Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AKCJA - SIATKA U?YWANA

Recommended Posts

nie wiem co sądzić o kimś takim, kto idzie wyrywa skoble ze słupków, męczy się kilka godzin i kradnie 50 mb siatki o wartości niecałe 200 zł.

200zł??? Toż to 50 butelek wina marki "Herakles - classic Płońsk Aperitif" by było!

Te słupki, które mi zginęły - nie wiem, ile one na złomie były warte, może z 5zł za sztukę. A trzeba było je wyrwać z ziemi (były solidnie zabetonowane w gruzie), skuć z nich cały beton, gdzieś zatachać...

A co sądzisz o "sprawcy" zaginięcia z mojej działki kilkakrotnie używanego i stojącego pod chmurką grilla, model hipermarketowy, nówka kosztuje zwykle w promocjach w okolicy 8-10zł, używany, wypalony i zardzewiały wartość materialną dla mnie miał w zasadzie ujemną (znaczy dopłaciłbym za zabranie)?

J.

Jak to mawiają ludzka głupota nie zna granic.

A to co tobie zginęło to raczej nie zostało wykorzystane na innej budowie a tak jak piszesz sprzedane na złom. Chociaż na ziemi są fanatycy, którym wszystko się przyda co tylko oczy zobaczą, a skoro stoi bezpańsko to można zabrać.

Mi zginęły 2 poziomice- teoretycznie i praktycznie bardzo dobrze schowane. Na wieczór chowałem, a na rano już śladu po nich nie było.

... i oby na tym było koniec :/

Ja ostatnio ułożyłam w stosik zgrabny i poręczny gałęzie na ognisko... Połowa zniknęła.

Ale co ciekawe rozrzucone po działce żerdzie - nietknięte.

Jednym słowem - jak coś porządnego to się przydaje :p

Nie kradną dla złomu bo złomowiska są uczulone na skup siatki - tylko sprzedają na budowy w innych wsiach, nie ważne że się uchetają jak osły, ważne że szybko na prytę będzie. Co złodziei nie znasz? Mało to chodzi róznych takich i pyta kupisz pan to czy to?

Plip - nie masz pojęcia jakim łakomym kąskiem są nowe siatki. Co i rusz na muratorze czytam - zginęła siatka, ukradli siatkę, siatka w nocy zniknęła. Wszystko nówki. Używanych nikt nie rusza. Bo zniszczonej raczej nikt nie kupi.

A już nawet znalazłam na allegro dzisiaj używaną, ale sprzedawca okazał się chamem ostatnim. W połowie drogi jak do niego jechałam (70 km.) zadzwonił i stwierdził że mi nie sprzeda, bo cena jaką chciał na allegro jest jednak za niska. Niech spada, będę szukać dalej.

Przy okazji nie polecam sprzedawcz allegro - Skrzeka1 z Pruszkowa :D

Dokładnie, jak czytam ile ludziom np. generatorów prądu poginęło, narzędzi, okien wyjętych z domu! To mi się robi nieco słabo...

A nasza Malka? Właśnie zaliczyła włam na budowie.

Inne osoby też.

Wystarczy napisać tu na forum, że się szuka ochrony, alarmu i co kochani polecacie - wystarczy zapytać.. Zaraz znajdą po dzienniku gdzie kto mieszka i okradną - już takie przypadki były. Nawet całkiem nie dawno o ile się nie mylę.

...Wystarczy napisać tu na forum, że się szuka ochrony, alarmu i co kochani polecacie - wystarczy zapytać.. Zaraz znajdą po dzienniku gdzie kto mieszka i okradną - już takie przypadki były. Nawet całkiem nie dawno o ile się nie mylę.

Może nie całkiem niedawno (kilka lat temu), ale jeden z Forumowiczów w wątku o alarmach zamieścił cały plan swojego domu z dokładnym schematem zainstalowanej instalacji alarmowej. I oczywiście w Dzienniku Budowy były też szczegóły gdzie jest ten jego dom :jawdrop:

Dopiero po szybkiej interwencji innego Forumowicza :cool: usunął tamten post.

Nie kradną dla złomu bo złomowiska są uczulone na skup siatki

Tak uważasz? Że na złomowiskach są tacy czujni i uczciwi? To co np. się dzieje z setkami metrów przewodów trakcyjnych ukradzionych z linii kolejowych? Co się dzieje z mosiężnymi napisami z nagrobków, ze o samych płytach nagrobnych nie wspomnę?

• 1 year później...
To podłączę się do tematu - jestem na etapie przygotowań i rozglądam się za ogrodzeniem. Moim zdaniem nie warto inwestować dodatkowych pieniędzy w coś co jest tymczasowe, więc pytanie: czy ktoś z Forumowiczów z okolic Krakowa nie posiada siatki ogrodzeniowej, którą mógłbym nabyć w korzystnej cenie? :D