Jarek.P 20.04.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 nie wiem co sądzić o kimś takim, kto idzie wyrywa skoble ze słupków, męczy się kilka godzin i kradnie 50 mb siatki o wartości niecałe 200 zł. 200zł??? Toż to 50 butelek wina marki "Herakles - classic Płońsk Aperitif" by było! Te słupki, które mi zginęły - nie wiem, ile one na złomie były warte, może z 5zł za sztukę. A trzeba było je wyrwać z ziemi (były solidnie zabetonowane w gruzie), skuć z nich cały beton, gdzieś zatachać... A co sądzisz o "sprawcy" zaginięcia z mojej działki kilkakrotnie używanego i stojącego pod chmurką grilla, model hipermarketowy, nówka kosztuje zwykle w promocjach w okolicy 8-10zł, używany, wypalony i zardzewiały wartość materialną dla mnie miał w zasadzie ujemną (znaczy dopłaciłbym za zabranie)? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jak to mawiają ludzka głupota nie zna granic.A to co tobie zginęło to raczej nie zostało wykorzystane na innej budowie a tak jak piszesz sprzedane na złom. Chociaż na ziemi są fanatycy, którym wszystko się przyda co tylko oczy zobaczą, a skoro stoi bezpańsko to można zabrać.Mi zginęły 2 poziomice- teoretycznie i praktycznie bardzo dobrze schowane. Na wieczór chowałem, a na rano już śladu po nich nie było.... i oby na tym było koniec :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 20.04.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja ostatnio ułożyłam w stosik zgrabny i poręczny gałęzie na ognisko... Połowa zniknęła. Ale co ciekawe rozrzucone po działce żerdzie - nietknięte. Jednym słowem - jak coś porządnego to się przydaje Nie kradną dla złomu bo złomowiska są uczulone na skup siatki - tylko sprzedają na budowy w innych wsiach, nie ważne że się uchetają jak osły, ważne że szybko na prytę będzie. Co złodziei nie znasz? Mało to chodzi róznych takich i pyta kupisz pan to czy to? Plip - nie masz pojęcia jakim łakomym kąskiem są nowe siatki. Co i rusz na muratorze czytam - zginęła siatka, ukradli siatkę, siatka w nocy zniknęła. Wszystko nówki. Używanych nikt nie rusza. Bo zniszczonej raczej nikt nie kupi. A już nawet znalazłam na allegro dzisiaj używaną, ale sprzedawca okazał się chamem ostatnim. W połowie drogi jak do niego jechałam (70 km.) zadzwonił i stwierdził że mi nie sprzeda, bo cena jaką chciał na allegro jest jednak za niska. Niech spada, będę szukać dalej. Przy okazji nie polecam sprzedawcz allegro - Skrzeka1 z Pruszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.04.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Z tym chlańskiem to masz rację taki menel za flaszkę jabola to dałby sobie nawet na sucho jaja ogolić, a co dopiero podpierdzielić cokolwiek.Jak do tej pory wyznaję zasadę co by nic od takich nie kupować, bo wiem, że u kogoś sie nie bali i mu to zaje...bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 20.04.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Dokładnie, jak czytam ile ludziom np. generatorów prądu poginęło, narzędzi, okien wyjętych z domu! To mi się robi nieco słabo...A nasza Malka? Właśnie zaliczyła włam na budowie.Inne osoby też.Wystarczy napisać tu na forum, że się szuka ochrony, alarmu i co kochani polecacie - wystarczy zapytać.. Zaraz znajdą po dzienniku gdzie kto mieszka i okradną - już takie przypadki były. Nawet całkiem nie dawno o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.04.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ...Wystarczy napisać tu na forum, że się szuka ochrony, alarmu i co kochani polecacie - wystarczy zapytać.. Zaraz znajdą po dzienniku gdzie kto mieszka i okradną - już takie przypadki były. Nawet całkiem nie dawno o ile się nie mylę. Może nie całkiem niedawno (kilka lat temu), ale jeden z Forumowiczów w wątku o alarmach zamieścił cały plan swojego domu z dokładnym schematem zainstalowanej instalacji alarmowej. I oczywiście w Dzienniku Budowy były też szczegóły gdzie jest ten jego dom Dopiero po szybkiej interwencji innego Forumowicza usunął tamten post. Nie kradną dla złomu bo złomowiska są uczulone na skup siatki Tak uważasz? Że na złomowiskach są tacy czujni i uczciwi? To co np. się dzieje z setkami metrów przewodów trakcyjnych ukradzionych z linii kolejowych? Co się dzieje z mosiężnymi napisami z nagrobków, ze o samych płytach nagrobnych nie wspomnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 21.04.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Kapitanie, zabiłeś we mnie ostatnią wiarę w ludzi... Masz rację, to mi do głowy nie przyszło... Ale jak szukałam tu koło mnie, to facet powiedział, że nie bierze bo to zbyt gorący towar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.04.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ...Ale jak szukałam tu koło mnie, to facet powiedział, że nie bierze bo to zbyt gorący towar... a niby co miał Ci powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 21.04.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No w innym mieście powiedział że ma, i nawet zważył i zmierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalIza 02.10.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 To podłączę się do tematu - jestem na etapie przygotowań i rozglądam się za ogrodzeniem. Moim zdaniem nie warto inwestować dodatkowych pieniędzy w coś co jest tymczasowe, więc pytanie: czy ktoś z Forumowiczów z okolic Krakowa nie posiada siatki ogrodzeniowej, którą mógłbym nabyć w korzystnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts