izaa 02.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Witam Chciałabym zrobić ogrodzenie od frontu domu tego typu:http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11%3Aogrodzenia-lupane-z-pustakow&catid=7&Itemid=3To ogrodzenie jest z pustaków łupanych.Dałam parametry do wyceny i oto ona:- ok. 28 mb , wysokość 150 cm, brama wjazdowa 5 m i furtka ok 100 cm- beton ( fundament, zalewanie słupów i robocizna) - 4000 zł- elementy z bloczków - 6800 zł- drewno do wypełnienia przęseł - 5900 złte ceny zawierają elementy bramy i furtki.Razem: 16700 zł Mam pytanie do Forumowiczów: czy ta cena jest rozsądna czy zbyt wysoka??? PzdrIza Edytowane 2 Marca 2012 przez izaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 07.05.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 człowieku nikt za darmo robił nie będzie. osobiście policzyłbym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 27.01.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 I jak to ogrodzenie? Gotowe już? Też się zastanawiam nad czymś takim, chciałbym wiedzieć jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 24.03.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Czy cegła klinkierowa nie wychodzi taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Nie mam pojęcia czy klinkier wychodzi taniej, czy drożej. Ja klinkieru nie chcę, więc nie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 25.03.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Tez bym wolal piaskowca,klinkier jest brzydki i starodawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 25.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 W okolicach Warszawy powiedziałbym że to normalna cena. Sam mam takie ogrodzenie i też płaciłem podobną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 26.03.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Chciałbym zwrócić uwagę że bloczki są wykonane z betonu a nie z piaskowca co ma znaczny wpływ na cenę. Bloczki z betonu łupanego Rockina Crestone:http://eurofence.pl/sites/default/files/bramy/Styl_Stowe/crestone_px.jpg Poniżej przykład słupków klinkierowych do których zostały zamontowane nowoczesne przęsła Arete Horizon Lite: http://eurofence.pl/sites/default/files/images/horizon_lite_aluminiowe_przesla_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 15.04.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam Chciałabym zrobić ogrodzenie od frontu domu tego typu: http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11%3Aogrodzenia-lupane-z-pustakow&catid=7&Itemid=3 To ogrodzenie jest z pustaków łupanych. Dałam parametry do wyceny i oto ona: - ok. 28 mb , wysokość 150 cm, brama wjazdowa 5 m i furtka ok 100 cm - beton ( fundament, zalewanie słupów i robocizna) - 4000 zł - elementy z bloczków - 6800 zł - drewno do wypełnienia przęseł - 5900 zł te ceny zawierają elementy bramy i furtki. Razem: 16700 zł Mam pytanie do Forumowiczów: czy ta cena jest rozsądna czy zbyt wysoka??? Pzdr Iza Twoja wycena jest trochę niejasna. Nie wiadomo czy fundament zawiera zbrojenie (jego koszt), wykonanie elektryki + materiał i czy podałeś materiały z robocizną - całość 16700? Drewno do wypełnienia przęseł? Co to jest - przęsła drewniane? Nie podałeś jeszcze zakupu i montażu napędu do bramy, domofonu itd. itp. trzeba to już zrobić na etapie budowy ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabko 07.02.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Wydaję mi się, że koszty ogrodzenia ogrodzenia łupanego są znacznie niższe niż z klinkieru. Dodatkowo klinkier nie jest już taki modny jak kiedyś i nie wygląda tak efektywnie. Pustaki łupane wytworzone są z odpowiedniej mieszanki betonu i kamienia. Dzięki temu są bardzo wytrzymałe. Wydaję mi się, że jest to znacznie leprze rozwiązanie niż klinkier. Szybciej się muruje i znacznie taniej wychodzi. Poczytaj sobie na stronie np. www.ekoPustaki.pl tam mają wszystko fajnie opisane może się czegoś więcej dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 07.02.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Też o takim myślę.Tylko mam go ponad 40 metrów do zrobienia.W ciągu ostatnich 2 tygodni obdzwoniłem wszystkie składy budowlane w okolicy i żaden nie ma na stanie bloczków.Wszystko pod zamówienie i cena ponad 20 zł za bloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 27.04.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam!Ja mam do ogrodzenia działkę z dwóch stron - około 140 mb. Chciałbym i ładnie i tanio. Czytam, szukam - cena kosmiczna wychodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.04.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ładnie: cegła, piaskowiec, gotowe elementy obłożone takimi plytkami elewacyjnymi, tanio - siatka z podmurówką pływającą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etenis 27.05.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Dzien dobry proszę o jakiś namiar na firme która robi takie ogrodzenie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dexter1 27.05.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Cena jest, jak najbardziej przystępna. Przeliczyłem to i tak, jak kolega mówi można by nawet więcej za to wziąć. Także jeżeli wiesz, że będzie to zrobione solidnie to ja bym wziął tego wykonawcę. A ogrodzenia z pustaka łupanego są bardzo ładne. Świetny wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 31.05.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 ostatni tydzien poświeciam na szukanie pustaka łupanego - w mojej okolicy w promieniu ponad 50km, na 30 składów budowlanych tylko 3 mają!!Jak moja to cena tez kosmiczna, w intenecie szyciej tyle , ze koszt transportu ponad 1 tys. ponadto kolor mozna wybrac na podstawie fotki, a z tym tez róznie bywa.Na ten kliknier juz nie moge patrzec, a chyba tak u siebie zrobie.czy ktos z forumowiczów kupował przez neta i moze polecic sprzedawcędziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1234567890 19.02.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Z jakiego regionu Polski jesteś??? W razie czego chętnie podpowiem Ci gdzie można zakupić takie bloczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej1234567890 19.02.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Przed kilkoma miesiącami miałem podobny dylemat... Wybrać ogrodzenie z klinkieru czy z bloczków łupanych ???Ostatecznie zdecydowałem się na zakup elementów łupanych gdyż są tańsze i o wiele ładniejsze niż klinkier. Z pośród ofert różnych firm wybrałem firmę JONIEC - http://www.joniec.plJestem bardzo zadowolony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.wojkowice 12.06.2015 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 WitamMam pytanie bo szykuje się do zrobienia ogrodzenia z kształtek łupanych DREWBET. Czym najlepiej je kleić jako alternatywa dla kleju oferowanego przez producentaKlej do płytek, silikon, klej montażowy w tubie. Może ktoś zna jakieś konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 04.08.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Nie interesowałeś się ogrodzeniami z pozbruku? Wyglądają dość podobnie,powiedziałbym nawet, że bardzo, a cena może być mniejsza, zawsze warto sprawdzić(a nuż różnica będzie zadowalająca) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts