatu - wyszlo super i nadal z nami rozmawiają znaczy się też im się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.03.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ori_noko przypadkiem przeczytalam wątek Dumny z Ciebie, o rany jakie to musi być przyjemne uznanie brata i to w takiej zaskakującej formie. Bardzo mnie to wzruszylo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 16.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Andrzejak , ja też przeczytalam to przez przypadek i udalo mi sie zlapać chwilke kiedy czlowiek wie że jest szczęśliwy. Potęga slowa i serca. Zresztą mam szczęście świetny czlowiek mi się trafil na brata i tak już jest od kiedy sięgam pamięcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.03.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Nareszcie profesjonalna dostawa drewna. Życzę zdrówka dla Klonika nr 2 i szybkiego powrotu do szkoly, żebyście jednak mogli zrobić sobie wcześniejsze wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.03.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja też życze dużo zdrowia dla Klonika nr. 2 w kóncu należą się wam wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.03.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Jak tam zdrówko Klonika nr 2. Lepiej już biedaczkowi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 17.03.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Klonika? Toż ta bestia jest prawie moich rozmiarów a do drobnych to ja nie należę Pognalam go na konkurs matematyczny,ale później sio do wyrka niech sie odleży. Zobaczymy jak się pozbiera po weekendzie. Tak to już jest lubią nas ludzie, zwierzaki i wirusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.03.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ja nie mogę to twarda sztuka z niego a i mama bez litości na konkurs chorego ganiać Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.03.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ori_noko - czytam na bieżąco i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.03.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ori Wielkie gratulki artykułu w Muratorze Życzę duzo zdrowia dla całej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.03.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Och Czupurku ja sie nie wpisywalam do ciebie ale od zeszlego roku czytam namiętnie dzienniki budowy na naszym forum w tym twój. Lepsze niż niejeden kryminal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.03.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ori - jak poszło Klonikowi na konkursie matematycznym? Mam nadzieję, że dobrze Moja córka też wczoraj brała w takim konkursie udział. Czyżby to był konkurs ogólnopolski? Nie zazdroszę zakopania się Też mi się to przydarzyło - coś strasznego. Dobrze, że przynajmniej wtedy było ciepło i słonecznie. pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 18.03.2005 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ojjj musze koniecznie kupić Muratora w tym miesiącu Pozdrawiam Praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 18.03.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Z konkursem poszlo dobrze jak na gościa z grypą a wczoraj faktycznie cala mloda Polska pisala "Kangura" potem są na poziomie wojewódzkim i ścisly final. Na cuda nie liczę bo oni z marszu najlepiej wychodzą w startach plastycznych i biologicznych za to z przyczyn dla mnie nie zrozumialych namiętnie walczą o palmę uznania na polu matematycznym co ni jak nie ma się do rzeczywistości i umiejętności. Ale walczą i to jest naważniejsze. Fajnie znaleźć się na lamach i to mojej od dwóch lat ulubionej gazety . Kiedyś mi sie zamarzylo zeby Murtor wydal w formie ksiązki wszystkie dzienniki budowy z forum. Z obrazkami , zdjeciami i ikonkami emocji ale kto by to czytal na zewnatrz? PS Wlaśnie przed chwilą zbiorowym wysilkiem wydobywaliśmy Żuka panów od pogotowia wod-kan dla odmiany zakopali się obok naszej dzialki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts