Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,jesteśmy wciąż w oczekiwaniu ,aż nasz łaskawy Pan projektant złoży PnB zwodzi nas już tak od grudnia.Dzwoniąć do Starostwa okazuje się,że nie złożono wniosku :(

ale ciekawi mnie np. gdybyś my coś ruszyli z budową( w starostwie powiedzieli,że lepiej ,bo życzliwy sąsiad może donieść)ale skąd on będzie miał wiedzieć czy mamy czy nie?

Witam wszystkich,jesteśmy wciąż w oczekiwaniu ,aż nasz łaskawy Pan projektant złoży PnB zwodzi nas już tak od grudnia.Dzwoniąć do Starostwa okazuje się,że nie złożono wniosku :(

ale ciekawi mnie np. gdybyś my coś ruszyli z budową( w starostwie powiedzieli,że lepiej ,bo życzliwy sąsiad może donieść)ale skąd on będzie miał wiedzieć czy mamy czy nie?

Sasiedzi dostaja zawiadomienie o planowanej inwestycji na dzialce obok, maja tez czas zeby zglosic swoje zastrzezenia co do tej inwestycji.

ma to miejsce zarownow przy waryunkach zabudowy jak i pozwoleniu na budowe/rozbiorke etc.

Ja bym czekał na PnB, jeszcze może wrócić zima, dopiero 1 lutego. Cichaczem (jeszcze przed PnB) postawiłem blaszak tzw szopkę na narzędzia co podlega zgłoszeniu w starostwie, to miałem takiego stresa, że odechciało mi się budowy. Ale ten Twój projektant z bożej łaski to dupek, w końcu to Ty mu płacisz.

Teraz to i my wiemy a taki był polecany :( dobrze,że choć Pani wydająca PnB jest bardzo miła bo gdy jej powiedziałam "znając swoje szczęscie to PnB jeszcze nie ma", a ona żeby to inaczej ujęła "znając tego projektanta" czyli zwodzi nie jedną osobe.Pytałam ją o tymczasowe ogrodzenie działki,odpowiedź od strony sąsiada możemy ale od drogi musimy mieć zgłoszenie(czy to też musi się uprawomocnić?) ale to jeszcze zależy jaka to droga,dzwoniąc nie pamiętałam,więc powiedziała ,że najlepiej przyjechać do nich i przywieźć mapke.No i najlepsze to jest to,że na warunki z wodociągiów czekaliśmy 9 dni ,ZE 3 tygodnie z uwagi na okres świąteczny. tylko nasz Pan wstrzymuje dokumenty(napewno go nikomu nie polece!)

witam,

czy ktros z Was zmienial w projekcie szerokosc schodow na poddasze?

rozmawialem z "budowlancem" i stwierdzil z mapki pogladowej (ze strony www) ze dobrze bylo by zmienic na minimum 100cm szerokosci (obecnie maja ok 80cm). czy ktos moze mi to sprawdzic w projekcie? ja jeszcze niestety nie mam.

witam,

czy ktros z Was zmienial w projekcie szerokosc schodow na poddasze?

rozmawialem z "budowlancem" i stwierdzil z mapki pogladowej (ze strony www) ze dobrze bylo by zmienic na minimum 100cm szerokosci (obecnie maja ok 80cm). czy ktos moze mi to sprawdzic w projekcie? ja jeszcze niestety nie mam.

Witam Wszystkich Przyjaciół Noelki :)

Jeśli chodzi o schody prowadzące na piętro (poddasze użytkowe) to cała klatka schodowa ma 190 cm więc na schody przypada 95 cm.

• 2 weeks później...
Witam serdecznie , jestem w trakcie załatwiania dokumentacji do pozwolenia na budowę, czy ktoś może jest w trakcie budowy tego domu w województwie mazowieckim? Chętnie zobaczyłabym jak to wygląda na żywo zanim zacznę budowę. Bardzo proszę o kontakt na adres mailowy: [email protected] :)

Witaj Piotrze, więźba zadomowiła się chyba bardziej w kuchni :) A nie masz może ochoty pochwalić się zdjęciami z poddasza? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda góra. pozdrawiam i gratuluję obecnego stanu.

Zadomowiła się i w kuchni i w salonie, długa jest skubana:)

Poddasze wygląda jak lotnisko, nie ma tam jeszcze żadnych działówek, będą jak wykonawca przykryje domek i nie omieszkam się wtedy pochwalić.