Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My zlikwidowaliśmy spiżarnię również, układ na górze zgodnie z projektem pierwotnym. Rozumiem, że można przyjąć 550m2 do kalkulacji.

pozdrawiam

Przy Noelce z garażem 1 stanowiskowym 550m2 to jest już z dużą górką. Jeżeli tynkarz sumiennie zrobi obmiar powinno wyjść mniej. Acha, ja nie tynkowałem sufitu w łazience na dole i wszystkich ścianek kolankowych, bo będę je ocieplał.

Przy Noelce z garażem 1 stanowiskowym 550m2 to jest już z dużą górką. Jeżeli tynkarz sumiennie zrobi obmiar powinno wyjść mniej. Acha, ja nie tynkowałem sufitu w łazience na dole i wszystkich ścianek kolankowych, bo będę je ocieplał.

Czyli te około 550 za całość z sufitami i scianki kolankowe to jest oki,

a czy ktoś z Was ma policzone m2 elewacji dla noelki z garażem 1-stanowiskowym ?

Bardzo dobre zapytanie na fm:lol2:

W zeszłym roku próbowałem pomierzyć, ale zrobiłem to dosyć pobieżnie, wyszło mi chyba 200m2 a po odliczeniu wszystkich otworów chyba około 180m2. W którąś sobotę jak będzie słonko świecić zrobię to dokładnie. A może orientowałeś się kiedy ceny styro są korzystne dla inwestora;) latem czy zimą (z tą zimą to chyba trochę przesadziłem, teraz jest +10'C)

Bardzo dobre zapytanie na fm:lol2:

W zeszłym roku próbowałem pomierzyć, ale zrobiłem to dosyć pobieżnie, wyszło mi chyba 200m2 a po odliczeniu wszystkich otworów chyba około 180m2. W którąś sobotę jak będzie słonko świecić zrobię to dokładnie. A może orientowałeś się kiedy ceny styro są korzystne dla inwestora;) latem czy zimą (z tą zimą to chyba trochę przesadziłem, teraz jest +10'C)

Powiedzmy zimą ceny chyba są bardziej korzystne, właśnie np. termo organika ma podobno promocję na cały system docieplenia tj. styro, klej siatka tynk

U nas jesteśmy po montażu okien, i zastanawiamy się nad bramą. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z Bramami firmy Nitus?

[ATTACH=CONFIG]246155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246159[/ATTACH]

Nitus - osobiscie pieresze slysze ale cos tu pisza: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175443-Bramy-NITUS

jak roznica nie jest duza to moze lepiej doplacic do Wisniowskiego lub innej bardziej znanej firmy. My mamy zamowionego Wisniowskiego i za tydzien montaz :)

Pytanie mam do tych co nie robili nadproży zgodnie z projektem (czyli nadproża nie są częscią wieńca, bo nie bedzie rolet), tylko osobno - jaka dawaliście stal na te nadproża?? Fi 10,12?? Ile prętów?

Witam

Jestem tu nowy, buduję Noelie w Wielkopolsce koło Poznania

Tylko po co robić sobie robotę z szalowaniem itd, polecam nadproża strunobetonowe wymiar 12cm x 12cm takie zastosowałem u siebie okna z roletami koszt na cały parter 1500zł brutto:)

DSC_0381.jpg

DSC_0381.jpg

W dolnej łazience poszerzonej o 15 cm (zlikwidowana spiżarka) : po lewej stronie przy wejściu umywalka, dalej kabina prysznicowa 80*100 cm (zaokrąglona), pod oknem na wprost wejścia sanitariat.

Górna łazienka po zmniejszeniu o korytarz prowadzący do pralni ( powstała łazienka 3,90*2,60m)-pod skosem toaleta i wanna narożna, na przeciwko podwójna umywalka.

Mam pytanko do Noeliowiczów w bardziej zaawansowanym stadium:):), ile metrów kwadratowych może mieć całe poddasze do docieplenia wełną i regipsami?jest ono dość spore i tak nie wiemy na ile metrów się przygotować. Bardzo prosiłabym o podpowiedz.;)