fenix2 17.11.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 A nie chcieliście studni chłonnej? Cena wydaje się atrakcyjna. Ciekawe jak oczyszczalnie spisze się w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyeek 18.11.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Domek prezentuje się bardzo ładnie. Od ostatniego razu kiedy tu zaglądałem sporo się zmieniło. Byle tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 18.11.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 @Marta: fenix, ja średnio ogarniam temat naszej oczyszczalni, ale rozwiązanie z tą studnią z tego co pamiętam odpadało z racji dość wysokiego poziomu wód gruntowych :/ długo zastanawialiśmy się czy wybrać zwykłe szambo czy przydomową oczyszczalnię, niby za kilka lat ma być już kanaliza... sąsiad z naprzeciwka ma oczyszczalnię killka lat i bardzo sobie chwalił, to trochę nas przekonało joyeek, dziękujemy!! nie zaprzeczamy, kredytowe sprawy powodują, że chce się jak najszybciej skończyć budowę ale nie tylko ja ponoć jestem cierpliwą osóbką, ale nie jeśli chodzi o budowanie nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzimy i powoli (oj tak, to już będzie powoli) będziemy wykańczać (dom i siebie - finansowo) Wczorajszy dzień: baaardzo aktywnie!! ZA BARDZO drogi mąż, usłyszawszy ceny za ocieplanie poddasza, stwierdził, że robimy sami. Zabawy z wełną zabrzmiały złowrogo, ale nie aż tak!! No nic to, trzeba było (i będzie) zrobić na ratunek jak zwykle przyszła rodzina i znajomi!! 1/3 zrobiona Oto efekt: I tu, dziękujemy bardzo: Tacie, Jakubowi (i cierpliwej Joannie), Ewie i Tomaszowi za pomoc! W tyle osób szło zdecydowanie sprawniej (i ciekawiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 08.01.2013 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 @Marta: No tak, upomnienia podziałały piszemy dalej! Jakoś czasu strasznie brakowało Ale powracamy no i powolutku: 1) Na święta dostaliśmy miłą niespodziankę - udało się dwa dni przed załączyć grzanie w domku! Tym sposobem codzienne jeżdżenie i palenie w kozie pozostało wspomnieniem, a my mamy ciepły (noo, jeszcze ciepły chyba nie:D) domek! Obecnie utrzymujemy ok. 13 stopni, tak co by nie zbankrutować przy okazji 2) Między świętami a Nowym Rokiem bodajże czekała nas druga niespodzianka - udało się w domku podłączyć prąd do końca:) i tym sposobem obecnie: mamy prawie suchy domek (ech... jeszcze trochę), w końcu mamy światło (ot, to była sprawa niecierpiąca zwłoki!), gdzieniegdzie już kontakty porobiliśmy (w sumei to Mateusz porobił bo moje robienie skończyło się krwawo Ja za to z pomocą taty położyłam dalej płytki (garderoba i wiatrołap), zostały nam tylko rogi Mamy też toaletę i niedziałającą umywalkę Misja najbliższa: gruntowanie, porządkowanie dalsze i płytki w kuchni! I zmobilizowanie się aby zdjęcia też wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 10.01.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 @Marta: zdjęcia z dzisiaj! Oto nasza łazienka, w trakcie kładzenia linoleum: Z racji kompletnego niezdecydowania mojego dotyczącego koloru i wzoru płytek łazienkowych spasowaliśmy i stwierdziliśmy, że na razie kupimy takie linoleum, ściany zostawiamy. Do tematu wrócimy jak dojrzejemy:D No i muszę się pochwalić: płytki położone w wiatrołapie i garderobie: W łazience, z racji ograniczeń finansowo-logistycznych nie będzie drewnianych mebli (ale tak urządzę górną łazienkę!), tylko ikeowska kolekcja RONNSKAR. Dzisiaj do kuchni kupiliśmy zlewozmywak! Ten wymarzony, długo oczekiwany i przemyśliwany Do obejrzenia na stronie ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80034609/ to na razie tyle:D ale chociaż trochę nadrobiłam:) w ten weekend pierwsza noc w domu! Zabieramy śpiworki i ciepłe bluzy /na razie w domu utrzymujemy +13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 15.01.2013 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 @Marta: chyba pierwsza zimowa odsłona Jaworek!! bardzo przytulnie;) tak więc pierwsza noc w domu za nami:D podkręciliśmy temperaturę do +15 i w śpiworach było aż za ciepło! nocleg odbył się na styropianach (trochę twardo:D) i do tego... w łazience (to chwilowo najbardziej gotowe do "zamieszkania" pomieszczenie) było ciekawie;) i na dowód: pierwszy mebel do łazienki: a dzisiaj... zaczynamy kłaść płytki na ściany w kuchni!! w końcu moja wymarzona kuchnia zaczyna się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 16.01.2013 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 @Marta: pojechaliśmy, wprawdzie tylko na dwie godzinki, ale zawsze coś się uda zrobić najtrudniejsze - początki: niewdźwięczna część roboty - mąż daje radę bez problemu oto wyniki naszego działania: ogólnie stwierdzamy, że płytki z nierównymi krawędziami to świetny wynalazek:D kładzie się je tak wygodnie, a efekt .... dziś lub jutro kontynuujemy i mamy zamiar skończyć ścienne płytki:) w weeekend startujemy z podłogowymi!! w między czasie ja w domku sobie grzebię różne dodatki i maluję wieszak i stojak na buty.... ale to kiedy indziej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 09.02.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 @Marta: Czas na wpis;) prace w kuchni trwają Mąż napracował się nad parapetem zrobionym z płytek, wyszło to tak: napracował się biedaczek, ale efekt jest niesamowity! no i pomalowaliśmy kuchnię oczywiście zmiany do ostatniej chwili tak więc kuchnia jest .... zielona tutaj widać mneij więcej kolor (koper włoski), choć zdjęcie robione wieczorem, więc trzeba brać poprawkę A tu widać jak to razem się komponuje, a przy okazji możecie zobaczyć próbkę koloru który miał być pierwotnie (ten na dole - szmaragdowa toń czy jakoś tak) Ogólnie farby wzięliśmy LUXENSa, robione dla LEROYa, przeczytałam milion negatywnych opinii w necie, ale tak nam akurat oba kolory się podobały z ich serii że stwierdziliśmy, iż spróbujemy. Nie żałujemy, kryje ładnie (choć oczywiście jedno malowanie na <świeże ściany> to było zamało), nie śmierdzi. Nie było z nią problemów Teraz tylko płytki na podłogę i kuchnię można składać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 24.02.2013 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 @Mateusz: Cały czas pisze Marta, więc teraz moja kolej Prześwietny parapet z poprzedniego postu niestety trzeba było skuć. Okazuje się że płytki nie chcą współpracować z płytą OSB i od niej odpadają . Tak więc wszystkie kafelki trzeba było oderwać, wyczyścić. Następnie wyjąć płytę i zrobić normalną wylewkę z betonu. A następnie przykleić płytki. No ale parapet już jest zrobiony. Położyliśmy płytki i listwy w kuchni oraz przykręciłem włączniki i gniazdka. No i oczywiście powiesiliśmy zegar ! Nie mogliśmy się opanować i wstawiliśmy już do kuchni pierwsze meble (narożnik i stół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 01.03.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 @Marta: Dzisiaj mnie wzięło na wspominanie:) Wszystko to ma swój powód: dziś, 1 marca oficjalnie przeprowadzamy się do Sędzinka W rocznicę rozpoczęcia robót na działce. Teraz: do domu Tak więc latam i pakuję wszystko co mi wpadnie w ręce (końca nie widać) i tak się cieszę A nasz dziennik... zostaje bardziej remontowym niż budowlanym, bo została tylko wykończeniówka Przedwczoraj kupiliśmy już panele i pierwsze drzwi (w końcu!), które dzięki inspiracji (drzwi Joanny i Jakuba) będę olejować na kolor teak'owy zdjęć żadnych chwilowo nie mam, za duży bałagan aby po aparat sięgać ale będą jak tylko podłączymy neta sobie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.08.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Będą jeszcze jakieś zdjęcia?Chętnie zobaczył bym np. elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts