qla13 04.06.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ja mam parter na 12 gazobetonów, strop lany (ok 15cm), ścianka kolankowa podniesiona o 1,5 gazobetonu; więźba zgodna z projektem i komin w kalenicy wyszedł niecałe 9m.Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 06.06.2014 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Dzięki, mi też wychodziło niecałe 9 m, więc taki będzie. U nas pomału do przodu - my budujemy sami (dosłownie SAMI, tylko ja i mąż). Wymurowaliśmy do stropu, zbrojenia pod nadproża są gotowe, kończymy szalunki i będziemy lać beton. Do końca miesiąca chcemy też połozyć strop, a ponieważ będą to płyty gotowe, to pójdzie migiem, ale najpierw nadproża muszą dostatecznie związać. Cena bardzo ładna za cały strop 114 m2 (powiększony garaż) z robocizną i transportem wyszło nas 11.000 zł. Dźwig mamy od sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 26.06.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 hej!lato a tu nikt nic nie robi?????u nas posadzki anhydrytowe wylane + w garażu przemysłowa. czekamy teraz na Pana od kominka (za 2 tygodnie) i robimy projekty lazienek. plytki do kuchni salonu i wiatrołapu wybrane.majster od ocieplenia umowiony na wrzesien. zastanawiamy sie tylko kiedy ruszac z kostka na podjeździe poniewaz czeka nas jeszcze formowanie dzialki.a jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Rafał 27.06.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam, No to teraz kilka newsów od nas, od naszego ostatniego wpisu dużo się już zadziało, a mianowicie: - projekt finalnie zakończony (po wielkich bojach z architektem udało się wypracować kompromis, ale to tylko pozornie bo żona niezadowolona z jednego filara a ja poprawiam błędy projektanda już na etapie budowy - widać dodać kilka wymiarów to dla niektórych wyzsza matematyka) - pozwolenie na budowę załatwione - no I budowa ruszyła. Ekipa bardzo zgrana (górale spod Zakopanego), pracują jak szaleni, za stan surowy zamknięty płacimy 45 000 (nie wiem czy dużo czy mało ale jesteśmy z nich zadowoleni). Na etapie budowy kilka bieżących zmian np zrezygnowalismy z szałowania ław fundamentowych - zalaliśmy je w ziemi, przed tym oczywiście wylaliśmy chudy beton. Poza tym raczej bez "udziwnień" tzn mury fundamentowe zabezpieczone dysperbitem z obu stron + sytrodur + folia kubełkowa. Pytanie do Was, czy w projekcie mieliście przewidziany wieniec na poiomie zero i zbrojenie poziomu zero? U nas coś takiego przewidział architekt ale zdecydowaliśmy że tego nie robimy (nie ma żadnych szkód górniczych i tak też nam sugerował kierownik budowy). Ponizej kilka fotek: Piszcie prosze swoje uwagi i rady na co zwrócić uwagę przy kolejnych etapach. Z gory dziękujemy Magda & Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 28.06.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 U nas budynek zamknięty: Wszystkie okna i drzwi Rehau Geneo okucia GU brama Wiśniowski z napędem Hormana a ponadto tynki zrobione cementowo-wapienne maszynowe, posadzki także zrobione, styro na podłogę poszło 15 cm. W garażu planujemy położyć żywicę Za dwa tygodnie wchodzi wykonawca z ociepleniem - planujemy 15 cm grafitowy Termoorganika Termonium fasada pozdrawiamy budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 30.06.2014 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam, muszę przyznać mariusz waw, że duże zaawansowanie na Waszej budowie Ale przy okazji mam pytanie, gdyż depczemy Wam po piętach (tynki zrobione, wylewki zaplanowane). Jak rozwiązaliście sprawę styropianu pod wylewki, tzn. zwykły czy grafitowy? w ilu warstwach, czy może 15 cm w całości oraz czy dawaliście na piętrze styropian akustyczny? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 30.06.2014 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam, muszę przyznać mariusz waw, że duże zaawansowanie na Waszej budowie Ale przy okazji mam pytanie, gdyż depczemy Wam po piętach (tynki zrobione, wylewki zaplanowane). Jak rozwiązaliście sprawę styropianu pod wylewki, tzn. zwykły czy grafitowy? w ilu warstwach, czy może 15 cm w całości oraz czy dawaliście na piętrze styropian akustyczny? pozdrawiam na dole został ułożony styro 3x5cm na mijankę(łatwiej pochować rurki od wody i odkurzcza) biały tylko o trochę lepszych parametrach tj. 2,4t, garaż 3t, a na piętrze ten sam 2,4 t gr. 4 cm. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 30.06.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 na dole został ułożony styro 3x5cm na mijankę(łatwiej pochować rurki od wody i odkurzcza) biały tylko o trochę lepszych parametrach tj. 2,4t, garaż 3t, a na piętrze ten sam 2,4 t gr. 4 cm. pozdrawiam, Plan mamy podobny ale jeśli chodzi o górę to miało być 3cm zwykłego i 2cm akustycznego. W praktyce jednak okazuje się, że styropian akustyczny, tzw.głucha baba jest na składach trudno dostępny albo nie ma go wcale i zastanawiam się, czy jest sens wogóle się w to bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 30.06.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Ja dałem na górze akustyczny 5cmTermoorganiki + 3 cm maty dedykowanej pod rurki ogrzewania podłogowego.Mój dostawca stwierdził, że nikt takiego styro nie stosuje i bardzo się zdziwił, że ja chcę acustika. W zasadzie styro na stropie jest tylko po to aby wygłuszyć odgłos kroków a nie jako ociepłenie. Strop jako przegroda wewnętrzna nie generuje strat ciepła. Na dole 3x5 cm grafitu Termoorganiki + 3 cm maty dedykowanej pod rurki ogrzewania podłogowego Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Kasieńka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 03.07.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 hi z innej beczki drzwi wejsciowe - czy rozgladal sie ktos? wstepnie znalezlismy firmy DERPAL ok 3000zl za wersje debowa. sokolka ponad 5000zl i kazdy chwali swoje jakas masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 04.07.2014 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 hi z innej beczki drzwi wejsciowe - czy rozgladal sie ktos? wstepnie znalezlismy firmy DERPAL ok 3000zl za wersje debowa. sokolka ponad 5000zl i kazdy chwali swoje jakas masakra Witam, przyznam szczerze, że rozglądałem się przy okazji okien jakieś 3 miesiące temu. Temat powróci lada moment ale na tą chwilę skłaniam się ku drzwiom PCV zamiast drewnianych. W przypadku Gerdy coś ze średniej półki to koszt ok. 3500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Arek 08.07.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witam. Kasieńko i Piotrze jesteście z zachodniopomorskiego?Bardzo mi zależy na zobaczeniu Noelki na żywo przed ostatecznym wyborem projektu. Mail [email protected] Pozdrawiamy Asia i Arek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Arek 08.07.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witam, Bardzo proszę o kontakt osoby budujące Noelię w zachodniopomorskim;). Bardzo chcielibyśmy z mężem przed ostateczną decyzją obejrzeć budowę Noelki w realu. Drodzy pomóżcie . Asia i Arek Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Rafał 09.07.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witajcie, W przyszłym tygodniu zaczynamy murować parter. Na chwilę obecną na budowie nie wiele się zmieniło poza tym że są już rozstawione pustaki - zdjęcia ponizej. Jeżeli chcecie zobaczyć zapraszamy. Uprzedzam tylko że nasza Noelka jest wersją zmodyfikowaną "troche". Na forum jesteśmy często więc jak coś to piszcie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 09.07.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam. Kasieńko i Piotrze jesteście z zachodniopomorskiego?Bardzo mi zależy na zobaczeniu Noelki na żywo przed ostatecznym wyborem projektu. Mail [email protected] Pozdrawiamy Asia i Arek. Witam Zapraszamy w najbliższą niedzielę. Szczególy na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 09.07.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 hi z innej beczki drzwi wejsciowe - czy rozgladal sie ktos? wstepnie znalezlismy firmy DERPAL ok 3000zl za wersje debowa. sokolka ponad 5000zl i kazdy chwali swoje jakas masakra My wejściowe kupiliśmy drewniane f-my Doorsy, są solidnie zrobione i podobają się nam, a od ogrodu jako, że są od południa to mamy stalowe ciepłe z ciepłą ościeżnicą f-my KMT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 12.07.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Pytanie do wszystkich budujących - ile mniej więcej szacujecie koszt końcowy budowy ? Pod stan deweloperski Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Arek 12.07.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witamy bardzo serdecznie.Dziękujemy za zaproszenie,ale jesteśmy szczęściarzami mieszkacie tak blisko nas:D Jeśli Państwu pasuje możemy przyjechać o godzinie 10:30?Asia i Arek.Pozdrawiamy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 14.07.2014 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witajcie, pytanko mam do tych co schody zrobili? jaka macie wysokość i szerokość schodów surowych betonowych? jestem na etapie liczenia schodów i za cholerę nic normalnego nie chce mi wyjść. Albo za wysokie albo za wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 14.07.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Ma ktoś jakiś szacunkowy koszt końcowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts