mapigeo 08.05.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Pustak może być ale trzeba wzmocnienia wprowadzić (czytaj więcej drutu i kasy). Dużo wiecej wychodził lany strop (jaki gruby po przeliczeniu) od terivy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 08.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja mam terivę i działówki z BK 12 na poddaszu, wg kierbuda strop spokojnie wytrzymuje takie działówki, wykonawca też potwierdził, ale zawsze dodatkowo stosuje w miejscach ścianek zbrojony, szalowany i wylewany z betonu element wzmacniający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 08.05.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ten element wzmacniający to przy terivie konieczność. Wykonawca wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 09.05.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 budowa ruszyła pełną parą poszło na ławy B25 - 25m3 podobno nawet dziś dojechały bloczki:) pierwszy transport 20 palet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuśka23 12.05.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 12.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Widzę zmiany w stosunku do oryginalu. Zamiast małych okienek jedno w łazience powiekszone. Ja najwcześniej ruszę jesienią...ale miło zobaczyć jak mury idą do góry u forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Jacek 12.05.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam:D. Jesteśmy nowi na tym forum ,ale chcieliśmy Wam pogratulować tego cudeńka:yes: Mamy tylko nadzieję ,że nasz będzie równie fajny:D pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 12.05.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam, Kasieńka Piotr, mam pytanko w związku z Waszą nabitką, jak to jest rozwiązane jeśli chodzi o wyrównanie kontrłat? krokwie mieliście heblowane i malowane były po założeniu wieźby? A i jak to wychodzi cenowo, porównywalnie np. do podbitki? czy zancznie drożej Podoba mi się takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 14.05.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Witam, Kasieńka Piotr, mam pytanko w związku z Waszą nabitką, jak to jest rozwiązane jeśli chodzi o wyrównanie kontrłat? krokwie mieliście heblowane i malowane były po założeniu wieźby? A i jak to wychodzi cenowo, porównywalnie np. do podbitki? czy zancznie drożej Podoba mi się takie rozwiązanie Witam Dokładnie nie wiem jak są równane kontrłaty, wykonawca coś wspominał o listwach wyrównujących różnej grubości. On wykonawca w sensie, w większości robi nabitkę, chyba, że inwestor stanowczo chce podbitkę. Widziałem wcześniej na jego budowach właśnie nabitkę i spodobała mi się. Co do opłacalności to wydaje mi się, że jest taniej bo robi to jakby przy okazji więźby i taki był też jego argument. Więźba w całości jest czterostronnie strugana i fazowana, ale dodatkowo wykonawca dachu szlifował widoczną część więźby i malował lazurą na bazie wosku. Szlifował i malował na dole a drugie malowanie już na dachu po docinkach. Więźba tego rodzaju czyli strugana i fazowana w/g właściciela tartaku nie musi już być impregnowana przeciwogniowo i przeciw robactwu i grzybom, ale ja kupiłem impregnat i zleciłem impregnację, oczywiście impregnat bezbarwny na całość (jakoś nie widzi mi się zielony nawet na strychu). Jak się podoba to rób to co Ci się podoba:yes: A oto jak powstawał moj dach Edytowane 14 Maja 2013 przez Kasieńka i Piotr literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 19.05.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Witam, stan budowy na dzień 18.05.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotka1719510241 19.05.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Super:) U nas jest podobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 20.05.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Dziś zalewanie stropu jak będą fotki to postaram się dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 23.05.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 WitamCzy u kogoś jest już może użytkowana klatka schodowa? Chodzi mi głównie o informację, czy nie jest za wąsko. (jeszcze mogę zmienić na projekcie ew. szerokość schodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.05.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam Czy u kogoś jest już może użytkowana klatka schodowa? Chodzi mi głównie o informację, czy nie jest za wąsko. (jeszcze mogę zmienić na projekcie ew. szerokość schodów... W poniedziałek będę robił schody drewniane i jak zrobię to Ci powiem czy szerokość jest OK, może nawet będą jakieś fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 23.05.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Dziś nasz budowa wyglądała tak Edytowane 23 Maja 2013 przez anku66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.05.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ANNO GONISZ MNIE? Fajnie widzieć jak rośnie:D Przykryjesz domek przed zimą? Ja nie zdążyłem w zeszłym roku:( Jak masz jeszcze chyba możliwość to szczyty zrób tak u mnie styropian 20X20 cm, poularna i niedroga metoda na uniknięcie mostka termicznego od połaci dachu do ściany szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 23.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ANNO GONISZ MNIE? Fajnie widzieć jak rośnie:D Przykryjesz domek przed zimą? Ja nie zdążyłem w zeszłym roku:( Jak masz jeszcze chyba możliwość to szczyty zrób tak[ATTACH=CONFIG]191265[/ATTACH] u mnie styropian 20X20 cm, poularna i niedroga metoda na uniknięcie mostka termicznego od połaci dachu do ściany szczytowej. Piotrze a niby kiedy to musieliby zrobić? my budujemy na odleglość więc szczyty mogą być już zakończone. Kasy zaczyna nam brakować więc nie wiem czy zadaszymy w tym roku.Po ukończeniu szczytu dajemy przerwe żeby obliczyć koszty jakie nam zostaną do zadaszenia no i główkuje, moje przepuszczenia to: 12000 więźba 12000 dachówka + robocizna pozostałych kosztów nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 23.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 W poniedziałek będę robił schody drewniane i jak zrobię to Ci powiem czy szerokość jest OK, może nawet będą jakieś fotki:) To w takim razie czekam niecierpliwie na informację mam nadzieje, że nie trzeba bedzie zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.05.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Tylko żeby ktoś sobie nie pomyślał, że to jakieś ekstra schody będą Budowlano-tymczasowo-użytkowe z tarcicy, do czasu wykonania docelowych co może potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 23.05.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Oglądając Twoje zdjęcia z budowy domyślałem się, że to jeszcze nie będą docelowe schody . Ale do testów się nadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts