Piotrek i Michalina 26.02.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 My zlikwidowaliśmy spiżarnię również, układ na górze zgodnie z projektem pierwotnym. Rozumiem, że można przyjąć 550m2 do kalkulacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 26.02.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 My zlikwidowaliśmy spiżarnię również, układ na górze zgodnie z projektem pierwotnym. Rozumiem, że można przyjąć 550m2 do kalkulacji. pozdrawiam Przy Noelce z garażem 1 stanowiskowym 550m2 to jest już z dużą górką. Jeżeli tynkarz sumiennie zrobi obmiar powinno wyjść mniej. Acha, ja nie tynkowałem sufitu w łazience na dole i wszystkich ścianek kolankowych, bo będę je ocieplał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 26.02.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Przy Noelce z garażem 1 stanowiskowym 550m2 to jest już z dużą górką. Jeżeli tynkarz sumiennie zrobi obmiar powinno wyjść mniej. Acha, ja nie tynkowałem sufitu w łazience na dole i wszystkich ścianek kolankowych, bo będę je ocieplał. Czyli te około 550 za całość z sufitami i scianki kolankowe to jest oki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 26.02.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Czyli te około 550 za całość z sufitami i scianki kolankowe to jest oki, Po uwzględnieniu moich "gołego" sufitu i "gołych" ścianek kolankowych te 550 m2 będzie dosyć uczciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 27.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 a czy ktoś z Was ma policzone m2 elewacji dla noelki z garażem 1-stanowiskowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 28.02.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 a czy ktoś z Was ma policzone m2 elewacji dla noelki z garażem 1-stanowiskowym ? Bardzo dobre zapytanie na fm:lol2: W zeszłym roku próbowałem pomierzyć, ale zrobiłem to dosyć pobieżnie, wyszło mi chyba 200m2 a po odliczeniu wszystkich otworów chyba około 180m2. W którąś sobotę jak będzie słonko świecić zrobię to dokładnie. A może orientowałeś się kiedy ceny styro są korzystne dla inwestora;) latem czy zimą (z tą zimą to chyba trochę przesadziłem, teraz jest +10'C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 28.02.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Bardzo dobre zapytanie na fm:lol2: W zeszłym roku próbowałem pomierzyć, ale zrobiłem to dosyć pobieżnie, wyszło mi chyba 200m2 a po odliczeniu wszystkich otworów chyba około 180m2. W którąś sobotę jak będzie słonko świecić zrobię to dokładnie. A może orientowałeś się kiedy ceny styro są korzystne dla inwestora;) latem czy zimą (z tą zimą to chyba trochę przesadziłem, teraz jest +10'C) Powiedzmy zimą ceny chyba są bardziej korzystne, właśnie np. termo organika ma podobno promocję na cały system docieplenia tj. styro, klej siatka tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 03.03.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 okna wstawione jeszcze kilka dni i brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ujejskiz 04.03.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 U nas jesteśmy po montażu okien, i zastanawiamy się nad bramą. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z Bramami firmy Nitus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 04.03.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 U nas jesteśmy po montażu okien, i zastanawiamy się nad bramą. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z Bramami firmy Nitus? [ATTACH=CONFIG]246155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246159[/ATTACH] Nitus - osobiscie pieresze slysze ale cos tu pisza: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175443-Bramy-NITUS jak roznica nie jest duza to moze lepiej doplacic do Wisniowskiego lub innej bardziej znanej firmy. My mamy zamowionego Wisniowskiego i za tydzien montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz 69 09.03.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 WitamJestem tu nowy, też buduję Noelkę z garażem jednostanowiskowym.Mam wielką prośbę, potrzebuję wykazu drzewa na dach, w projekcie nie mam takiego zestawienia.Będę wdzięczny za pomoc.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek z Lublina 09.03.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Na czerwono są moje zmiany (garaż szerszy o 50cm i słupy wyższe o 40cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 10.03.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam,mam takie drobne pytanie do bardziej zaawansowanych budujących - jak przedstawiają się ceny tynków wewnętrznych, cementowo-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 10.03.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam, mam takie drobne pytanie do bardziej zaawansowanych budujących - jak przedstawiają się ceny tynków wewnętrznych, cementowo-wapiennych? hej u nas 17zl/m2 + material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 15.03.2014 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Pytanie mam do tych co nie robili nadproży zgodnie z projektem (czyli nadproża nie są częscią wieńca, bo nie bedzie rolet), tylko osobno - jaka dawaliście stal na te nadproża?? Fi 10,12?? Ile prętów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micpia3938 15.03.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Pytanie mam do tych co nie robili nadproży zgodnie z projektem (czyli nadproża nie są częscią wieńca, bo nie bedzie rolet), tylko osobno - jaka dawaliście stal na te nadproża?? Fi 10,12?? Ile prętów? Witam Jestem tu nowy, buduję Noelie w Wielkopolsce koło Poznania Tylko po co robić sobie robotę z szalowaniem itd, polecam nadproża strunobetonowe wymiar 12cm x 12cm takie zastosowałem u siebie okna z roletami koszt na cały parter 1500zł brutto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.03.2014 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ilość prętów to zależna od rozpiętości.U mnie było w projekcie podane zastępczo jakie mam zastosować zbrojenie.W otworach do 150 cm mam 4 x #12 a powyżej 5 x #12 z czego 3 pręty dołem.Ale i tak najlepiej to skonsultować bo nie wiem jak u was z obciążeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 18.03.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Mam pytanie do bardziej zaawansowanych Noelkowiczów - jak zaplanowaliście układy łazienek (rozmieszczenie sanitariatów), bo jesteśmy na etapie planowania instalacji wod-kan i okazuje się to dość złożonym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 19.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 W dolnej łazience poszerzonej o 15 cm (zlikwidowana spiżarka) : po lewej stronie przy wejściu umywalka, dalej kabina prysznicowa 80*100 cm (zaokrąglona), pod oknem na wprost wejścia sanitariat. Górna łazienka po zmniejszeniu o korytarz prowadzący do pralni ( powstała łazienka 3,90*2,60m)-pod skosem toaleta i wanna narożna, na przeciwko podwójna umywalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klementynka86 21.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Mam pytanko do Noeliowiczów w bardziej zaawansowanym stadium:), ile metrów kwadratowych może mieć całe poddasze do docieplenia wełną i regipsami?jest ono dość spore i tak nie wiemy na ile metrów się przygotować. Bardzo prosiłabym o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts