Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My planujemy dachówkę brass tegaliat, jeszcze w tym roku. Ja mając uruchomiony kredyt muszę się spreżać :). Generalnie mam zamiar do końca roku SSZ żeby zacząc dzuałac z instalacjami, WM, elektryka, wod-kan i podłogówka. Na wiosnę po przygotowaniu podłogówki, wylewki (pasuje do tego czasu uruchomić gaz coby zapodać wygrzewanue jastrychu). Dalej elewacja, wykończeniówka.I koniec na koniec 2014. Taki plan zobaczymy jak realizacja... Edytowane przez mapigeo

My w takim razie troszkę wolniej - w tym tygodniu kończymy SSO, potem najprawdopodobniej w lutym okna i potem kolejno instalacje. W okresie zimowym mamy w planie zrobić przyłącza mediów do budynku.

Wierzymy że uda nam się skończyć w przyszłym roku ale tak jak mówisz plan planem a realia okazują się czasem być inne :)

Trzymamy kciuki i liczymy na dalszą wymianę doświadczeń!

Witam po dłuższej przerwie. Niby jesień nic na budowie się dziać nie powinno, ale.... w tygodniu mam spotkanie z posadzkarzem i zaczynam lanie po niedzieli. Bez jakiejś kozy chyba niedyrydy, jak posadzki trochę przeschną to dam jedną warstwę wełny 20cm w krokwie i będę ogrzewał, kupiłem nawet w Casto dmuchawkę elektryczną 3,3 kW była w promocji za 147 zł czyli jak za darmo. Tam moja Noelka wewnątrz ma teraz.

SAM_2961.jpgSAM_2980.jpgSAM_2981.jpgSAM_2988.jpgSAM_2992.jpg

Pozdrawiam budujących

Witam!

W dniu dzisiejszym możemy się pochwalić zakończeniem SSO. Prace zakończone, ściany stoją, dach jest co prawda tylko deski i papa jak na razie ale jest. Na tą chwilę prace kończymy a ponownie ruszamy wiosną. W trakcie zimy planujemy ogarnąć przyłącza mediów. Zdjęcia dodam jak tylko uda się je zrobić.

pozdrawiamy budujących!

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych budujących - kto robi podłogówkę, a dokładniej planuje położyć na niej panele? Zaczynamy skłaniać się ku takiemu rozwiązaniu ale jak zawsze opinie są podzielone. Przyznaje sam mam obawy jeśli chodzi o ekonomię takiego rozwiązania (drewno jest bardziej izolatorem niż przewodnikiem). Widziałem ostatnio u kogoś taki system (podłogówka + panele) ale użytkowany jest dopiero od miesiąca więc ciężko powiedzieć coś więcej.

Liczę na pomoc Noelkowiczów chętnych podzielić się swoją opinią :)

hej

z tego co wiem i widzialem na targach budowlanych to sa specjalne panele, parkiety i deski z frezami od dolu do podlogowki. znajomi maja jakies grubsze panele i mowia ze musza troche dluzej i mocniej grzac a i tak szalu nie ma. my planujemy polozyc terakote na parterze a na gorze panele ale z normalnymi grzejnikami wiszacymi. wszystko sie wyjasni jak porozmawiamy z majstrami od CO :) dobrze jest sprawdzic organoleptycznie panele vs plytki.