Anna Wiśniewska 24.08.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Dobre Ivonesca I mnie się czasem czepiają ludowe pieśni. A że głos mam piękny inaczej, mężuś ma wtedy ubaw. Choć jak zapiejemy razem to jest jeszcze gorzej, bo on też z tych mniej utalentowanych muzycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 24.08.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Oj prząśniczki to było piękne tak więc gorące info: piec jest z rodziny sandival (tak sie wymawia), zasobnik 40 litrów , koszt to konsolą i innymi koniecznymi dodatkami było 6tys . Zaprzyjaźniony ludź z zawodu instalator bardzo nam go polecił na potrzeby takiego domu jak nasz. To znaczy blisko punkty poboru ciepłej wody, 5-6 osób w domu na codzień, zapewnia błyskawicznie ciepłą wodę i obsługuje ogrzewanie.... Trzy rzeczy kupiliśmy przed budową : piec, wkład kominkowy i odkurzacz. I zgodnie z przewidywaniami teraz juz byśmy cięli tu na kosztach. Przez długi czas myśleliśmy nad piecem na drewno, jednak ja sie bałam obsługi więc zostaliśmy przy rozwiazaniu gazowe i kominek dla obniżenia kosztów ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.08.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 taaak, z tej samej beczki: mój mężuś dłuuuuugo śpiewał w dzieciństwie w kościele w okresie wielkanocnym "nacudjo nasza" i zastanawiał sie co to jest "nacudja" ...a to po prostu "na cud Jonasza...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ori twój dziennik zrobił się muzycznymi wspominkami mam nadzieję że się na nas nie gniewasz. A mój mąz zastanawiał się jak ten marzec w koło się wystroił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 25.08.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 no co wy toż to sama przyjemność a jak już wspominki to mnie gnębił w dzieciństwie "Broni się jeszcze twierdza Grenada .... bla bla bla ...zwierz al puchary..." / z wież Alpuchary/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.08.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 ori - też dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 31.08.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ori, ujawnisz ile Cię tynki kosztowały? A o jakim łuku pod schodami piszesz? Pstrykniesz zdjęcie tudzież opiszesz to? A szambo...cóż, my się nastawiamy na te 3 tys. Najgorsze jest to (i najlepsze zarazem), że u nas już umowy na podłączenie do kanalizacji spisują, więc jak będzie kasa, to w przyszłym roku zaczną. Mamy więc dwa wyjścia: albo wywalimy 3 tys na kilka miesięcy, albo zostawimy kibelek zbity z desek przez ekipę za domem i tam latać będziemy... ciepło będzie, basenik dmuchany się za dom wystawi, to i myć się gdzie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 31.08.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Aga juz sie ujawniam za m2 tynku 13zł, za posadzkę równaną maszynowo 10 zł/m. Jednak nad tą kanalizą pomyślimy....koło mnie sąsiedzi robią zbiorniki z kręgów do zagospodarowania później na deszczówkę.Zastanawiamy sie nad podobnym rozwiazaniem - taniej będzie. No bo wpłata na kanalizacje ma wynieść 2500, a jeszcze zrobić szambo na 12 miesięcy za 3000 to chyba przesada. Łuczek pod schodami to po prostu pięknie otynkowane schody od spodu u mnie tworzą delikatny i całkiem miły dla oka łuk, będzie tam skrytka na składane łóżka gościnne +szuflady wysuwane na obuwie doprowadziłam tam specjalnie światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 31.08.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ori, ale to cena za robociznę tylko jak rozumiem? A ile jest m2 wew tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 31.08.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Dopiero odkryłam to nowe zdjęcie w Twoim albumie.. Jejku, serce rośnie! Więcej, więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 31.08.2004 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 robocizna to ci jest, a tynku jest wewnątrz dużo 476,4m2, ale w tym są otwory drzwiowe liczone do tynkowania bo są poziomowane- cokolwiek to znaczy. U nas są idealnie równe zmierzyłam każde!! pion ,poziom dokładniutko jak na rysunku razem z tynkami oczywiście. Ale wiesz,ze my zamiast garażu pokój tam mamy? I o dwie ścianki mniej, to znaczy pokój AGD nie jest przedzielony, a i z wiatrołapu jak widac zabraliśmy tak z półtorej ściany.Załuję, ze sie tej ściany prowadzącej przy schodach juz nie dało usunąć- część wieńca na niej oparli panowie i moge ją sobie powycinać najwyżej we wzorki. A tak jakąż piękną przestrzeń byśmy uzyskali ! Trudno - następnym razem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Ori jak Pan Parktyczny pieknie wygląda z czapeczką i tynkami w środku Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 12.09.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Prawda? WIĘCEJ ZDJĘĆ! Jejku, jejku, nie mogę się doczekac mojego dachu AAAaaaaa Ori gratuluję okien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 12.09.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Dzięki. Zdjęć mało, bo teraz koszty ruszyły lawinowo to widać tak mało. Tak mało.... Ale okna uszczelniły dom bardzo były nawet zaparowne wczesnym rankiem. Och jakbym chciała się już wprowadzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.09.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Ori_noko Serdeczne gratulacje z powodu pierwszej nocy w domu! No, teraz, gdy już ludzie tam śpią, jest to prawdziwy dom. Wasz Dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.09.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Toż to iście wiekopomna chwiłła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.09.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Ori gratulki postępów i tej pierwszej nocy a sen cóż cudowny Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 20.09.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 No zdjęcia wklejone , uporządkowane z lekka opisane. Zgodnie z zamówieniem miłośników D07.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Ori Śwagrostwo niedawno drzwi kupowało, jak nie zapomnę, a z lecytyną ostatnio u mnie krucho to namiar puszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts