Krzys.k 17.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witajcie, jestem kolejnym amatorem projektu Noelia. Chciałem Wam podziękować za wszystkie uwagi na forum. Naprawdę można wiele się tutaj dowiedzieć ciekawych rzeczy jeśli chodzi o ten projekt. Ja czekam na WZ i zamierzam ruszyć na jesień. A tak przy okazji.. mapiego czy ty ruszyłeś z budową, bo ja też mieszkam w podkarpackim, zobaczyłbym jak Ci idzie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 18.06.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Krzys.k Ja rozpoczynam najwcześniej końcem sierpnia początkiem września. Projekt w adaptacji, nie mam potrzeby wywolywania WZ bo działka objeta jest planem. Generalnie w lipcu powinien projekt pójść na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 19.06.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Krzys.k Ja rozpoczynam najwcześniej końcem sierpnia początkiem września. Projekt w adaptacji, nie mam potrzeby wywolywania WZ bo działka objeta jest planem. Generalnie w lipcu powinien projekt pójść na pozwolenie. W takim razie jesteśmy na podobnym etapie zaawansowania prac:) Nasz projekt również jest w adaptacji, z tym że my budujemy Noelkę z pojedynczym garażem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dondal 24.06.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam wszystkich. Od dłuższego czasu czytam wszystkie wpisy na forum. Są bardzo przydatne. Zachęcam do dzielenia sie wszelkimi spostrzeżeniami. W końcu to dość nowy projekt i każda praktyczna rada ma duże znaczenie. Moja NOELIA jest na etapie adaptacji. Tak jak poprzednicy - planuje ruszyć z budową w okolicach sierpnia/ września. Bedę budował coś czego jeszcze nie bylo na tym formu - NOELIA BLIŹNIAK. Kupiłem dwa projekty - standard i lustro, aktualnie zostały one zbliźniaczone scianą garażową. Jesli ktoś również wpadł na taki pomysł, zapraszam do kontaktu. Tak czy inaczej, o swoim bede informował na bieżąco. Powodzenia wszystkim budującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 27.06.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam!Otóż mogę się pochwalić znalezieniem ekipy. Majster jest raczej człowiekiem konkretnym - informacje od osób już z nim współpracującym. Przekazuje sporo sugestii, a najważniejsze, że znajdzie dla nas czas jeszcze w tym roku:) Czy ekipa okaże się faktycznie taka jak "ludzie mówią" wyjdzie w praniu.Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 02.07.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 U nas praca wre, dziś hydraulicy robią wykopki w podbudowie pod płytę i instalują rury, przepusty. Trochę zmian w stosunku do projektu oryginalnego m.in. dodatkowa umywalka w kotłowni. A jutro będą robić rurki do centralnego odkurzacza. Bo jak nie zrobimy teraz to potem nie będzie gdzie ich ukryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 02.07.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 cos ten teges formu przycichlo Ahya jedyna cos robi? nas wstrzymal sasiad poniewaz nie odebral listu ze starostwa i prawomocne pozwolenie na budowe bedzie w polowie lipca... pogoda idealna jakes fotki? ludzie chwalcie sie jak postepy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 02.07.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Na piątek mam umówiony montaż okien. Będą fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna-wroc 03.07.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Na piątek mam umówiony montaż okien. Będą fotki:) Piękną macie pogodę, więc postępy na pewno duże. Piotrze prosimy też zdjęcia góry ze ściankami działowymi pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 03.07.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam po dłuższym milczeniu, zmieniliśmy ekipę budowlaną więcej napisze w dzienniku jak znajdę więcej czasu, wczoraj weszła ekipa kończąca szczyty i kominy. Więźba położona w 2 dni widać było że robota im szła sprawnie, miło było popatrzeć na taką ekipę. dodam dwie fotki z poniedziałku i wtorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.07.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Pogoda u nas aż za dobra, gorąco straszliwie a ja nie lubię upałów, narazie nic się nie dzieje, jutro okna, instalacja alarmowa i w poniedziałek przyjedzie ekipa od WM i zaczną robić kanały. Przepraszam wszystkich, ale kiedyś obiecałem zdjęcia z wnętrza z działówkami, ale nie miałem jeszcze aparatu z naprawy (a jest potrzebny w miarę szerokokątny) dzisiaj wyjeżdżam na budowę na 3 dni to zrobię zdjęcia. Anno, czemu nie zrobiłaś okna w garażu? My kiedyś chcieliśmy okno z luksferów, ale ostatecznie będzie normalne okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 05.07.2013 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 No i pierwszy babol za nami Źle wymierzony rur od kanalizacji i zamiast wyjść 1,5 cm pod płytą, aby łatwo ją było zatrzeć, wyszły 1,5 cm nad I musimy ucinać. Dodatkowo przy płycie fundamentowej jak chcemy mieć kominek to rura z dolotem powietrza musi mieć kształt U i odprowadzenie skroplin, bo na bank będą się zbierać. Więc rura kominkowa do poprawki. Ale nie ma tego złego, styrodur zamówiony (koszt boli....), więc niedługo będziemy go układać, a w tym czasie będzie cięte i kręcone zbrojenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 07.07.2013 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Piotrze na początku nie chcieliśmy a później żałowaliśmy no i tak już zostało bez okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 07.07.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Dzisiaj krótko, bo już późno. Okienka na dole obok kuchennego i z tyłu w pom. technicznym wg projektu mają wymiar 600X600, przy energooszczędnym profilu szyby mają 300X300 i zwyczajnie są małe i wpuszczają mało światła. Budujący którzy nie mają jeszcze otworów okiennych rozważcie powiększenie ich chociaż o 100mm Anno czy dostałaś z Domplanu uzupełnienie do wykonania więźby? Dodali 2 podwaliny pod mieczami nad garażem. a tak to wygląda w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 08.07.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Piotrze dobrze wiedzieć, fajnie że zwróciłeś na to uwagę. Faktycznie okna wydają się malutkie. Pewnie zrobimy poziome na całą szerokość łazienki, zawsze będzie więcej światła. U nas rury obcięte, wylot kominkowy zrobiony, czekamy na rury do gwc i odkurzacza centralnego. Chcieliśmy odkurzaczowe rurki zrobić pod płytą, ale zatopimy je w płycie, nie będzie wykraplać się woda, od raz pociągnie się zasilanie do gniazdek, no i trochę mniej rurek pójdzie Jakby ktoś chciał projekt to wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek z Lublina 08.07.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Witam wszystkich, Jestem na etapie papierologi (czekam na uprawomocnienie pozwolenia na budowę), oczywiście buduję Noelkę (udoskonalaną przez żonę ). Dziękuję za wszystkie informacje dotyczące budowy NOELKI i PROSZĘ O JESZCZE. Jak zacznę budowę to też będę się z Wami dzielił Fotkami. Ahya chętnie zobaczę twój projekt odkurzaczowych rurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 09.07.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam wszystkich, Jestem na etapie papierologi (czekam na uprawomocnienie pozwolenia na budowę), oczywiście buduję Noelkę (udoskonalaną przez żonę ). Dziękuję za wszystkie informacje dotyczące budowy NOELKI i PROSZĘ O JESZCZE. Jak zacznę budowę to też będę się z Wami dzielił Fotkami. Ahya chętnie zobaczę twój projekt odkurzaczowych rurek. Jak fajnie zobaczyć kogoś z okolic, witaj Tomaszu Oczywiście będziemy sie dzielić wrażeniami. Oto projekt odkurzacza centralnego. Szufelka w kuchni - na okruchy i ogólny syf kuchenny, w wiatrołapie - obowiązkowo, buty nanoszą sporo piasku, kurzu, drobin etc. Koło kominka - aby zebrać resztki kory z drzew (ale nie popiół, do tego trzeba separatora). To gniazdko z pionem spokojnie obleci cały dół, w garażu dodatkowe gniazdko na czyszczenie auta. Przy okazji widać nasze zmiany http://img845.imageshack.us/img845/1760/60sb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 09.07.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ahya czy masz juz wycene odkurzacza centralnego? nie bralismy pod uwage odkurzacza centralnego ale jak tak patrze na Twoj projekt to sie zaczynam zastanawiac na imageshack sa zamieszczone projekty lazienek czy to Wasze lazienki do Noelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 09.07.2013 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ahya czy masz juz wycene odkurzacza centralnego? nie bralismy pod uwage odkurzacza centralnego ale jak tak patrze na Twoj projekt to sie zaczynam zastanawiac na imageshack sa zamieszczone projekty lazienek czy to Wasze lazienki do Noelki? Wyceny jak się orientowałam to ok 1500 zł brutto montaż i materiał za taki projekt. Mam namiar na firmę gdzie możesz tez zakupić same rurki na wz, reszte zrobić sam lub zlecić hydraulikowi. Ja zamawiałam na All*** Dlatego robimy sami Rurki sa już zakupione (koszt ok 350zł), poprowadzimy je w momencie wylewania płyty fundamentowej. Jak tylko będę miała fotki to wrzucę na forum. Przy normalnych fundamentach ten etap to dopiero przed wylewkami. Nie jest to duży koszt, a warto sobie dac możliwość zamontowania odkurzacza. Jak nie starczy nam na niego kasy, to po prostu go nie zamontujemy. Co do łazienek to były pierwsze przymiarki do tej na górze. Jakbym mogła prosić Piotr o foty łazienki na górze, to będę wdzięczna. Bo cały czas kombinujemy prysznic pod skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 09.07.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 co do odkurzacza to raczej zrobimy jezeli chodzi o lazienke na gorze to tez chcemy prysznic pod skosem z odplywem liniowym a jak wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts