jarekFTW 07.08.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Dzwoniłem, Panowie i Panie odbijąją piłeczkę, gmina do startostwa, starostwo do gminy. Z tym, że gmina powiedziała, że ona rozumie to i według nich wszystko jest OK. Uspokoił mnie architekt, który powiedział, że nawet jeśli "będą" duże kłopoty i odwołanie do wojewody nic nie da, tak zaadaptujemy projekt, że będzie wszystko poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 08.08.2014 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Dzwoniłem, Panowie i Panie odbijąją piłeczkę, gmina do startostwa, starostwo do gminy. Z tym, że gmina powiedziała, że ona rozumie to i według nich wszystko jest OK. Uspokoił mnie architekt, który powiedział, że nawet jeśli "będą" duże kłopoty i odwołanie do wojewody nic nie da, tak zaadaptujemy projekt, że będzie wszystko poprawnie. Skoro żadne nie chce wziąć odpowiedzialności to i żadne się nie przyczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 09.08.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 jezeli juz piszemy o roznych "kwiatkach" to i ja sie pochwale sąsiad odmowil zgody na przekop gazu pod droga z jego dzialki na nasza. oddziela nas ulica argumentując ze jego dzialka straci wartosc. ominiecie dzialki jegomoscia kosztowalo nas troche stresu i 700zl dla gazowni. pomine fakt ze gaz leci w pasie przyydrogowym i nic by nie stracil bynajmniej na wartosci dzialki. z ostatnich newsow to zaczynamy ksztalowanie terenu na dzialce i sprzatamy balagan na zewnatrz. do zimy robimy elewacje i podbitke poddasza a w zimie reszte prac w domu. aha schody zamowione 12.500zl - debowe trepy, podstopnice z MDFu no i sporo balustrady co podbija cene. lazienka na dole na ukonczeniu oraz polozona cala podloga (terakota) na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 09.08.2014 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 A my wczoraj zalaliśmy wieńce i schody!!! HURRRA. Chyba najbardziej wyczekiwany moment. Ogólnie ten etap dał nam w kość, zarówno psychicznie jak i fizycznie, bo zabawy na stropie w takim upale to jak zabawy na patelni. Dzieki marcin_lublin za możliwość pochodzenia po noeliowych schodach. Zrobiliśmy identyczne, z dzielonym spocznikiem. Schody wydaja się baaardzo wygodne. Jak przeschną troche zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 10.08.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Ile m kw bedą miały Wasze Noelie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 11.08.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ile m kw bedą miały Wasze Noelie? ok 170 po podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qla13 11.08.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Cześć, ja mam garaż poszerzony o jeden metr i posadzki wyszło 200m2.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek i Michalina 11.08.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 U nas w Noelce z garażem 1-stanowiskowym zgodnie z projektem wyszło 185 metrów posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 11.08.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ile m2 ma elewacja w Noelce 2M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz waw 11.08.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ile m2 ma elewacja w Noelce 2M? dla Noelki 1M garaż poszeżony o 1 m = wyszło 205 m2 i to bysię zgadzało było kupione 210 m2 styro i stykło ocieplenie w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Rafał 03.09.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam. Jestem nowa na forum. Też planujemy sie budować. Zdecydowaliśmy się na noelia 2m. Mam pytanie do Magda & Rafał: Wy jaki projekt macie noelia 2m czy noelia ?? A ta ekipa z Zakopanego to sama robocizna 45 tys. bierze? Jestem ze Śląska jak Wy, więc może częściej będę zadawać Wam pytania. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i noelkowiczów Witam, My wybraliśmy standardową Noelię. jeżeli chodzi o ekipę to tak robocizna 45 tys. Powodzonka w budowie I jak co to smiało pytajcie. Pzrd Magda & Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micpia3938 09.09.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Witam Zakończyłem stan surowy otwarty, bez ścianek działowych. Co do kosztów to ten stan co widać 120tys z robotą. Kominy postawiłem sam, działówki będę stawiał sam. Dach pokryty membraną, dachówka bogen ze względu na pokrycie membraną wybrałem bogena ponieważ ma bardzo duże zamki i generalnie ja chwalą zobaczymy w praniu. Koszt stanu surowego wyszedł większy niż liczyłem wszystkie pierdółki nadbijają koszt którego nie brało sie pod uwagę. Okna z bramą garażową mam wycenione na 25tys,brama krispol, okna Veka szyba potrójna i wszędzie rolety z napędami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon-raf 15.09.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam. Jestem ciekaw jakie zdanie maja forumowicze na temat naszego projektu. Jakieś sugestie lub porady może bo w sumie pozwolenie na budowę już jest ale może w fazie budowania coś można jeszcze lekko zmienić. Sądzę ze trochę mnie i żonę poniosła fantazja i w sumie z Noeli to dużo już chyba nie zostało. Dziękuję za wszelkie sugestie. P.S. Być może że coś zrobię nie tak i coś się nie otworzy ale nie wrzucałem jeszcze nic wiec proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noelia2M 16.09.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Witam Jestem na wykończeniu siebie i mej Noeli2M - dwustanowiskowej Kolega wyżej musi podać zdjęcia w wyższej rozdzielczości. Mam nadzieje, że nie zrobiliście sobie ścianki działowej w salonie/jadalnia - jeśli tak to wyjdzie wam klitka , a po drugie stół w jadalni proponuje przestawić tzn. Nie będziecie się o niego zahaczać po wyjściu z kuchni. Łazienka na dole wyjdzie wam bardzo mała ( kabina 80tka) - zlikwidujcie spiżarnie i poszerzcie łazienkę, a w miejsce szafy wnękowej na paterze zróbcie małą spiżarkę ale dostęp do niej od strony wejściowej do kuchni . Okno w kuchni - pamiętajcie, że wedle projektu pod nim znajduje się zlew i zmywarka ( ma ona co namniej 81 cm). Okno jest prawdopodobnie za duże, po wylaniu posadzki wysokość do parapetu to 76 cm - ja musiałem wymienić okno i dla pewności skróciłem je o 20 cm ( chyba że macie inny układ mebli kuchennych ). Miejcie również na uwadzę to, że podwójna bram garażowa jest wygodna ale też droższa - przynajmniej z tego co porównywałem Pozdrawiam Edytowane 16 Września 2014 przez Noelia2M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon-raf 16.09.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam. Dziekuje za opinie. Może teraz będzie lepiej widać na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon-raf 16.09.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Na tych małych zrzutach to niezbyt widać. Miedzy kuchnią a salonem nie będzie ściany tylko planujemy zrobić coś w rodzaju kontuaru- jako przedłużenie blatu (niżej) i coś w stylu baru (wyżej).Tutaj jest wszystko jako jeden blat ale założenie jest inne. W każdym razie nie jako coś murowanego tylko lekka zabudowa przy instalacji mebli kuchennych.Zrobienie wykusza nie wchodzi w grę z powodu rozciągnięcia wymiarów domu do maksimum. Tak zwiększyliśmy garaż że dom się nie chce zmieścić na działce:) Łazienka na parterze ma spełniać funkcje dodatkową tzn dla kogoś kto nas odwiedzi lub do sporadycznego używania przez domowników-w zamian za to łazienka na piętrze jest obszerna, z wydzieloną osobną kabiną (a właściwie to nie kabina tylko wykończenie wnęki płytkami i zastawienie oszklonymi drzwiami- bez brodzika-mam wrażenie że największa kabina jest za mała stad ten wymysł)Jak rozmawiałem z architektem uzgodniliśmy że parapet będzie 15-20 cm nad blatem (zlewem). w projekcie mam że jest na wysokości 110 cm od zera wiec myślę że jest ok.wymiar otworu okiennego to 150 cm x 120 cm. Dla kontrastu, w łazience jest na wysokości 140 cm.Ta "szafa wnękowa" to lodówka i raczej nie idzie jej zlikwidować i to jedyne miejsce gdzie tak naprawdę pasuje.teraz mieszkam w bloku i dałbym wszystko za spiżarnie wiec powiększanie jej kosztem łazienki nie wchodzi w grę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr 128 17.09.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 U nas zlikwidowaliśmy spiżarkę i dzięki temu powstała wnęka, w której wstawiłem lodówkę i piekarni w zabudowie meblowej. Kuchnia powstała dużo większa, a spiżarkę przenieśliśmy do "szafy wnękowej" zamykanej drzwiami łamanymi. Też mieszkaliśmy wcześniej w bloku i chcieliśmy koniecznie mieć spiżarkę. W Szafie wnękowej wstawiliśmy solidny regał 80x60x220 i jest super. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lublin 25.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) sie ocieplamy w przyszlym tygodniu podlaczamy gaz i odpalamy powoli kotlownie. Edytowane 25 Września 2014 przez marcin_lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 25.09.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 My już ociepleni i wypucowani teraz robię II warstwę wełny, stelaże i regipsy. Pozdrawiam Noelkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Rafał 29.09.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A u nas więźba skończona I lada dzień zaczynamy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts