Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

Kurczę ciągle rozmyslam nad zapełanianiem tych metrów :o :roll:

Teraz to mi dałas do myslenia 8)

Myśl, Aguś myśl 8) 8) Dziewczynki byłyby pewnie szczęsliwe 8)

Trzymam kciuki za pozytywne myślenie 8)

I owocne głównie :p :wink:

Andrzejka Ty mnie tutaj nie podpuszczaj :wink: :)

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajne imię Ewa. :D Kiedyś mi się strraszelnie nie podobało, a to z tego powodu, że sama zostałam nim po bace obdarzona (na tzw. drugie). Ale najwyraźniej zmądrzałam, poza tym w od kilku lat wraca się do polskich imion, no i pewnie dlatego zaczęło mi się podobać.

Aga, do roboty. Ja tam kibicować mogę... :oops: :roll: :wink:

Ależ kto by tam śmiał was podpuszczać :)

Tylko tak sobie myślę: budowania toście się nie zlękły , a walki z niżem demograficznym ... .

Jak nasz znajomy stwierdził : z kolejnym mieszkaniem latawca nie pójdziesz puszczać. :) I coś w tym jest.

A co do imienia to u nas wyraz wdzięczności dla profesor Zofii Fischer. Dziewczyna ma tak złote ręce i głowę , że nasze Klony ujrzały światło dzienne choć inni szans nie widzieli. Ślepoty...

Ależ kto by tam śmiał was podpuszczać :)

Tylko tak sobie myślę: budowania toście się nie zlękły , a walki z niżem demograficznym ... .

Jak nasz znajomy stwierdził : z kolejnym mieszkaniem latawca nie pójdziesz puszczać. :) I coś w tym jest.

A co do imienia to u nas wyraz wdzięczności dla profesor Zofii Fischer. Dziewczyna ma tak złote ręce i głowę , że nasze Klony ujrzały światło dzienne choć inni szans nie widzieli. Ślepoty...

Na cześc Pani Zosi hip hip hura :lol: :lol: :lol:

Och ja się tak tylko droczę ;) Wiem ile radości mamy z naszych Klonów i każdemu tego życzę - co wcale nie oznacza że wszyscy mamy mieć identyczne doświadczenia i nastawienie.

Mnie po prostu rozpiera : dom jest (kredyt też), zielone miejsce do życia jest, nowa Odnóżka sobie rośnie...podzieliłabym tą radość na wszystkich :)

Ori ja nie neguje Twojego zapału :)

U nas dwie dziewczyny są pies jest kredyt też dom się buduje nawet pokój dla jeszcze jednej odnózki jest :) zresztą takie była geneza powstania tego pokoju :) Tylko ostatnio pojawilo się troche małych szczęsc w bardzo bliskim mi otoczeniu i troche mi przeszłą ochota a tutaj na Forum same kusicielki :wink: :)

I mam bardzo poważny temat do przemysleń :)

Ori jeśli chodzi o NFZ to totalna porażka i nieporozumienie ja własnie lecze swój kręgosłup i gdyby nie prywatne uzezbieczenie które mamy z firmy mojego męża to na fizykoterapię refundowana z NFZ czekałabym do kwietnia :evil: :o :roll: A potem ZUS się czepia że ludzie siedzą na zwolnieniu :evil:

Ale sie wyżyłam przepraszam że w Twoich Komentarzach :oops:

Na co idą te nasze składki :o :roll:

Aga J.G jeśli chodzi o NFZ to można by załozyć osobny wątek :) jednak obawiam się że pewnie by zdominwał nowiny budowlane :lol:

Na temat ostatnich cyrków które miałam okazje przeżyć na własnej skórze,a związne były z NFZ można by pisać drugi dziennik :lol: :lol: :lol:

Spokojnie możesz się wyżywać - daję słowo przez trzy miesiące wstecz zebrałam obfity materiał, ale bedę starała się wymazać to z pamieci. Taki zestaw może zaszkodzić najzdrowszemu....

No dobra podzielę się najłagodniejszym : córka ma ostrą alergię, pół roku w kolejce do specjalisty(pani naocznie stwierdziła kłopty skórne młodej),trzy miesiące oczekiwania na badania, miesiąc żeby móc wyniki zaprezentować specjalisce. Zwalnianie ze szkoły , nas z pracy itp... Końcowy wynik konsultacji? Lekarka patrzy na nas i mówi: to niemożliwe, żeby przy tych wynikach miała takie ostre objawy :o :o Nerwów szkoda....

Dokładnie tak, ja razcej nie korzystam z NFZ ponieważ jestem pielęgniarką więc wiadomo,ale czasami muszę i wtedy to istna porażka zresztą jak parcuje to też mnie trafia limit na pacjentów :evil: :evil: :evil:

Ori tak jak piszesz szkoda nerwów :evil: tylko ja tu zyć :-?

Strasznie . ALE TO NAPRAWDĘ STRASZNIE PODOBA MI SIĘ TO TWOJE WYKAŃCZANIE BUDOWANIA!!!! :D :D Z takim poczuciem humoru i zdolnością obserwacji musicie tworzyć KAPITALNĄ , WYJĄTKOWĄ I JEDYNĄ W SWOIM RODZAJU RAODZINKĘ !!!! To rekonpensuje wszystkie

NFZ razem wzięte ...multum panów traktorków i rzeszę "niedocenionych "fachowców!!! A numer z klątwą SUPER!!! :D :D

Wiesz Alfreda mam wrażenie iż jesteśmy normalną rodziną tylko ciut prześmiewcze skłonności wyłażą :oops: Zwyczajnie aż tak nie reaguję jednak Zośka pod sercem ewidentnie skraca mi czas reakcji. Bardzo podatna na pieniactwo jestem . Obym w tym nie zasmakowała - inaczej zostanie na stałe i nikt ze mną nie wytrzyma....

A wiesz , ze klątwa podziłała połowicznie - Elektrykowi wysiadł samochód, wiec ma dotrzeć w poniedziałek....pożyjemy zobaczymy....

Ewcia, ty posprawdzaj, czy jak oni wyłaczająten traktor, to jest on w stanie równoległym do najbliższej sciany zewnętrznej. Wiesz nie chciałbym być złym prorokiem, bo się jeszcze na Bogu ducha winnym Stańczyku wyładujesz, ale małofajnie byłoby mieć taki traktur w saloonie.

Chociaż Klon może mieć na ten temat inne zdanie. :lol: 8) :lol:

Kroyena wiem ci ja, ze ty ze szczerego seca straszysz :) Ale prawdę mówiąc straciłam sece do pana Traktora i jak tylko zakończy tą część ścieżki co robi to się z nim rozliczam i pięknie dziękuję za dalszą współpracę.

Od czasu posadzenia Klona w maszynie :-? co chwila waruję przy oknie co tam się dzieje, czy właśnie synek nie łamie zakazu i nie próbuje rozjechać ludzi lub innych trwalszych matriałów... Klon szczęsiem zdyscyplinowany jest, ale....

Poza tym mi spokój potrzebny i drzemki w dzień, a jak tylko słyszę warkot to się zrywam- zdrowia szkoda. Namierzyłam juz inną ekipę tylko najtrudniejsze zostało zerwanie umowy z aktualną ... :-?

Ori-noko, jak to się stało, że ja dotychczas nie dotarłam do Twojego dziennika?! Piszesz w absolutnie porywający sposób. Niesamowita kobieta jesteś!

A w ogóle to miałam wrażenie, jakbym odczytywała swój lustrzany życiorys w ciągu ostatnich kilku miesięcy - tak samo kładlismy kostkę (tyle że z nieco innymi problemami), tak samo zawaliłam super ambitne plany ogródkowe tudzież inne oznaki aktywności życiowej a wszystko przez analogiczne przyczyny permanentnych wymiotów, tyle że u mnie rezultat ma się pojawić na Prima Aprilis. I tak samo narastające zapienienie na nasz kochany system słuzby zdrowia.

Ale skoro Ty dajesz radę - to ja też dam.

A historię z ulicą Żytnią i Poznańską to może sprzedaj jakiemuś scenarzyście, bo szkoda, żeby się zmarnowała, a troszkę pieniędzy na pewno się przyda.

Ucałowania dla całej rodzinki!

Ori-noko, chyba przeczytam Twój dziennik w całości....Od jakiegoś czasu śledzę Twoje perypetie z p.Traktorem... :lol: :lol: :lol:

Pewnie cały dziennik jest tak interesujący 8)

Aha, dzięki za instruktaż kładzenia kostki, chociaż na razie mi się nie przyda, ale w przyszłości będę wiedziała gdzie szukać :D

twarda z Ciebie kobitka. tak trzymać!

Pozdrawiam