AgnesK 27.04.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Domek to nic, Zosia to dopiero dzieło!! Powiem Ci Ewa, że cały na biało "nasz" domek też naprawdę fajnie wygląda. Nie sądziłam, że tak fajnie może to wyjść. Kurcze dobrze być plastykiem i mieć wizje. Ja wizji nie mam (no chyba że jak tego, wieczorem, wiesz za dużo drinków i oblewanie przyszłej elewacji.. ), no w każdym razie ciekawa jestem jak nam wyjdzie. W razie czego będę pisała po radę, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.04.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ale fajnie domek wygląda, i te rabatki, i ta biel, super A Zosia cudenko, teraz najlepszy wiek dzieciaczków, słodkie i takie przytulne są Uwielbiam takie maluchy Pozdówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 28.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Aga - na biało wyszło jak wyszło , lepiej by wyglądało z oblicówką... Jednak znam realia rodzinne nikt nie będzie wchodził co 3 -4 lata i konserwował drewna. Natomiast na plastik burzyła się we mnie krew. Z drugiej strony do czerwonego dachu wbrew pozorom bardzo trudno dobrać kolor elewacji A jeśli chodzi o Zosieńkę to jak mawia nasz przyjaciel "Maluszki są takie słodkie,że ma się ochotę je zjeść... później człowiek żałuje ze tego nie zrobił " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.04.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ori domek SUPER taki zapraszający do środka Zosia kochaniutka co się wyleczę to Wy mi tu ze zdjęciami tych maluchów dobrze że na oddziale nie są takie milutkie i sprowadzają mnie na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 29.04.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Pięknie u Ciebie Ori a Zosia CUDO!!!Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 zdjęcia pooglądane Zosia się z nich pięknie usmiecha pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.06.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 doczytałam do końca i się nie pogubiłam ale i tak odcinek poprzedni z karuzelą byl lepszy pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.06.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Też sie nie pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 04.07.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ori, naprawdę wielkie brawa za twardą walkę w sprawie rehabilitacji... Niestety z doświadczenia wiem, że wszelkie asymetrie pediatrzy chętnie klasyfikują jako przedwczesne fanaberie matek A czy wiesz już, jaką metodą Zosia będzie rehabilitowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ori - trzymam kciuki za rehabilitację Zosi ....a NFZ - @#$%^&*(&^%#$&*(*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czy lekarze powiedzieli skąd wzięło się to porażenie u małej? Jaką metodą będziecie ćwiczyć?Pozdrawiam i nie martw się wszystko będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 05.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ori, nie wiem co napisać... bo szczęście w nieszczęsciu że w porę dostrzegłaś problem, byłaś dociekliwa i konsekwentna. Teraz "tylko" rehabilitacja i będzie dobrze.... musi być dobrze. I bądź pewna że wszyscy Twoi "czytacze" będą Cię wspierać buziaczki dla Zosiulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.07.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ori A może należało powiedzieć co myślisz DOBITNIE Aż mi się chce do ruskich jechać, granata kupić i jak wpirzyć w to towarzycho Dobrze, że Zosiulka ma taką wspaniałą mamę. Buziaczki dla malutkiej! Koniecznie! I powodzenia na ćwiczeniach oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.07.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ewa, Zosiulka ma po prostu super mamę! Jeśli chodzi o lekarzy i s-kę, przyłączam się do refleksji Ani Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki Całusy dla malutkiej Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 05.07.