Kasieńka i Piotr 06.11.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Piotrze tu są dwa pomysły na łazienkę górną z prysznicem. Tam gdzie jest ta wnęka obok prysznica to jest skos, więc tam chcę szafkę z g-k ze ścianką na chemię, ręczniki etc. Projekty zrobiła osoba z forum, której bardzo dziękuje za pomoc. Mam jeszcze jeden, jak coś stworzę w programie to podeślę. Wersja 1: http://imageshack.us/a/img72/1050/azienka23.jpg Jakoś nie widzę kabiny w tym miejscu. Spójrz, obok drzwi zupełnie nie ma miejsca, zaraz jest skos a nie będziesz chyba ścinać szyb w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 06.11.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Nie, ona tam po prostu tyle ma. Ja widzę, że ścianka kolankowa w łazience na górze ma około 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 07.11.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ja tam w ogóle nie będę mieć kabiny, to jest prysznic typu walk in, czyli bez szkła z każdej strony, tylko odpływ w posadzce. Więc nie straszne mi skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 07.11.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 spotkanie z projektantem było czysto informacyjne. Chodziło głównie o ustalenie ceny, bo jakoś przez telefon nie chciał rozmawiać. Ale zażyczył sobie 4 tys, gdzie inny mówił o 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 07.11.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ewa jak po wizycie męża u projektanta? poradził wam coś? Uczę się robiś dymki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 07.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 spotkanie z projektantem było czysto informacyjne. Chodziło głównie o ustalenie ceny, bo jakoś przez telefon nie chciał rozmawiać. Ale zażyczył sobie 4 tys, gdzie inny mówił o 2,5. no to ładnie! szukajcie innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczis 07.11.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ja widzę, że ścianka kolankowa w łazience na górze ma około 50 cm. Piotrze przy murze owszem ma 61cm, ale kabina ma stanąć dalej od muru gdyż masz jeszcze obudowe z płyty g-k, co łącznie daje początek kabiny przy wysokości ok 160cm, a koniec ok. 240cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 09.11.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 no i mamy problem po długich poszukiwaniach i wędrówkach po biurach nieruchomości udało nam się znaleść wymarzoną działeczke. Umówilismy na spisanie umowy przedwstępnej i wtedy dowiedzieliśmy się ,że własciciel sprzeda nam ją dopiero w marcu, więc zgodzilismy się bo i tak roboty zaczną się na wiosne.A wczoraj dzwoniąc do właściciela dzialki dowiedzieliśmy się że on może sprzedać dopiero w styczniu 2014 bo 5 lat liczy się od konca roku kalendarzowego no i jesteśmy w punkcie wyjscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 09.11.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No to szukajcie innej działeczki, albo jeżeli cena atrakcyjna to może warto poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 09.11.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 no i mamy problem My też szukaliśmy kiedyś działki ''od ludzi'' w końcu zacząłem śledzić przetargi organizowane przez gminę, no i udało się kupić od gminy po cenie wywoławczej i od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 09.11.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Udało nam się coś załatwić,poszlismy na kompromis,podnieśliśmy cene działki i właściciel się zgodził się na sprzdaż,we wtorek jedziemy do notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 10.11.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Właśnie przejarzałam wątek prawie od początku, żeby sprawdzić, czy ktoś z Was buduje na płycie fundamentowej. No i widzę, że owszem. Słyszałam, że projektanci, niezbyt dobrze reaguja na płytę. Jakie są wasze doświadczenia? i czy faktycznie płyta jest lepszym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 10.11.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 czy ktoś z Was buduje na płycie fundamentowej.? My budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 10.11.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 No i polecacie?A wiecie, że jest projekt Noelki z garażem dwustanowiskowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 11.11.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Właśnie przejarzałam wątek prawie od początku, żeby sprawdzić, czy ktoś z Was buduje na płycie fundamentowej. No i widzę, że owszem. Słyszałam, że projektanci, niezbyt dobrze reaguja na płytę. Jakie są wasze doświadczenia? i czy faktycznie płyta jest lepszym rozwiązaniem? My będziemy budowac, ale projekt zamawiamy oddzielnie od firmy która się tym profesjonalnie zajmuje, nasza projektantka oczywiście wydziwiala na płytę, więc dałam sobie z tym u niej spokój. Płyta jest świetnym rozwiązaniem, ale musisz już na tym etapie wiedzieć dokładnie gdzie przylącza będą, kanalizacja, woda etc. Potem ciężko to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.11.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Zajeżdżam sobie dzisiaj na działeczkę a tu proszę strop się układa. Rzeczywiście trzeba dokładnie rozplanować rozkład i umiejscowienie kanalizy i przepustów dla innych instalacji. Zwróccie uwagę na pion kanalizacyjny w dolnej łazience który biegnie w górę do górnej lazienki, nie dość, że stoi na środku łazienki to jeszcze przed osobą siedzącą na kibelku tak że ta osoba siedzi i tłucze nosem w obudowę tego pionu. Spotkałem się również z wykonawcą i ustaliliśmy zmianę usytuowania komina od kominka (jutro spotka się z arch. i omówią zmianę komina) będzie stał na ścianie oddzielającej salon od gabinetu od strony klatki schodowej czyli tak mniej więcej w środku domu. Płytę wybrałem z uwagi na stabilność budynku, równomierne osiadanie, ograniczenie prac wykopaliskowych oraz odizolowanie się od gruntu. Wykonawcy nie polecę chociaż robi w całym kraju i projekt ma w cenie ale jest strasznym niechlujem i robi po łebkach, trzeba go bardzo pilnować. Ja na szczęście cały tydzień byłem z nim na budowie, ale strach pomyśleć co wyrabiają jak inwestora nie ma przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 14.11.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 A my W KOŃCU złożyliśmy dokumenty o PnB Czekamy na decyzję i ile poprawek trzeba będzie nanieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 21.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam wszystkich noeliowiczów ,dziś staliśmy się posiadaczami naszej wymarzonej działeczki ,również daliśmy zielone światło projektantowi no i teraz 1,5 miesiąca oczekiwania na PnB i na wiosne ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 21.11.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam w gronie właścicieli;)Zacznijcie szukać ekipy budowlanej, teraz jest dobry czas na negocjacje i macie szanse na wystartowanie z budową wraz z pierwszymi promieniami słonka. My się spóźniliśmy z szukaniem wykonawcy i teraz przed zimą muszę gonić budowlańców żeby mi zamknęli budynek.Fajne uczucie mieć kawałek ziemi skąd nikt ale to nikt nie może NAS wysiudać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 21.11.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam w gronie właścicieli;) Zacznijcie szukać ekipy budowlanej, teraz jest dobry czas na negocjacje i macie szanse na wystartowanie z budową wraz z pierwszymi promieniami słonka. My się spóźniliśmy z szukaniem wykonawcy i teraz przed zimą muszę gonić budowlańców żeby mi zamknęli budynek. Fajne uczucie mieć kawałek ziemi skąd nikt ale to nikt nie może NAS wysiudać Wykonawce do stanu surowego już mamy ,tylko dziś był na wyjezdzie i nie mogliśmy się z nim spotkac ale w styczniu bedziemy negocjoiwac z ceną i spiszemy ewentualnie umowe jak się dogadamy. A dziś mieliśmy fajne zdarzenie, pojechaliśmy po spisaniu aktu zobaczyć już w pełni naszą działeczke i droga zablokowana ,zła byłam jak cholera bo samochód musieliśmy zostawic i iśc dalej na piechote, ale jak zobaczyłam kto nam zablokował droge to momentalnie miałam uśmiech na twarzy ekipa która kładzie kanalizacje do działeczek wyżej położonych ( w tym jest moja ),niżej położone będzą miały szamba a kanalizacje przepuszczalnie w 2014 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts