mariusz waw 24.05.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Piotrze a niby kiedy to musieliby zrobić? my budujemy na odleglość więc szczyty mogą być już zakończone. Kasy zaczyna nam brakować więc nie wiem czy zadaszymy w tym roku.Po ukończeniu szczytu dajemy przerwe żeby obliczyć koszty jakie nam zostaną do zadaszenia no i główkuje, moje przepuszczenia to: 12000 więźba 12000 dachówka + robocizna pozostałych kosztów nie znam Anku66, jeśli chodzi o dachówkę to moim zdaniem koszty trochę skompe chyba że bez akcesori, do tego okna dachowe, orynnowanie a za materiał na wieźbę to trochę sporo chyba że z deskowaniem, ostatnio spadła cena m3 a ja mam pytanko ile poszło u Was cegły 25? z tego co widziałem to Leier ja jestem na etapie wylewaniu płyty z chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 24.05.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a do Piotra mam pytanie ile tej deseczki nabitkowej poszłoprzymierzam się do zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 24.05.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Mariusz waw zamawiałam 2665 czyli 41 palet jopka wym.250/338/220czy domawiali tego na dzień dzisiejszy nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 24.05.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a do Piotra mam pytanie ile tej deseczki nabitkowej poszło przymierzam się do zamówienia a Piotr odpowiada, że u Piotra ok. 70m2 Moja Noelka podniosła ściankę kolankową przez co żeby nie wyglądać jak panna ze zbyt krótką spódniczką wydłużyła okap o ok. 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 31.05.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam wszystkich budujących Noelię! Niedawno dołączyliśmy z żoną do tej grupy ludzi i w związku z tym mam pytanie - zbieramy oferty na SSO, jakie kwoty płaciliście za swoje Noelie? Dodam, że budujemy w mazowieckim. Z góry dziękuje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 31.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 hej my placimy 33 tys za robote SSO + 40zl/m2 polozenie dachu. robocizna liczona od A do Z czyli dach np. z obróbkami itd. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 01.06.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 My jak na razie mamy dwie oferty:1. 25 tys za SSO z więźbą2. 134 tys - oferta wraz z materiałem Tak naprawdę opcja 2 wydaje się nie do przyjęcia (myślę że można zrobić to taniej). Wariant pierwszy wydaje się rozsądny z tym że firma z ogłoszenia, chwali się realizacjami natomiast nie rozmawiałem z nikim kto miał styczność z tym wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 01.06.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 nasz wykonawca jest z polecenia i znamy kilkanascie budynkow ktore stawial. nie jest najtanszy ale nie chodzilo nam o cene tylko jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 01.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 No właśnie i uważam to za bardzo dobre rozwiązanie. Obecnie próbuję zrobić wywiad w okolicy i znaleźć kogoś z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 01.06.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 pytaj o wszystko znajomi maja ekipe co betoniarki nie maja swojej i obiady trzeba im gotowac... no comment. za to placa 5 tys. za kondygnacje! ale wszystko sami musza zalatwiac i szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 04.06.2013 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 I my zaczęliśmy budowę!!! W końcu. Niestety pogoda daje nam tak popalić, że samych fundamentów chyba nie zrobimy do grudnia :/ Robimy płytę fundamentową i przez te deszcze nie mamy jak zrobić podbudowy - kopara się zakopuje w glinie, ręcznie w deszczu tez nie idzie robić, a wkoło piękny basen Więc rozpoczęcie z przebojami, ale jak to mówią "Nie ważny początek, tylko koniec" - oby było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 09.06.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Towarek dojechał pierwszy transport, Chłopaki ostro idą do góry, aby tylko pogoda sprzyjała Edytowane 9 Czerwca 2013 przez mariusz waw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 11.06.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Kochani, znalazłam jeszcze w sieci inne Noeliki Warto poczytać, pooglądać, fajnie że jest nas juz tak dużo. http://www.bartewa.mojabudowa.pl/ http://www.nasze.marzenie.mojabudowa.pl/ http://www.noelia.mojabudowa.pl/ http://www.pierre.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.06.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 My jak na razie mamy dwie oferty: 1. 25 tys za SSO z więźbą 2. 134 tys - oferta wraz z materiałem Tak naprawdę opcja 2 wydaje się nie do przyjęcia (myślę że można zrobić to taniej). Wariant pierwszy wydaje się rozsądny z tym że firma z ogłoszenia, chwali się realizacjami natomiast nie rozmawiałem z nikim kto miał styczność z tym wykonawcą. Dlaczego nie do przyjęcia? Jeżeli na dobrych materiałach to tanio. A co wchodzi w zakres Twojego SSO, czy jest pokrycie dachowe z obróbkami i kominami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.06.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 To w takim razie czekam niecierpliwie na informację mam nadzieje, że nie trzeba bedzie zmieniać... Dla Ciebie jest klatka schodowa schodziłem swobodnie i z drabiną i z płytami osb, jak dla mnie OK i nic nie trzeba zmieniać, chyba, że kiedyś się rozbędziesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Mam już kabel w ziemi i prund w domku już mogłem rżnąć drewno wyżynarką i zamknąć garaż płytami, oraz obsadzić drzwi wejściowe i takie same z tyłu z technicznego Wszystkie otwory okienne wygładzone i zagruntowane unigruntem a okienka wczoraj zamówione. Nie pokażę dzisiaj pomieszczeń i działówek, bo zdjęcia robiłem starym aparatem a nowy szerokokątny jest w serwisie (na zdjęciach ze starego widać tylko plamę ściany i nic więcej, nie oddaje pomieszczenia), ale dostałem już sesemesa, że jedzie z serwisu, to może w sobotę zrobię fotki. Pozdrawiam wszystkich Noeliowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.06.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No i jeszcze w przerwach budowlanych uprawiamy ogródek przy Noelce. W niedzielę jedliśmy nasze truskawki Przepraszam wszystkich za nabijanie postów:(, ale co chwila coś mi się przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 12.06.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dlaczego nie do przyjęcia? Jeżeli na dobrych materiałach to tanio. A co wchodzi w zakres Twojego SSO, czy jest pokrycie dachowe z obróbkami i kominami? Wyceny obejmują fundamenty wraz z izolacją i dociepleniem, ściany zewnętrzne oraz działowe, więźbę oraz kominy. Na dzień dzisiejszy zebrałem już więcej wycen i mogę powiedzieć, że cena za samo wykonanie w okolicach 35 tys(+ - 5 tys) to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 12.06.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dla Ciebie jest klatka schodowa[ATTACH=CONFIG]195243[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]195244[/ATTACH] schodziłem swobodnie i z drabiną i z płytami osb, jak dla mnie OK i nic nie trzeba zmieniać, chyba, że kiedyś się rozbędziesz:) Jak jest o'k to nie ma co kombinować Jak się rozbędę to zamieszkam na parterze w "gabinecie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 13.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Nawiasem mówiąc czy ktoś już ma wycenę SSZ Noeli 2M SSZ (z lanymi stropami)? Właśnie dostałem wycenę na podlogowkę, kotlownie gazową, instalacje wod-kan, wentylację z rekuperacją na ok 65 tys. Na szybko sprawdziłem, że ceny w sklepach (matriałów i pieca) to ok 20% mniejsz kwota. Wiec myslę, że w 50-55 tys się zmieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts