Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ori

Wiem co znaczy chcieć szczekać na rowerzystów i przechodniów. Byłam sama z pieskiem na działeczce chyba trzeciego maja i dokładnie tak jak ty nie wiedziałam co ze sobą zrobić i tak sobie pomyślałam, że mój piesek to ma przynajmniej jakąś rozrywkę bo pogoni takich :lol: Swoją drogą staje się burkowaty bo wcześniej tego nie robił.

oj, jak lubię czytać Twój dzienik :-) :-) :-)

...a co do tych godzin, to rzeczywiście jakos wszystkie ekipy po kolei dziwnie nie lubią przyjeżdżać wtedy jak się umówią :evil: ...nam się chyba tylko raz zdarzyło że przyjeżdżamy na budowę a tu kafelkarz czeka przed drzwiami od pół godziny ;-)

pozdrawiam

Chory mężczyzna zawsze wzbudza wielka litość. Zarówno wśród reprezentantó własnej płci- solidarność sama nie wiem czego :wink: , jaki przedstawicielek płci przeciwnej (jak ja bym się nim zaopiekowała... ). Może to zjawisko jakoś pożytecznie można wykorzystać? :wink:

Wytrwałości w wydawaniu pieniędzy! :wink:

dobrze że pieniądze się znalazły bo porządek musi być a jak tak człowiek zgubi jedną sumkę to potem ma niechęć do liczenia i coraz większa dziura się robi a przy budowie to niewskazane porządek musi być.

i niech mury pną się do góry.

Pozdrawiam Aga.

Ja tez bardzo lubie czytac Twój dziennik, i ogrodowe perypetie.Piszesz że masz juz tyle roslin, a ich wcale nie widać.Pewnie , są małe, nic dziwnego.Ale ogród masz nie taki malutki, moze pomysl o tym zeby sadzić rosliny w gromadach- tzn. jak kosodrzewinę to np. 3-5 sztuk.A szczególnie byliny i drobne krzewinki.Zobaczysz, efekt bedzie szybszy i mocniejszy- bedą mocne plamy i unikniesz wrazenia haosu, który łatwo się może dostać przy znacznej mnogosci gatunków.Nawet wieksze rosliny- np swierki tez moznaby sadzic po 2, 3 a nawet wiecej.Wiem że sama chcesz tworzyć swój ogród a tu Ci sie wcina jakiś zawodowiec ( jestem architektem krajobrazu), ale może Ci sie przyda taka rada.Powodzenia.A sobie zycze takiego poweru jak Ty masz ( u nas tez bedzie 3 dzieciarów- juz w poniedziałek!)

Marta

Dzięki- jeśli bedziesz chciała żebym coś doradziła, to chętnie.

A kciuki trzymaj- w poniedziałek szczególnie bo rano bedzie cięcie- mimo że juz 2 razy to przeszłam to i tak sie denerwuję- dopada mnie histeria pt. coś się ze mna stanie , a za chwilę- napewno urodzi sie niezdrowe.I tak w kółko.Robie sobie tylko krótkie chwile przerwy na marzenia o własnym domu.

Pozdrowienia

Marta