Ainex 03.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam.Chciałem się dowiedzieć jakie znacie sposoby do szlifowania trawertynu na ścianach?Otóż mam mały problem.Położylem na ścianach trawertyn.I teraz potrzebuje wyszlifować ranty bo są miejsca gdzie około 1 mm nierówne są krawędzie i chciałem to wyszlifować na równo.Próbowałem już na odpadkach szlifować szlifierką wolnoobrotową dodatkowo papier ziarnistość 1200 ale wychodzi bledsze od oryginalnego.Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak to zrobić żeby kamień wyglądał wszędzie jak lustro? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gravit 04.03.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Obawiam się że w tym momencie to już nic z tego nie zrobisz,papier 1200 stosuje się już na samym końcu obróbki zaczynając od papierów np.60.Aby usunąć zamglenia trzeba dobrze wyjeżdżić wszystkie gradacje papierów a na końcu zastosować proszek do krystalizacji wapienia co w przypadku ścian jest bardzo trudne do wykonania.Uwaga!!!!!-za długa obróbka grubymi papierami może doprowadzić do otwarcia porów trawertynu oraz należy bardzo ostrożnie obchodzić się z proszkiem do krystalizacji, może doprowadzić do zmatowienia powierzchni płytek(środek agresywny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ainex 04.03.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Tak 1200 na samym koncu stosowalem zaczynalem od 120 dalej 220 potem 600 i 1200 i nie ma tego lustra o ktore tak walcze.Jestem zdania ze skoro ludzie to robia to musi byc na to jakis sposob.Nie wierze w zadne "specyfiki" typu krystalizator,jedynie co to proszek "cymasz" ale jego stosowalem kiedys na podloge z marmuru i wyszlo prawie idealnie.Pisze prawie poniewaz czas gonil i nie wypolerowane bylo to do konca ale wiem ze na tym da sie zrobic lustro.Tylko ze ten proszek trzeba polewac woda a na scianach jest to nie do osiagniecia.Ma ktos jeszcze jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu33 02.11.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Tak 1200 na samym koncu stosowalem zaczynalem od 120 dalej 220 potem 600 i 1200 i nie ma tego lustra o ktore tak walcze.Jestem zdania ze skoro ludzie to robia to musi byc na to jakis sposob.Nie wierze w zadne "specyfiki" typu krystalizator,jedynie co to proszek "cymasz" ale jego stosowalem kiedys na podloge z marmuru i wyszlo prawie idealnie.Pisze prawie poniewaz czas gonil i nie wypolerowane bylo to do konca ale wiem ze na tym da sie zrobic lustro.Tylko ze ten proszek trzeba polewac woda a na scianach jest to nie do osiagniecia.Ma ktos jeszcze jakies pomysly? Witam Czy Udało sie w końcu Wypolerować te płytki - mam to zamo z trawertynem na kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts