Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

Domek to nic, Zosia to dopiero dzieło!! :D :D

Powiem Ci Ewa, że cały na biało "nasz" domek też naprawdę fajnie wygląda. Nie sądziłam, że tak fajnie może to wyjść. Kurcze dobrze być plastykiem i mieć wizje. Ja wizji nie mam (no chyba że jak tego, wieczorem, wiesz za dużo drinków i oblewanie przyszłej elewacji.. :oops: :oops: :wink: ), no w każdym razie ciekawa jestem jak nam wyjdzie. W razie czego będę pisała po radę, ok? :D

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga - na biało wyszło jak wyszło , lepiej by wyglądało z oblicówką... Jednak znam realia rodzinne nikt nie będzie wchodził co 3 -4 lata i konserwował drewna. Natomiast na plastik burzyła się we mnie krew.

Z drugiej strony do czerwonego dachu wbrew pozorom bardzo trudno dobrać kolor elewacji

A jeśli chodzi o Zosieńkę to jak mawia nasz przyjaciel "Maluszki są takie słodkie,że ma się ochotę je zjeść... później człowiek żałuje ze tego nie zrobił " :wink:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Ori, nie wiem co napisać... bo szczęście w nieszczęsciu że w porę dostrzegłaś problem, byłaś dociekliwa i konsekwentna. Teraz "tylko" rehabilitacja i będzie dobrze.... musi być dobrze. I bądź pewna że wszyscy Twoi "czytacze" będą Cię wspierać :) buziaczki dla Zosiulki :)

Ori

A może należało powiedzieć co myślisz :evil: DOBITNIE :evil:

Aż mi się chce do ruskich jechać, granata kupić i jak wpirzyć w to towarzycho :evil: :evil: :evil:

Dobrze, że Zosiulka ma taką wspaniałą mamę. Buziaczki dla malutkiej! Koniecznie! I powodzenia na ćwiczeniach oczywiście :p

Aniu, Ago, Ewusiu,Żono Facia,Ivonesco , Abrombo i inne miłe czytacze. No pewnie że będzie dobrze - nie ma innej opcji. Pomysł z rozwiazaiem siłowym jest całkiem całkiem ;) Tylko w kogo mam tym granatem celować ? Pediatrę nr 1, nr 2,ortopedę, pediatrę nr 3... w ich nauczycieli ? To tylko ludzie, którzy nie przykładają się do swojej pracy. Choć pewnie by się obruszyli na taką insynuację. A że akurat trafiło w moją córeczkę...

Jestem wstrząśnięta systemem rozdzielnika na różne usługi w ramach NFZ. Przecież używając analogii budowlanej lepiej naprawiać jedną dachówkę niż potem remontować po zalaniu pół domu.

Tak więc bezsensowne jest ustawianie w kolejce do specjalisty/ na zabiegi dzieci na 2 miesiące kiedy w tym wieku każdy dzień to wygrana. Utrwalone schorzenie leczy się wielokrotnie dłuzej... Pomijając osobiste wrażenia i doznania z tym związne ale z ekonomicznego punktu widzenia - co jest tańsze?! Leczenie dziecka do roku czy przez następne kilka lat bo stało w kolejce...

Tu chyba działa zasada: żaden pojedyńczy człowiek nie wymyśli takiej głupoty jak cała komisja.

Dziękuję za troskę i całusy dla Żabci - wszystko wykonane i przekazne. Niesamowity z niej śmieszek i nie wyobrażam sobie innej drogi niż do zwycięstwa.

Próbowałm pisać o ogrodzie tylko i jedynie, ale mi Zosieńka wchodziła co chwila w temat więc ... I tak dwa wątki będą się plotły Klonowo- ogrodniczy.

Kochane ludziska jesteście i tyle :lol: :lol: :lol:

ori - w Twoim radosnym zazwyczaj pisaniu zabrzmiala inna nuta...i to przecież calkiem zrozumiałe.....wszak idzie o własne dziecię....

po co my płacimy tyle na ubezpieczenie to ja nie wiem :-? :evil: i tak potem trzeba iść do prywatnego, bo jak napisałaś liczy się każdy dzień

ściskam kciuki, bardzo, bardzo mocno za prawidłową rehabilitację i pozdrawiam cieplutko

Ori, o tym, że będzie dobrze, to nawet nie piszę. To się wie. Gdy rehabilitowaliśmy Krzycha, to u innych dzieci, w dużo poważniejszym stanie, widziałam takie postępy, że wierzyć się nie chce (zresztą u Krzycha też własciwie nie ma śladu po asymetrii). A skoro wychwyciłaś problem u Zosi już teraz, to efekty będą doskonałe.

No tylko, że wypama to sporo czsu, konsekwencji, a przy rehabilitacji płatnej - pieniążków :(

Pozdrawiamy i czekamy na wieści z ogródka.

Ori cóż NFZ ma swój pogląd na temat rehabilitacji i w głębokim poważaniu dzieci i ich rodziców wiem to aż za dobrze :cry: :cry: :cry:

Granat to mało.....

Teraz najważniejsza jest rehabilitacja i to bardzo dobra - najlepiej z poczty pantoflowej trafić do kogoś kto ma efekty ( smutne to ale taka jest prawda ) ćwiczenia muszą być bardzo dobrze dobrane żeby przynosiły efekt. Mam doczynienia z różnymi dziećmi i niby rehabilitowane tą samą metodą najczęsciej jest to właśnie Vojta a efekty jednak inne.

I na NFZ raczej nie ma co tu liczyć :cry: :cry: :cry: Jeszcze nie spotkałam rodzica który dzięki naszemu państwu wyprowadził dziecko na prostą :cry: :cry: :cry:

Troche przydługawo i pewnie już to wiesz ale musiałam napisać..

Zycze dużo dużo zdrówka dla Zosi a Wam duzo siły bo rehabilitacja to ciężka praca dla całej rodziny.

I znowu wyszo że Polak musi znać się na wszytskim. :cry:

No tylko, że wypama to sporo czsu, konsekwencji, a przy rehabilitacji płatnej - pieniążków :(

Przepraszam za tyle literówek w jednym zdaniu :oops: pośpiech. Ale chyba dało się zrozumieć.

Natomiast co do rehabilitacji refundowanej przez NFZ - to przynajmniej w Wwie można za darmo trafić do świetnych specjalistów - tylko trzeba wiedzieć gdzie, no i mieć sporo czasu i samozaparcia żeby do nich dotrzeć. Dwie moje koleżanki tak wyprowadziły dzieci. Ja nie miałam czasu i samozaparcia, a ponadto moja pani rehabilitant przyjmowała po drugiej stronie ulicy... Zresztą była jedną z najlepszych Polsce w NDT - Bobath... Tyle że wyjechała na stałe USA :(

Więc jeżeli Ori się zaprze, to da radę - tylko rzeczywiście warto ustalić, czy to dobry rehabilitant.