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Aniu, Ago, Ewusiu,Żono Facia,Ivonesco , Abrombo i inne miłe czytacze. No pewnie że będzie dobrze - nie ma innej opcji. Pomysł z rozwiazaiem siłowym jest całkiem całkiem Tylko w kogo mam tym granatem celować ? Pediatrę nr 1, nr 2,ortopedę, pediatrę nr 3... w ich nauczycieli ? To tylko ludzie, którzy nie przykładają się do swojej pracy. Choć pewnie by się obruszyli na taką insynuację. A że akurat trafiło w moją córeczkę... Jestem wstrząśnięta systemem rozdzielnika na różne usługi w ramach NFZ. Przecież używając analogii budowlanej lepiej naprawiać jedną dachówkę niż potem remontować po zalaniu pół domu. Tak więc bezsensowne jest ustawianie w kolejce do specjalisty/ na zabiegi dzieci na 2 miesiące kiedy w tym wieku każdy dzień to wygrana. Utrwalone schorzenie leczy się wielokrotnie dłuzej... Pomijając osobiste wrażenia i doznania z tym związne ale z ekonomicznego punktu widzenia - co jest tańsze?! Leczenie dziecka do roku czy przez następne kilka lat bo stało w kolejce... Tu chyba działa zasada: żaden pojedyńczy człowiek nie wymyśli takiej głupoty jak cała komisja. Dziękuję za troskę i całusy dla Żabci - wszystko wykonane i przekazne. Niesamowity z niej śmieszek i nie wyobrażam sobie innej drogi niż do zwycięstwa. Próbowałm pisać o ogrodzie tylko i jedynie, ale mi Zosieńka wchodziła co chwila w temat więc ... I tak dwa wątki będą się plotły Klonowo- ogrodniczy. Kochane ludziska jesteście i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dacie radę (oczywiście ). Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 ori - w Twoim radosnym zazwyczaj pisaniu zabrzmiala inna nuta...i to przecież calkiem zrozumiałe.....wszak idzie o własne dziecię.... po co my płacimy tyle na ubezpieczenie to ja nie wiem i tak potem trzeba iść do prywatnego, bo jak napisałaś liczy się każdy dzień ściskam kciuki, bardzo, bardzo mocno za prawidłową rehabilitację i pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 06.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ori, o tym, że będzie dobrze, to nawet nie piszę. To się wie. Gdy rehabilitowaliśmy Krzycha, to u innych dzieci, w dużo poważniejszym stanie, widziałam takie postępy, że wierzyć się nie chce (zresztą u Krzycha też własciwie nie ma śladu po asymetrii). A skoro wychwyciłaś problem u Zosi już teraz, to efekty będą doskonałe. No tylko, że wypama to sporo czsu, konsekwencji, a przy rehabilitacji płatnej - pieniążków Pozdrawiamy i czekamy na wieści z ogródka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.07.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ori cóż NFZ ma swój pogląd na temat rehabilitacji i w głębokim poważaniu dzieci i ich rodziców wiem to aż za dobrze Granat to mało..... Teraz najważniejsza jest rehabilitacja i to bardzo dobra - najlepiej z poczty pantoflowej trafić do kogoś kto ma efekty ( smutne to ale taka jest prawda ) ćwiczenia muszą być bardzo dobrze dobrane żeby przynosiły efekt. Mam doczynienia z różnymi dziećmi i niby rehabilitowane tą samą metodą najczęsciej jest to właśnie Vojta a efekty jednak inne. I na NFZ raczej nie ma co tu liczyć Jeszcze nie spotkałam rodzica który dzięki naszemu państwu wyprowadził dziecko na prostą Troche przydługawo i pewnie już to wiesz ale musiałam napisać.. Zycze dużo dużo zdrówka dla Zosi a Wam duzo siły bo rehabilitacja to ciężka praca dla całej rodziny. I znowu wyszo że Polak musi znać się na wszytskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 06.07.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 No tylko, że wypama to sporo czsu, konsekwencji, a przy rehabilitacji płatnej - pieniążków Przepraszam za tyle literówek w jednym zdaniu pośpiech. Ale chyba dało się zrozumieć. Natomiast co do rehabilitacji refundowanej przez NFZ - to przynajmniej w Wwie można za darmo trafić do świetnych specjalistów - tylko trzeba wiedzieć gdzie, no i mieć sporo czasu i samozaparcia żeby do nich dotrzeć. Dwie moje koleżanki tak wyprowadziły dzieci. Ja nie miałam czasu i samozaparcia, a ponadto moja pani rehabilitant przyjmowała po drugiej stronie ulicy... Zresztą była jedną z najlepszych Polsce w NDT - Bobath... Tyle że wyjechała na stałe USA Więc jeżeli Ori się zaprze, to da radę - tylko rzeczywiście warto ustalić, czy to dobry rehabilitant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts