piotr 128 13.11.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Kominek jest wykonany przez rzemieślnika z Koszalina , nasz Kominkarz nam to zaproponował (stosuje je od kilku lat i są prawie równorzędne z kominkami ARYSTO tylko tańsze) moc 25KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 20.11.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 hej!jakie drzwi wstawiacie albo wstawiliscie miedzy garazem a wiatrolapem?jedni mowia ze normalne pokojowe tyle ze pelne a inni mowia ze wzmacniane docieplane itd.?ma ktos jakies doswiadczenie bo teoretykow w sklepach jest sporo.w wiatrolapie mamy ogrzewanie podlogowe na calosci i kaloryfer w gazaru i kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 21.11.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 U nas też jest podobne ogrzewanie i daliśmy drzwi wzmacniane docieplane , mimo wrzystko w garażu nie ogrzewasz tak jak w wiatrołapie, zresztą otwierasz bramę i szybko się wychładza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 02.12.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam te budujemy Noelie po uporaniu sie z problemami jakie wystąpiły jesteśmy na etapie zakończonych fundamentow.Zamieścimy jakieś fotoki, prosze o kontakt użytkownika ujejskiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ujejskiz 03.12.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Witam te budujemy Noelie po uporaniu sie z problemami jakie wystąpiły jesteśmy na etapie zakończonych fundamentow. Zamieścimy jakieś fotoki, prosze o kontakt użytkownika ujejskiz Witam Jeśli Państwo Maja jakieś pytania to słucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 05.12.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam głównie chodzi o to czy była by możliwość spotkać się kiedyś ,chodi mi o zobaczenie budynku pod kątem miejsca- przestrzeni w kuchni w dolnej łazience, bo zastanawiamy się nad zregygnowaniem spiżarki przy kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek z Lublina 09.12.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Mam pytanie dotyczące poddasza użytkowego... W projekcie są krokwie 8 x 20cm natomiast w przegrodach budowlanych - D1 - wełna mineralna między krokwiami 18cm oraz w D2 krokwie 18cm. Moje pytanie brzmi: ile daliście wełny między krokwiami? 18cm czy 20cm? czy celowo jest przerwa wentylacyjna między wełną a membraną? Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 10.12.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Mam pytanie dotyczące poddasza użytkowego... W projekcie są krokwie 8 x 20cm natomiast w przegrodach budowlanych - D1 - wełna mineralna między krokwiami 18cm oraz w D2 krokwie 18cm. Moje pytanie brzmi: ile daliście wełny między krokwiami? 18cm czy 20cm? czy celowo jest przerwa wentylacyjna między wełną a membraną? Pozdrawiam, Tomek ten sam miałem dylemat, dzwoniłem do firmy z której mam membranę i wełnę i odpowiedź uzyskałem: jeśli jest zastosowana dobrej jakości membrana to dana dylatacja w takim przypadku jest nawet nie wskazana - czyli zrobiłem w moim przypadku w krokwie 20 cm pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 10.12.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Mam pytanie dotyczące poddasza użytkowego... W projekcie są krokwie 8 x 20cm natomiast w przegrodach budowlanych - D1 - wełna mineralna między krokwiami 18cm oraz w D2 krokwie 18cm. Moje pytanie brzmi: ile daliście wełny między krokwiami? 18cm czy 20cm? czy celowo jest przerwa wentylacyjna między wełną a membraną? Pozdrawiam, Tomek Jeżeli zastosujesz membranę wysokoparoprzepuszczalną możesz robić bez szczeliny wentylacyjnej i włożyć 20 cm wełny, ja tak mam. Jeżeli zastosujesz membranę paroszczelną wtedy szczelina wentylacyjna jest konieczna i 18 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 16.12.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Witam chcieliśmy się pochwalić , że nareszcie budowa skończona i budynek odebrany. Zostało tylko ogrodzenie i wykończenie ogrodu, ale to w 2015.Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 17.12.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Witam chcieliśmy się pochwalić , że nareszcie budowa skończona i budynek odebrany. Zostało tylko ogrodzenie i wykończenie ogrodu, ale to w 2015. Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt:D W takim razie jako budujący "depczący Wam po piętach" prosimy o zdjęcia:) bardzo jesteśmy ciekawi efektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 03.01.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam Dla zainteresowanych przesyłam zdjęcia wykończonej Noelki, najbardziej jesteśmy zadowoleni z korytarzyka do pralni (kosztem łazienki- stwierdziliśmy, że i tak jest duża- na górze nie mamy prysznica). Pozdrawiamy wszystkich Noelkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 05.01.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Kochani długośc okapu macie z projektu, czy robiliście inną? Chodzi mi o długość ścian bocznych (nie szczytowych, ani garazowej). Jak możecie podać będw dzięczna, bo własnie czeka nas obcinanie krokwi pod dachówkę i chciałabym porównać wyniki. Liczyłam pod kątem padania promieni w lecie i zimie w Lublinie (aby w lecie nie nagrzewalo domu a w zimie aby grzało). Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 07.01.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 U nas braliśmy tak na oko (powinno być chyba 85cm , a u nas jest ok 120cm) patrzyliśmy tak, żeby budynek nie wydlądał na taki z "kusą spudniczką" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 12.01.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam,mam pytanie odnośnie wykończenia Noelii z jednostanowiskowym garażem - jaka jest powierzchnia zabudowy G-K na poddaszu (sufity, skosy)?Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taddow 07.02.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, jestem bardzo zainteresowany budowaniem domu wg. projektu NOELIA 2M. Cały czas mam jednak wiele wątpliwości oraz kilka rozterek. Mianowicie mam na uwadze jeszcze inny projekt, który wydaje mi się bardziej pasować do kierunków usytuowania mojej działki. Wjazd od strony wschodniej, na południu sąsiad już wybudowany, na północy również sąsiad. Od zachodu jeszcze pole. Jest to projekt Nasturcja 3 http://pracownia-projekty.dom.pl/ard_nasturcja_3_ce.htm Po kilku zmianach na parterze jak i na poddaszu wydaje mi się bardziej sensowna. - przeniesienie łazienki na dole na prawą stronę kosztem pomieszczenia gosp. - pozostała część pom. gosp.+ przedsionek w połączeniu dadzą duże pomieszczenie - po przesunięciu łazienki i zmniejszeniu spiżarni, w kuchni zrobi się miejsce na stół jadalny (nie gościnny) -przesunięcie drzwi wej. w prawo (oraz kukułki na poddaszu). - garaż muszę zwęzić o 40cm ze względu na szerokość działki (działka 24,5m) - inne kosmetyczne jeszcze sprawy o których długo by pisać. Może i Wy wszyscy napotkaliście się już z tym projektem i coś jednak spowodowało, że budujecie jednak Noelię Proszę jednak o opinie wszystkich, którzy budują Noelię, bo może i Wy mieliście takie rozterki. Wydaje mi się również że koszt budowy Nasturcji będzie niższy. Wasze opinie będą dla mnie bezcenne. Coś z cyklu dlaczego NOELIA a nie NASTURCJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 15.02.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witammam pytanie do forumwiczow bo na :sąsiada: -ujejskiz widocznie nie można liczyć, jak jest z miejscem w dolnej lazience ? czy ktoś rezygnuje z spiżarni na poczet łazienki, jak w takim przypadku jest rozwiązana kanalizacja na górną łazienke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 16.02.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 hejmy zrezygnowalismy ze spizark i po polowie miejsce zostalo podzielone na lazienke i kuchnie.piwniczke zrobilismy pod schodami - kilka schodkow w dol a miesca duuuzo wiecej.z pionami nie bylo problemow przynajmniej w Noelce 2M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 16.02.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam my likwidowaliśmy spiżarnię i 10cm dodaliśmy do łazienki dolnej a pozostałą powierzchnię dodaliśmy do kuchni- na tej ścianie jest zabudowa z piekarnikami, lodówką itd. kanaliza w łazience na górze- trochę pozmienialiśmy (łazienka jest mniejsza-zrobiliśmy korytarzyk do pralni . Przy wejściu tak jak w projekcie podwójna umywalka i małe odpowietrzenie, ubikacja i odpowietrzenie duże kanalizy przenieśliśmy do narożnika pod skosem zaraz przy wannie) Tak powstały dwa piony które trzeba było sprowadzić w dół -od umywalek przebiliśmy sufit i pociągnęliśmy rurą do wiatrołapu i sprowadzone za drzwiami po lewej stronie jak się wchodzi do domu w ścianie natomiast z wanny i ubikacji - po prawej stronie. Sufit w ubikacji jest podwieszany więc nie widać nic, w wiatrołapie jest częściowa zabudowa i też nie rzuca się to w oczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 02.03.2015 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witajcie, jak tam sezon budowlany? Już się rozpoczął? My zamawiamy dachówkę dziś, więc za 2 tygodnie mniej więcej ruszamy z dachem. Co do pytania Beaty i Grzegorza to my nie powiększaliśmy łazienki - spokojnie zmieści się tam dla nas prysznic, kibelek i umywalka. Tylko że my dokonaliśmy jednej znaczącej zmiany. Okno nie jest pionowo, ale poziomo, praktycznie na całą szerokość łazienki, ale na wysokości ok 1,60. Dzięki temu spokojnie można się rozebrać i nikt nas nie będzie podglądał, a łazienka jest dobrze oświetlona. To pozwoliło zrobić prysznic bez kabiny po całej szerokości pod oknem. Co do spiżarki zaś, to jeszcze się zastanawiam czy zrobimy ją czy wystarczą zwykłe szafy na podręczne zapasy. I tak z doświadczenia wiem, że przetwory będę trzymać w garażu, bo jest tam chłodniej i lepiej będą się przechowywać, owoce, warzywa tak samo. Natomiast produkty suche, garnki, urządzenia spokojnie zmieszczą się w szafie. Ale jeszcze póki co nie mam projektu kuchni, więc na 100% nie wiem Marzy mi się wyspa, więc chyba jednak spiżarki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts