gawa19051 27.08.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam. Izolowałem poziomo ławy i za chiny nigdzie poza jednym składem nie mogłem dostać "lepiku na gorąco" ale miałem trochę od znajomego i muszę powiedzieć że polecam ten rodzaj izolacji jak porównałem przyklejalność folii takiej trochę grubszej do lepiku na zimno a na gorąco to ten lepik na zimno niech sobie producenci sami rozkładają . ja jestem tradycjonalistą i jeszcze raz polecam lepiki na gorąco. oczywiście może i nie do styropianu jeszcze tego nie przerabiałem ale w końcu same ławy nie mają styku ze styropianem. Kiedyś tylko były na gorąco ale teraz każdy majster zrobił się wygodny kosztem inwestora w końcu on w tym domu nie będzie mieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 30.08.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 pochwalę się etapem - przykrycie skończone zadooleni jesteśmy że zdecydowaliśmy się na nabitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 02.09.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) My już nad ziemią, ale jeszcze na etapie fundamentów. Styropian pod płytę ułożony, od dziś układanie zbrojenia i może przyszły tydzień zalewanie. Fajnie że Lublin staje się takim noeliowym miejscem. Jak skończymy fundamenty trzeba zrobić spotkanie na którejś budowie i zapoznać się na żywo. Styro na zdjęciach jeszcze nie skończony, ale dziś już tak 20 cm (2x10) XPS na zakładkę. http://imageshack.us/scaled/thumb/833/0d2z.jpg Tu już zasiatkowane brzegi. http://imageshack.us/scaled/thumb/856/c616.jpg Edytowane 2 Września 2013 przez Ahya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 02.09.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 pochwalę się etapem - przykrycie skończone zadooleni jesteśmy że zdecydowaliśmy się na nabitkę [ATTACH=CONFIG]209316[/ATTACH] My chyba też zdecydujemy się na nabitkę. Wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 05.09.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam Noelkowiczów!Na dzień dzisiejszy nasza noelka ma fundamenty i zalany chudy beton wraz z ułożoną kanalizacją. W ostatnich dniach padł pomysł wykonania w drugiego stropu lanego. Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was stosował podobne rozwiązanie i jakie są jego ewentualne koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 05.09.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Moja Noelka 2M właśnie się buduje i będę miał oba styropy lane żelbetowe. Nalezałoby taki fakt przewisdzieć raczej na etapie projektowania (czy nie ma to wpływu na konstrukcję budynku - ja miałem całą liczoną od podstaw więc i zmiane fundamentów oraz obu stropów i więźby dachowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 05.09.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Oczywiście wiem o tym, wg opinii zaufanego projektanta jak najbardziej nie ma przeciwwskazań jeśli chodzi o konstrukcję. Zdaje sobie sprawę, że jest to istotne odstępstwo od projektu ale pomijając to zastanawiam się nad sensem takiego rozwiązania. Czy oprócz braku problemu pęającej zabudowy g-k są jakieś inne istotne zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 06.09.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Oczywiście wiem o tym, wg opinii zaufanego projektanta jak najbardziej nie ma przeciwwskazań jeśli chodzi o konstrukcję. Zdaje sobie sprawę, że jest to istotne odstępstwo od projektu ale pomijając to zastanawiam się nad sensem takiego rozwiązania. Czy oprócz braku problemu pęającej zabudowy g-k są jakieś inne istotne zalety. Piotrze i Michalino, tutaj w tym dzienniku zrobili strop lany, więc w razie czego możesz ich zapytać. http://www.noelia.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 08.09.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 WitamCzy ktoś budujący Noelię 2M zamawial więźbę? Chodzi mi o cenę takiej wieźby. Jeśli ktoś ma takie informacje to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 09.09.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam Czy ktoś budujący Noelię 2M zamawial więźbę? Chodzi mi o cenę takiej wieźby. Jeśli ktoś ma takie informacje to proszę o info. hej pierwsza wycena to 10500zl ale majstry od dachu ocenili ze przekroje sa przesadzone i mozna je zmniejszyc troche a cena pojdzie w dol do 9500zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 09.09.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 hej pierwsza wycena to 10500zl ale majstry od dachu ocenili ze przekroje sa przesadzone i mozna je zmniejszyc troche a cena pojdzie w dol do 9500zl. A jaką masz cenę za m3? I skąd (firma) ta wycena jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 09.09.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 A jaką masz cenę za m3? I skąd (firma) ta wycena jeśli można wiedzieć? za m3 nie wiem bo to znajomy liczyl. cena wysoka czy niska bo nigdzie nie szukalismy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 09.09.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Mnie bardziej interesuje za m3. Po zmianie na lany strop mam więźbę dużo mniejszą ilościowo niz w standardowym projekcie więc cena za metr byłaby bardziej porównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 11.09.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 za m3 nie wiem bo to znajomy liczyl. cena wysoka czy niska bo nigdzie nie szukalismy wiecej Cena wydaje mi się jakaś wysoka, ale też widziałam że belki w Noelii są bardzo grube. Pytanko do tych, co dach skończyli - ile Was całościowo wyszło zrobienie dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 17.09.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Cena wydaje mi się jakaś wysoka, ale też widziałam że belki w Noelii są bardzo grube. Pytanko do tych, co dach skończyli - ile Was całościowo wyszło zrobienie dachu?? Nasz dach 207 m2 to koszt około 40 000 tys. bez kominów,odróbka cegłą klinkierowej to osobny koszt w kosztach to robocizna,więźba,dachówka roben plus, dodatki jak rynny (bez rynny spustowej),kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuśka23 21.09.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 A to nasza noelia, we wtorek bedą już okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 23.09.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Martuśka23, czemu poziomy dachów sa na równo, a nie jak w projekcie dach nad garażem ma dłuższe krokwie? Podnosiliście ściankę kolankową? Używaliście kształtek wieńcowych i na nadproża, bo nie widać ich wcale. I z tego co widze garaż jest niżej niż reszta domu, tak? Gratuluję takiego poziomu i życzę bezproblemowego montazu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuśka23 23.09.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Martuśka23, czemu poziomy dachów sa na równo, a nie jak w projekcie dach nad garażem ma dłuższe krokwie? Podnosiliście ściankę kolankową? Używaliście kształtek wieńcowych i na nadproża, bo nie widać ich wcale. I z tego co widze garaż jest niżej niż reszta domu, tak? Gratuluję takiego poziomu i życzę bezproblemowego montazu okien. Witaj Ahya. Daliśmy dłuższe krokwie żeby nie zaciekało na drzwi garażowe i z tyłu żeby było troszkę daszku. Ściankę kolankową podnieśliśmy, dzięki temu pokoje na górze są ładniejsze. A garaż jest ciut niżej, w środku jest wyższy a zimą będzie łatwiejszy podjazd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 23.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Mam pytanie: czy ktoś z Was ma w swojej Noelce kominy tradycyjne murowane? Chodzi mi dokładniej o komin od kominka oraz wentylacyjny przy kuchni. Są sporo szersze niż systemowe co wiąże się z przesunięciem okiem na poddaszu. Ciekaw jestem zastosowanych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 24.09.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Mam pytanie: czy ktoś z Was ma w swojej Noelce kominy tradycyjne murowane? Chodzi mi dokładniej o komin od kominka oraz wentylacyjny przy kuchni. Są sporo szersze niż systemowe co wiąże się z przesunięciem okiem na poddaszu. Ciekaw jestem zastosowanych rozwiązań. hej my dalismy w garazu jeden dodatkowy pion wentylacyjny ze wzgledu na piecyk gazowy. wszystkie kominy standardowe czyli prefabrykaty kamionki otuliny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts