Beata i Grzegorz 13.03.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Witam Dziękujemy za odpowiedź- podpowiedź odnosnie spiżarki, będzie najprawdopodobnie podzielona na kuchnie i łazienke. Zamieszczam pare fotek:,,,,, Edytowane 13 Marca 2015 przez Beata i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 13.03.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 13.03.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Grzegorz 13.03.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Arek 17.03.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam.Mam pytanie ,o ile podniesiona została ścianka kolankowa? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Arek 17.03.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam. Jaki wymiar ma okno balkonowe w salonie? A jaki wymiar w kuchni ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 17.03.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam.Mam pytanie ,o ile podniesiona została ścianka kolankowa? Pozdrawiam. Witam. Jaki wymiar ma okno balkonowe w salonie? A jaki wymiar w kuchni ? Pozdrawiam. Witam miłych znajomych:) Kogo pytacie? My mamy podniesioną do 114 cm w sypialniach i w łazience, a w pralni nad garażem wyszło coś około 80 cm. Okno na taras ma 280 cm szerokości a wysokości nie pamiętam. Pozdrawiam Piotr Edytowane 17 Marca 2015 przez Kasieńka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 19.03.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam mam pytanie do Was jak zrobiliście rolety nad oknami bez nadproży sam wieniec bo nie mogę ogarnąć tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 19.03.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam mam pytanie do Was jak zrobiliście rolety nad oknami bez nadproży sam wieniec bo nie mogę ogarnąć tego Tak, sam wieniec. Był chyba w rejonie okien obniżony coś około 2-3 cm. Teraz jestem poza domem, za 1,5 tygodnia wrócę i jak nie zapomnę to wkleję jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 19.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam mam tez problem z roletami i nadproża jak się da nadproża 12 tki to i tak nie wejda rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 20.03.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 U nas są nadproża 12-tki łączone z wieńcem i rolety weszły, tylko wysokość pomieszczenia się zwiększył. W tej chwili, gdy mieszkamy stwierdziliśmy, że to był błąd z oknami razem z roletami, zwłaszcza w oknie-drzwiach tarasowych (mimo że je zmniejszyliśmy do 260cm) to przy silniejszych wiatrach okno pracuje i wygina się mino opuszczonych rolet, inna sytuacja jest z oknem (nawet 3metrowym) tam tak nie widać wyginania się okien jak na drzwiach. My żałujemy, że nie zrobiliśmy rolet mocowanych na zewnątrz- mimo że gorzej wygląda to z zewnątrz. Ponadto wszystkie naprawy są robione wewnątrz mieszkania - u nas wymieniano silniki. Dodatkowo powstaje problem z zamontowaniem karniszy zwłaszcza przy oknie 3m i drzwiach 2,6 ( muszą być 3 mocowania na takich długościach) w kasecie z roletą trochę strach mocować zwłaszcza w drzwiach tarasowych (zwinięta roleta zajmuje więcej miejsca niż ta z okna). Pozdrawiam i przemyślcie tą sprawę puki czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 22.03.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam chodzi mi o okno tarasowe przy kominku chce zmniejszyć do 260 i czy odejść kawałek od komina czy robic przy samym kominie .czy nie będzie problemu z otwarciem .Jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qla13 22.03.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Cześć. Ja mam okno do samego komina i nie mam problemu z otwieraniem. Co do rolet i nadproży, to kupowałem nadproża w kształcie L 9,5cm i łączyłem po dwie. Zlicowane od strony wewnętrznej. Od zewnątrz mam przyklejony do nadproża styropian i dopiero do tego rolety. Przy długościach 3m niestety nie udało mi się takich L-ek kupić i mam nadproża szalowane i wylewane na szerokość ok. 20cm. Skrzynki rolet oczywiście wystawały poza ściany (z gazobetonu 24cm), ale styropian o grubości 20cm przykrył wszystkie, nawet najdłuższe - tarasowe.Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 22.03.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam To jeśli chodzi o komin to powiadasz że może tak byc tylko ty masz zwykłe skrzydło otwierane czy przesuwne bo ja będę miał zwykłe być.Jesli chodzi o rolety to ile wystawały od sciany bo nie wiem już sam co robic czy dac tak jak mówisz i styropian 20 bo miałem w planie 15 styro tak jak w projekcie a masz może fotke jak te nadproża wygladaja. Pozdrawiam i dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 23.03.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Drodzy Noelkowicze! Mam pytanie do osób już mieszkających w swoich Noeliach albo będący na ukończeniu budowy. Chodzi mi o kominek narożny, planuję wstawić go tak jak część budujących dłuższą szybą równolegle do komina. Kwestia względów praktycznych otwieranie i przede wszystkim odległość od telewizora, który będzie się znajdował tak około 150 cm od szyby kominka - czy to nie ma wpływu na pracę TV? Jaki jest finalny efekt wizualny takiego rozwiązania? Proszę o odpowiedź ewentualnie zdjęcie aranżacji takiego wnętrza. z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 23.03.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam czy w noeli ktoś obniżał wysokość okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam czy w noeli ktoś obniżał wysokość okien? Nie obniżałem. A gdzie i dlaczego chcesz obniżać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 23.03.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam pytam o obniżenie okien bo namieszali mi ci od okien że jak tak wysokie okno to gwaracji nie będzie . a jeszcze mam pytanie co do tych rolet a na górze tez macie rolety zamotowane tak jak na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilisie 23.03.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Jeszcze pytanie do Kasieńki i Piotra .Czy to okno od salonu zaczyna się przy samym koninie tak jak w projekcie czy troszkę odjechaliście od konina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 24.03.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam pytam o obniżenie okien bo namieszali mi ci od okien że jak tak wysokie okno to gwaracji nie będzie . a jeszcze mam pytanie co do tych rolet a na górze tez macie rolety zamotowane tak jak na dole? Na górze nie mamy rolet, stwierdziliśmy, że nie będą nam potrzebne. Wysokość okna standardowa, coś okniarze kombinują, Wejdź na wątek o oknach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-OKNA-szukam-dobrych-okien-jakie-okna-polecacie/page1419&highlight=jakie+okna i tam nadaj temat, siedzą tu specjaliści od okien to Ci doradzą Jeszcze pytanie do Kasieńki i Piotra .Czy to okno od salonu zaczyna się przy samym koninie tak jak w projekcie czy troszkę odjechaliście od konina? Od naszego okna do k(K)onina mamy około 360 km;) Nie mamy komina jak w projekcie, przenieśliśmy go na ścianę gabinetu donarożnika przy drzwiach do tegoż gabinetu i kominek będzie na płasko na ścianie około 3 m od ściany zewnętrznej z oknem tarasowym. A tak obok tematu. FUGO Konin jeszcze istnieje? Kiedyś często jeździłem w delegacje do tego zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts