ori_noko 20.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dobrze Aga że zanaczyłaś o które zdjęcia chodzi wieczorkiem powinnma móc troszkę umieśic na onecie. Wybaczcie naprawdę nie chciałam wystraszyć, jednak mało zabawnie mi wyszedł ten opis. Nie przyłożyłam się i takie są skutki. Jeśli wymyślę jak to ubrać w uśmiech to wytne i zmienię naszą rzeczywistość. Nie ma zdjecia pani sierżant w sari bo to było na lotnisku, a tam nie za bardzo zgadzają sie na fotografowanie... Widocznie podróże niosą w sobie ładunek róznych energii i gdzieś to trzeba zużyć, a tak było naprościej A po 20 lutym pierwsze wysiewania ! Szuflada z nasionkami juz znacząco skrzypi i kłapie na mnie. Zosinek wycałowany będzie - jak tylko uda sie smoka złapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ewa, mój podziw dla Ciebie nie słabnie, ba - wzmaga się z każdym wpisem Twym (yyyyyy, cóż za wazeliniarstwo do rzeczy ). Ty NA PEWNO wiesz (i nie będzie to pytanie "jak mam namalować Natce Kopciuszka na ścianie" bo nawet po najdokładniejszych tłumaczeniach nic z tego nie wyjdzie ) ino: co ja mam wysiać/ wsadzić/ zasadzić do/w skrzynek/skrzynkach, które zamocował nam pan stolarz przy oknach na poddaszu, żeby to w czerwcu było piękne, kolorowe, bujne itp. 2 skrzynki są na elewacji południowej i 2 na północnej. Niełatwe zadanie, co?... Acha - z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ori dobrze że już jesteś Wstyd dziecię tak stresować Współczuje przygody z NFZ - jak widać to największa dżungla jaka jest i bardzo niebezpieczna W końcu u nas pacjent to nie człowiek tylko punkty i jeszcze limity Trzymam kciuki za obojczyl i dużo zdrowia dla całej rodzinki Na fotki też oczywiście czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 22.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Aga - poskromniłaś mnie skutecznie. Ślubuję się tak już nie chwalić . A do tego Kopciuszka skombinuj rzutnik i Kopciuszka. Rzucisz księżniczkę na ścianę. Naszkicujesz ołówkiem, pomalujesz napierw jasne potem ciemne kolory i już. No spóbuj na małej kartce najpierw Co do roślinek to na pewno Ania (Wisienka) Wiśniewska by ci porządnie doradziła. U nas na razie będę wysiewać lobelię i cynię, dalie do skrzynek . Poza tym warzywka i zioła. Ale wyzwanie jest poważne to zajrzę do książek i czasopisma i porządna odpowiedź dam w weekend . Liczę też bardzo na Anię bo to spec bez dwóch zdań. I wiecie ja bym chętnie tam dłuzej pobyła no tak z 2- 3 lata. A Klony muszą się przyzwyczaić - mogli sobie w końcu wybrać innych rodziców ...Fajne miejsce na ziemi tam jest. Nawet nie denerwowałam się tak tym NFZ, ale było przykro.Ludzie tłoczyli się, stali , chwiali się .Chorzy, obolali. Masa starszych osob które nie mają szans na prywtne leczenie. Może postrzegałoby się to inaczej gdyby wychowano mnie że "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz...", jednak z niezrozumiałych względów tkwię w przekonaniu że społeczeństwo powinno opiekować się słabszymi jednostkami. Widać nie jestem ze Sparty - w przeciwieństwie do kolejnych ekip rzadządzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.02.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ewa, kurcze, nie denerwuj mnie! A z rzutnikiem to genialny pomysł!!! Pożyczę na weekend z pracy i spróbuję Ino powiedz jakimi farbami mogę malować na ścianie? Kupić sobie takie malutkie puszeczki ze zwykłymi farbami do ścian czy jakieś inne? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ci na górze nie przejmują się niczym a już najmniej przejmują się chorymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 23.02.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Hm zalezy ile barw uzyjesz. Policz ile tam kolorów jest bo odcienie uzyskasz rozjaśniając. To postac z kreskówki, nie powinno być dużo. Przestrzeń w bajkach raczej modeluje sie kreską, Znam dwa sposoby: farbki dziecka mieszać ze zwykłą emulsja, nabyc stosowne barwy w puszeczkach lub tubkach. Zalezy od finansow. Na emulsji dobrze trzyma emulsja, ale inne tez sie sprawdzaja.Dając bezposrednio plakatówki może być różna reakcja np odchodzenie farby - w co jednak wątpię - teraz dobre farby nie są wyjątkiem. Do szkicowania warto mieć miekki ołówek 2B i bardzo dobra gumke lub swieży chleb - działa jak gumka Potrzebujesz tez choc dwa pędzle - jeden do płaszczyzn , drugi do konturów - sylwetki i detale. Dobrej zabawy. Aga.J. - wierzę, ze w końcu nasz sytem zdrowotny nabierze jasnego wyglądu. Mam przyjaciółkę pielegniarkę, nie wymusza łąpówek, ciężko pracuje, teraz podjęła studia i ci któzy byli na jej oddziale bardzo ją szanują. Przecież mając taką bazę w ludziach to się w końcu uda ! I tym optymistycznym akcentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Hm zalezy ile barw uzyjesz. Policz ile tam kolorów jest bo odcienie uzyskasz rozjaśniając. To postac z kreskówki, nie powinno być dużo. Przestrzeń w bajkach raczej modeluje sie kreską, Znam dwa sposoby: farbki dziecka mieszać ze zwykłą emulsja, nabyc stosowne barwy w puszeczkach lub tubkach. Zalezy od finansow. Na emulsji dobrze trzyma emulsja, ale inne tez sie sprawdzaja.Dając bezposrednio plakatówki może być różna reakcja np odchodzenie farby - w co jednak wątpię - teraz dobre farby nie są wyjątkiem. Do szkicowania warto mieć miekki ołówek 2B i bardzo dobra gumke lub swieży chleb - działa jak gumka Potrzebujesz tez choc dwa pędzle - jeden do płaszczyzn , drugi do konturów - sylwetki i detale. Dobrej zabawy. Dzizas...Ewa.. ile w Tobie wiary we mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mnie już sam opis przeraził Aga czekam na efekty Ori ja już w nic nie wierzę, pracuje najlepiej jak potrafię, ale jak słyszę te punkty,limity wyliczenia ile można na miesiąc ile nie można, liczenie sprzętu, odsyłanie uratowanych 400 gramowych wcześniaków daleko od domów bo nie wiadomo co z nimi począć i gdzie mają leżeć to szlag mnie trafia na cały ten system i trudno mi uwierzyć że cos się zmieni I oczywiście nic się nie opłaca - a co to jest hurtownia że ma się opłacać. Jak można zdrowie człowieka mierzyć zyskami Nio to sobie poużywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 26.02.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dziewczyny bez przesady ! Wasze zawody są b. bardzo trudne i żadne wskazówki via Internet by nie pomogły. A narysować ...to troszkę wiary w siebie,zapas gumki, kredek i już Ja tez czekam Aga na efekty. PS. Przepraszam za brak zdjęć, ale są na mężowskim komputerze, a dynks do przenoszenia sie rozchorował. W końcu się pojawią. Mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.02.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Hm...wiara czyni cuda.. Pozostaje mi wypożyczyć na weekend rzutnik do domu... i do roboty... Kura, potrzebuję jakiegoś kopciuszka na folii Coś z Glizdeczką wykombinujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 To czekam cierpliwie na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 tak sobie podczytuję o tym malowaniu na ścianie.....Kopciuszka - jako postać bajkowa - to można jeszcze chyba zrobić, ale mi ostatnio Franek powiedział że chciałby na ścianie mieć piłkarza - moja odpowiedź była - a może tylko piła Ci wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ivo to masz zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ivo to masz zadanie chyba niemożliwe do zrealizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ivo to masz zadanie chyba niemożliwe do zrealizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 17.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witajcie dziewczyny. Jak to dobrze poczytać co u ciebie Orinoko - od razu jaśniej. Człowiekowi sił przybywa. A że i za oknem wiosna (chyba ) to czas zapomnieć o polityce i zająć się ogrodem Pozdrawiam małego Klonika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ori czasami dziecku podwyższone napięcie zostaje na zawsze ( nio może się kiedyś wycofa bo moja siora ma 14 lat i ja nadal to widzę ) choć wszyscy twierdzą że nic jej nie jest Zresztą ogólnie to rzeczywiście nic nie jest i nie odbiega od rówieśników Życze Wam jak zawsze dużo duzo zdrówka i może w końcu doczekamy się jakiś foteczek, bo piękny musi być ten Twój ogród Trzymam kciuki za wizyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 20.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witaj Ale Ty masz wenę twórczą!!! Byłam w ubiegłym tygodniu na krótkim urlopie, nie mamy tam zasięgu dlatego pozwoliłam sobie (sama ) skopiować Twój dziennik. Prawdziwa książka, po sformatowaniu, żeby pozostał sam tekst w edytorze - wyszło prawie 100 stron. Dom postawiłaś piękny, jeszcze raz dziękuję za zdjęcia... Oglądam Twoje i Agi, i od razu moja chałupka mi się klaruje. wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 20.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 I się tych fotek chyba nie doczekacie - coś się tak porobiło ze nie mogę ich umieścić na onecie. A ogród rozwija się, aczklwiek bez przesady. To ciągle projekt wyjściowy... A kopiuj na zdrowie - próbowawszy kiedyś wydać tą pisaninę. I dostałam odpowiedź, że owszem wydadzą na mój koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts