Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zima dopisuje wiec prace idą do przodu, Kończymy dach, a efekt prac widać na zdjęciach.

[ATTACH=CONFIG]243008[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]243009[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]243011[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]243010[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]243012[/ATTACH]

Pod koniec przyszłego tygodnia powinny być zamontowane okna.

rynny spustowe ida do samej ziemi i dalej gdzie? mam dylemat co zrobic u nas :)

rynny spustowe ida do samej ziemi i dalej gdzie? mam dylemat co zrobic u nas :)

Ja mam to "szczęcie", że mam podłączenie do instalacji deszczowej, gorzej jak gmina wpadnie na zaj....sty pomysł i obłoży podatkiem od pow. dachu.

szybkie pytanie :)

na poddaszu robicie kaloryfery czy podłogówka?

Całe poddasze w podłogówce. Bez mieszaczy, bez szpecących i zabierających miejsce kaloryferów.

Ja mam to "szczęcie", że mam podłączenie do instalacji deszczowej, gorzej jak gmina wpadnie na zaj....sty pomysł i obłoży podatkiem od pow. dachu.

Całe poddasze w podłogówce. Bez mieszaczy, bez szpecących i zabierających miejsce kaloryferów.

mamy wycene na ok 33000zl hydraulika, ogrzewanie, piec gazowy i cala kotlownia

a u Was ile wyszlo jezeli mozna wiedziec? ewentualnie ktos jeszcze ma wyceny?

mamy wycene na ok 33000zl hydraulika, ogrzewanie, piec gazowy i cala kotlownia

a u Was ile wyszlo jezeli mozna wiedziec? ewentualnie ktos jeszcze ma wyceny?

U nas wyszło 68000 zł, w tym 26000 za PC i 15600 za odwierty pionowe, 20400 za instalacje wod-kan i podłogówkę i 6000 za uruchomienie instalacji i zaprogramowanie pracy pompy ciepła.

Witam,

Zastanawiamy się nad wyborem grzejników. Instalator doradza nam firmę RADSON. Skłanamy się ku typowi PLANORA, ale jeszcze jedną obcją jest INTERGA. Jakie Wy Wybieracie grzejniki? Zależy mi na jakości bo to przecież wybór na lata.

Pytanie w temacie bramy garażowej, czy przemyśleliście ocieplenie glifów i nadproża, ja jestem na etapie wyboru bramy garażowej myśle mad Wiśniowskim, nie wiem czy słyszeliście o Verdoor (jeśli ktoś słyszał opinie jestem ich ciekaw).

My zamowionego mamy Wisniowskiego kolor antracyt bez dodatkowych przetloczen. automatyke zmienilismy na lepsza i tyle. ocieplic sufit i reszte mozna po montazu prowadnic. warunek to wytynkowana sciana tam gdzie beda umieszczone prowadnice bramy.

Witam,

zima odwołana i prace ruszają również u nas :) Okna zamówione - wybór padł na Vetrev V82, okleina dwustronna w kolorze orzech. W salonie okno tarasowe w systemie uchylno-przesuwnym (Patio Automatic). Instalacje eletryczne rozpoczynamy lada dzień, hydraulik przygotowuje wycenę, a tynkarz ma się pojawić na dniach.

Tak przy okazji jak się kształtują ceny tynków cementowo-wapiennych, może ktoś jest na bieżąco? Mamy ofertę na 26 zł/m2 z materiałem i zastanawiamy się czy to dobra cena (wykonawca sprawdzony, rzetelny, dokładny).

pozdrawiamy budujących!!!

Witam,

Tak przy okazji jak się kształtują ceny tynków cementowo-wapiennych, może ktoś jest na bieżąco? Mamy ofertę na 26 zł/m2 z materiałem i zastanawiamy się czy to dobra cena (wykonawca sprawdzony, rzetelny, dokładny).

Ja robiłem gipsowe za 20zł/m2 z materiałem, n/t cem.wap. nic nie mogę powiedzieć:(

Witam,

witam

my tez robimy cementowo wapienne i robocizna 17zl/m2 + material - ekipa rowniez sprawdzona :)

zastanawiamy sie czy poddasza nie zrobic w plytach KG ale to jeszcze troche czasu mamy na ostateczna decyzje.

witam

my tez robimy cementowo wapienne i robocizna 17zl/m2 + material - ekipa rowniez sprawdzona :)

zastanawiamy sie czy poddasza nie zrobic w plytach KG ale to jeszcze troche czasu mamy na ostateczna decyzje.

My tynkujemy całośc, a na poddaszu zabudowa GK jeśli chodzi o sufity również nas czeka ale to za jakiś czas.

A orientujesz się może jak wychodzi cena samego materiału na tynki? Bo zastanawiam się, czy płacić ekipie za całość, czy może samemu zoorganizować materiał.

No właśnie nie mierzyliśmy jeszcze ale wydaje mi się, że 550 m2 na samym piętrze to sporo. Nie wiem czemu ale wydawało mi się, że w całym domu powinno wyjść ok.600 m2. Dodam, że mamy Noelkę z pojedynczym garażem i nie mamy stropu lanego nad poddaszem.

550m2 na piętrze to w domu o powierzchni 400m2:)

Mariusz napisał, że ze ściankami na piętrze wyszło mu 550m2, ja rozumiem, że całość.

Ja przed tynkowaniem mierzyłem i wyszło mi coś około 520m2, tynkarz mierzył po robocie i wyszło mu mniej, chyba 510 czy cóś koło tego, ale ja zlikwidowałem ściankę między dwiema sypialniami na górze i zlikwidowałem spiżarnię.