Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do D07 dziennika Ori_noko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 689
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Jejku Mamoniu przeczytałam twój dziennik, taaak po tych doświadczeniach też bym nie wyjechała.Jednak to jest nasz urlop jedyny na najbliższe trzy lata i bardzo sie przydał, mimo nerwów po powrocie. Sądzę jednak,że to poprostu taka niedbała ekipa była, z nami na miejscu też by się guzdrali i brudzili. Ale dach jest :) i rwiemy naprzód..........

Obyś na takich cudaków nie trafił

Ori też miałem do czynienia z ENEĄ, składałem wniosek na Marii Panny, tak na pewno wszystkie załączniki dostarczone, za 2 tygodnie telefon z Gniezna, że jak nie dostarczę odpisu aktu to nie dostanę kwitu. I że łaskawie faks przyjmą, ale dopiero jak się zeźliłem. :evil: :evil: :evil:

Zasłaniają sięprocedurami ISO. Chyba im cosik nabrechtam z rodzaju negatywnych myśli na temat obsługi klienta.

PS. Czy masz w umowie zapis o słuzebności na działce względem ENEI. Widziałem coś takiego w projekcie, gdzie nie określili względem jakiej instalacji. Rozumiem niskie napięcie dla ulicy, ale z tego paragrafu to oni mogą sobie słupy lub kabel nawet na Najwyższe Napięcie przez działkę przeciągnąć.

My podlegamy pod inny oddział na Wschodniej, ale to chyba ta sama rodzina. Oczywiście zapis o którym mówisz jest , nomen omen paragraf 13 . Można było oczywiście nie podpisywać i posiedzieć sobie przy świeczce :evil:

Ale żebyś wiedział co Ci grozi musisz iść do gminy i poprosić o pokazanie gdzie planowana jest ciagnięcie lini Enea. Może być faktycznie,że nad głową będzie ci powiewać linia energetyczna. Koło nas akurat jest działka wydzielona na nowe trafo, ale szczęściem nie inwestują w tak biedną okolicę :)

Pozdrawiam