bitter 01.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Witam Chciałbym aby dom posadowiony był jak najniżej. Chcę aby wychodząc na taras być praktycznie na poziomie gruntu. Dom buduję na piaskach i nigdy na działce od kilku lat nie było najmniejszej kałuży więc nie obawiam się zalania. Ale dla spokojnego snu jakieś 15 cm podniosę nad grunt. Dodatkowym problemem jest duża grubość styropianu pod posadzką (20cm). Pojawia się w związku z tym kilka wątpliwości: 1. Czy nie będzie problemem to, że izolacja przeciwwilgociowa pomiędzy chudziakiem a styropianem wypadnie poniżej poziomu gruntu?2. Jak wysoko murować bloczkami fundamentowymi (bloczek nr 2 na rysunku)? Zwyczajowo dochodzi się do chudziaka ale mój chudziak jest poniżej poziomu gruntu3. Jak wysoko wyciągnąć styropian "fundamentowy"? Ma to być xps i chciałem pokryć go .. nie pamiętam jak się to nazywa - takim tynkiem specjalnym ...a podobno nic się nie klei do tego xps'a http://desmond.imageshack.us/Himg860/scaled.php?server=860&filename=grunt.jpg&res=medium Edytowane 1 Marca 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 02.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Dolicz wysokość konstrukcji tarasu i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 02.03.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Pisząc "grunt" bardziej miałem właśnie na myśli poziom tarasu (będzie z kostki brukowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts