nurni 23.03.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witam, Co sądzicie o takim pomyśle, że po zakończeniu budowy ogrodzenia (właściwego)zostaje nam siatka z ogrodzenia tymczasowego, którą przecież możemy odstąpić (za symboliczną kwotę) kolejnemu początkującemu forumowiczowi. Sam, jak widzę będę zmuszony kupić, ale jak widać na forum i w gazetech z różnościami jest to towar deficytowy. A jak zaczniemy się wspierać w tym temacie to może ukrucimy trochę paserstwo związane z nagminnymi kradzieżami siatek na nasze ogrodzenia. Temat pozostawiam do oceny. Sam za rok, służę siatką na ogrodzenie kolejnej budowy, wystarczy przyjechać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.03.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 nurni super inicjatywa - masz u mnie medal. Całkiem serio, bo też problem mam podobny. pozdrowieinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 23.03.2004 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Chętnie przyjmę siatkę i za xxx miesięcy oddam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzys1719499362 23.03.2004 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witajcie! W najbliższym czasie ruszamy z budową. Jesteśmy również zainteresowani siatką na tymczasowe ogrodzenie. Chętnie odkupimy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 24.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Fajny pomysl!ja tez chetnie odkupie siateczke...potrzebuje tak ok. 60m - to raczej nie duzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.03.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Jak na razie sami potrzebujący. czeający na okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.03.2004 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Widzę, że towar pierwszej potrzeby Ja za rok (2005) na jesieni będę miał do odstąpienia ok. 120 m. Odstąpię za symboliczną kwotę - dobra buteleczka do wypicia we wspólnym gronie przy kominku Mam nadzieję, że tą akcją rozpoczniemy pewien proces, który w niedalekiej przyszłości może trochę ukruci paserstwo tym "towarem". Poza tym pomoże tym, przed którymi jeszcze długa droga, którą "oddający" mają już za sobą a Oni dopiero zaczynają. "Żąt" nas nie wspiera to wspierajmy się sami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 25.03.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam, Co sądzicie o takim pomyśle, że po zakończeniu budowy ogrodzenia (właściwego)zostaje nam siatka z ogrodzenia tymczasowego, którą przecież możemy odstąpić (za symboliczną kwotę) kolejnemu początkującemu forumowiczowi. Sam, jak widzę będę zmuszony kupić, ale jak widać na forum i w gazetech z różnościami jest to towar deficytowy. A jak zaczniemy się wspierać w tym temacie to może ukrucimy trochę paserstwo związane z nagminnymi kradzieżami siatek na nasze ogrodzenia. Temat pozostawiam do oceny. Sam za rok, służę siatką na ogrodzenie kolejnej budowy, wystarczy przyjechać. Pozdrawiam pomysł super, ale obawiam się, że będzie mało "dających", bo ceny złomu są wysokie anyway, też byłbym zainteresowany taką siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 25.03.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Fajny pomysł mam do oddania chętnemu bramę tymczasową zrobioną z siatki i solidnych desek, brama 2 skrzydłowa, przetrzymała już jedną budowę i wytrzyma jeszcze następne. Kontakt na priv. Białystok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.03.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Fajny pomysł mam do oddania chętnemu bramę tymczasową zrobioną z siatki i solidnych desek, brama 2 skrzydłowa, przetrzymała już jedną budowę i wytrzyma jeszcze następne. Kontakt na priv. Białystok. Artur_071 już bym jechał, ale do Białego to cit za daleko. Wiecej takich postaw obywatelsko-społecznych. pozdrowienia z okolic Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 26.03.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Szkoda, że tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.07.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Obiecałem to dotrzymuję słowa.Na razie jest do oddania moja brama robocza.Brama robocza - szer. ok. 5m Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 18.04.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 hop Czy ktoś ma na zbyciu lub sprzedaniu za symboliczną kwotę siatkę pobudowlaną? Chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 18.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 taka siatka zwana siatką leśną to koszt około 4 zł + słupki kliknij w linka poniżej a znajdziesz tego sporo. http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=siatka+le%C5%9Bna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.04.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wytłumaczenie, dlaczego w tym wątku jest całe mnóstwo osób pytających o taką używaną siatkę i ani jednego oferenta jest chyba proste: taka siatka po budowie, ileś razy zdejmowana, zakładana, przyciskana czymś, co się akurat przewróciło, przysypywana ziemią z wykopu, zawadzana przez koparkę, przejechana przez wywrotkę - właściwie do niczego się już nie nadaje. Jest pogięta, pocięta, zdeformowana, splątana i z jej stawianiem na nowym ogrodzeniu byłoby chyba więcej zachodu, jak korzyści wynikających z oszczędności. Sam mam siatkę jedno oczko lepszą niż taka najtańsza "leśna", bo zgrzewaną w polewie z PVC i cały czas jej używam, ale ona obecnie (po jednym sezonie budowlanym) jest już wielokrotnie łatana, a zdeformowana jest tak, że pełni swą rolę głównie symbolicznie. Na budowie niedalekiej mnie są na etapie stanu zero , budowa ogrodzona była siatką "leśną" i ta siatka już teraz wygląda, jak ta moja po roku budowy. Jak tą swoją w końcu zdejmę - oddam gratis pierwszemu chętnemu i będę się bardzo cieszył, że ktoś toto zabrał J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.04.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Ja swoją oddałem wraz ze słupkami, furtką i bramą sąsiadowi Nie było problemu z postawienie a kwestia demolowania była o tyle przemyślana, że płot miał z każdej strony szeroką bramę wjazdową i nic nie trzeba było demolować, aczkolwiek w życiu nie podjął bym się zwinięcia jej na czas transportu w odległe miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 20.04.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Wytłumaczenie, dlaczego w tym wątku jest całe mnóstwo osób pytających o taką używaną siatkę i ani jednego oferenta jest chyba proste: taka siatka po budowie, ileś razy zdejmowana, zakładana, przyciskana czymś, co się akurat przewróciło, przysypywana ziemią z wykopu, zawadzana przez koparkę, przejechana przez wywrotkę - właściwie do niczego się już nie nadaje. Jest pogięta, pocięta, zdeformowana, splątana i z jej stawianiem na nowym ogrodzeniu byłoby chyba więcej zachodu, jak korzyści wynikających z oszczędności. Sam mam siatkę jedno oczko lepszą niż taka najtańsza "leśna", bo zgrzewaną w polewie z PVC i cały czas jej używam, ale ona obecnie (po jednym sezonie budowlanym) jest już wielokrotnie łatana, a zdeformowana jest tak, że pełni swą rolę głównie symbolicznie. Na budowie niedalekiej mnie są na etapie stanu zero , budowa ogrodzona była siatką "leśną" i ta siatka już teraz wygląda, jak ta moja po roku budowy. Jak tą swoją w końcu zdejmę - oddam gratis pierwszemu chętnemu i będę się bardzo cieszył, że ktoś toto zabrał J. Jarku i o to chodzi. Potrzebuję siatki zdemolowanej, powyciąganej, uszkodzonej. Działkę mam na totalnym odludziu - niedaleko Ciebie zresztą Więc jak będziesz zdejmował - ba nawet sama zdejmę to daj znać. Boję się, że jak będzie nowa, to ukradną - tam gdzie będę się budować w tej chwili nie ma nikogusieńko, i to byłby łakomy kąsek dla złodziei... A jak będzie taka wysłużona, połatana, i ledwo trzymająca się kupy, to liczę na to, że nikt nie ruszy. A ludzie przyzwyczają się, że coś się tutaj dzieje, ktoś coś robi i z czasem będzie można postawić normalne ogrodzenie. Także ja nadal jestem bardzo chętna na przyjęcie od kogokolwiek, będę ogromnie wdzięczna, no i czymś tam na pewno się odwdzięczę Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez Achaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 20.04.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 taka siatka zwana siatką leśną to koszt około 4 zł + słupki kliknij w linka poniżej a znajdziesz tego sporo. http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=siatka+le%C5%9Bna Nowa siatka na bank zostanie skradziona. A dlaczego nie mogę zapytać czy ktoś nie ma na zbyciu używanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.04.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jarku i o to chodzi. Potrzebuję siatki zdemolowanej, powyciąganej, uszkodzonej. Działkę mam na totalnym odludziu - niedaleko Ciebie zresztą Więc jak będziesz zdejmował - ba nawet sama zdejmę to daj znać. Boję się, że jak będzie nowa, to ukradną - tam gdzie będę się budować w tej chwili nie ma nikogusieńko, i to byłby łakomy kąsek dla złodziei... A jak będzie taka wysłużona, połatana, i ledwo trzymająca się kupy, to liczę na to, że nikt nie ruszy. A ludzie przyzwyczają się, że coś się tutaj dzieje, ktoś coś robi i z czasem będzie można postawić normalne ogrodzenie. Także ja nadal jestem bardzo chętna na przyjęcie od kogokolwiek, będę ogromnie wdzięczna, no i czymś tam na pewno się odwdzięczę A to wszystko jasne i oczywiście masz rację. Moja siatka była nowiuśka i stała sobie stała, aż pewnego dnia padła... no tak normalnie, jak to zwykle siatka bez słupków Potem... potem z kolei ktoś sobie grodził ogródek, czy coś małego i jeden pas siatki, akurat 15 metrów mu był potrzebny. No i po co miał ganiać do sklepu, jak nasza działka była bliżej? Wtedy własnie puściły mi nerwy, kupiłem pomarańczowego spraya i najpierw siatkę pomazałem, a potem jeszcze wziąłem w dłoń kombinerki i co 2-3m powycinałem w tej siatce dziury. I od tamtej pory faktycznie już nic nie zginęło. Siatkę oddam bez problemu, tylko z góry ostrzegam, że to może być nieprędko. Na pewno nie w tym roku, może w przyszłym... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.04.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Na północy Wielkopolski tu gdzie mieszkam i tu gdzie się buduję w lasach grodzi się młodniki aby zwierzęta nie obgryzały nowonasadzonych drzewek. Póki co nie słyszałem aby ktoś kradł taką siatkę. Jeżeli jednak tak jest no to nie wiem co sądzić o kimś takim, kto idzie wyrywa skoble ze słupków, męczy się kilka godzin i kradnie 50 mb siatki o wartości niecałe 200 zł.MASAKRA Z tym malowaniem siatki sprayem to bardzo dobry pomysł.Puszka farby pokolorować i a nóż sąsiad ogrodzi swoją budowę naszą siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts